A boszorkánycica nyerte a Merítés-díjat!

Gratulálunk a szerzőknek!

Merítés-díj a moly.hu könyves közösségi oldal felhasználói által megítélt irodalmi díj, melyet a kortárs magyar irodalom népszerűsítése érdekében hoztak létre. A díjazottak a megelőző naptári évben magyar szerzőktől első kiadásban megjelent művek közül kerülnek ki. Idén a gyerekirodalmi kategória shortlistjén három Pagonyos könyv szerepelt, és az egyik nyert is!

tovább...

Az alvó sziget

Arranmore szigete sötét titkokat rejt. Vajon Fionn készen áll arra, hogy szembe nézzen a félelmeivel, és felvállalja a sorsát? Olvass bele a 2018-as olvasói díjas Viharok Őrzőjébe!

tovább...

Az én saját történetem

Tracy Beaker naplója

Tracy Beaker egy nagyszájú, humoros és éleseszű kislány, aki mindennél jobban vágyik egy igazi anyukára. Olvass bele a történetébe!

tovább...

A sziget felbolydul a lába alatt

Fionn Boyle, a kiválasztott

A Harry Potter sorozat óta méltán népszerűek azok a fantasy alkotások, melyek egyszerre ötvözik a misztikum és természetfeletti erők varázslatos világát a realitással. A varázslat valóságossá, mi több, hétköznapivá tétele olyan izgalmas világba kalauzolja az olvasókat, ami minden más műfaj szórakoztató erejét felülmúlja. De hogyan működik ez a műfaj és miért olyan népszerű? Új Abszolút könyvünk, a Viharok őrzője segítségével pillantsunk bele a hétköznapi tinivarázslók izgalmas világába!

tovább...

Terápia és szórakozás

Ilyen Tracy Beaker felkavaró, humoros és életigenlő története

Van a gyermekkorban egy különösen izgalmas és érzékeny korszak, ami kevésbé van fókuszban, mint például a kamaszkor. Arról a meghatározó időszakról beszélek, amikor a kisgyermeki lélek elkezd találkozni a való élettel. A tündérmesékbe belekeveredik a valóság, a biztonságos távolságból szemlélhető fantáziavilág mellett megjelennek a nagyon is hús-vér szereplők és az ő realisztikus életük. Ez az az időszak, amikor nagyjából az iskolába kerülés után, úgy 8-9 éves korban egy gyerek már nem tud nem reagálni a körülötte zajló valóságra, és sokszor a szülei igyekezete ellenére is szembesülnie kell azzal, hogy a világ nem csak varázslatokból áll, hogy bizony sokkal összetettebb és sokszor megoldandó problémákkal teli. A kipárnázott családi fészekből kikerülve a gyerekeknek rengeteg új hatást, történést kell feldolgozniuk, és ebben nagy segítségükre lehetnek például a könyvek.

tovább...

Hogyne szeretnélek!

Szexi még a Shakespeare szonett?

Mit üzen az irodalmi óriások közül is kiemelkedő angol drámaíró költői életműve a mai fiataloknak? Lehet-e még keresnivalója a szonetteknek az okostelefonok és Marvel-filmek korában? A kérdésekre Papolczy Péter Hogyne szeretnélek! című könyve válaszol.

tovább...

Társasjátékok a legjobb házibulikhoz

Esős időre szuper játékok!

Ebben a szemlében megismerkedhettek legújabb társasjátékainkkal és partijátékainkkal, sőt, még az Év játékát is bemutatjuk nektek! Felépíthetitek a saját galaxisotokat, beállhattok egy sushi étterem pultja mögé néhány körre vagy játszhattok a szavakkal - kooperatívan vagy csak a saját győzelmetekért, mi garantáljuk, hogy ezekkel a játékokkal minden parti izgalmasabbá válik!

tovább...

Én lehettem az első, aki megeleveníthetett egy történetet, amit még soha senki

Interjú a Bezzeg Soma szívsajgása illusztrátorával, Ragányi Ágnessel

Ragányi Ágnes a 2017-es Aranyvackor pályázaton debütált első illusztrációival. Csák-Nagy Kriszta friss és mai szövege annyira megérintette, hogy rögtön késztetést érzett arra, hogy vizuálisan reagáljon rájuk. A szöveg később önálló életre kelt, és a történet több mesével is gazdagodott. Az olvasók most ezt bővített, 7 mesét tartalmazó kötetet tarthatják a kezükben a szerző érzékeny szövegeit tökéletesen kiegészítő illusztrációival!
Gyovai Kati interjúja.

tovább...

Ezt a könyvet a közösségi média szülte

Shakespeare szonetteket mindenkinek! - Interjú Papolczy Péterrel

Azt is reméljük ettől a könyvtől, hogy talán újra divatba jönnek Shakespeare szerelmes szonettjei, hiszen Papolczy Péter átírásában (nem fordításában!) most új, friss lendületet kaptak a több száz éves gyönyörű sorok. Ismerd meg a fordítót, és megtudhatod, hogyan született a Hogyne szeretnélek! - szonettek három hangra című kötet!

tovább...

Sütihasználati beállítások