Ha Mátyás

Mészöly Ági írása

A suliban anno pontosan elmagyarázták, hogy a történelemben nincs olyan kérdés, hogy "mi lett volna, ha?" A múltat megváltoztatni nem tudjuk, legfeljebb más szemszögből tudjuk nézni. De szerencsére a fantáziánk szabadon szárnyalhat, ahogy Mészöly Ági írói fantáziája, is, Gondolatait gyorsan papírra is vettete, pontosabban az Abszolút Töri sorozatban megjelent regényébe!

Most olvasd el, milyen lett volna, ha Mátyás király ma él, aztán A királyné violája című legújabb regényéből még többet megtudhatsz! 395 oldal letehetetlen Abszolút Töri!

tovább...

UTÓ-IZÉK

Azaz Mészöly Ágnes utószava A királyné violájához

Történt már veletek olyan, hogy rábólintottatok valamire, aztán csak fogjátok a fejeteket, hogy „jaj, kellett ez nekem”? Aztán a végén kiderül, hogy remek kaland volt? Senkivel, soha, ugye? Rendben, én sem szoktam bevallani. De most elárulom, hogy pontosan így voltam ezzel az időutazós történelmi regény dologgal. Sőt, azt is, hogy engem inkább az időutazás lelkesített. Persze lehetetlen, de ne felejtsük el, hogy pár száz éve mértékadó, komoly tudósok hangoztatták, hogy a levegőnél nehezebb repülő masinát gyártani nem lehetséges. Nem lett igazuk. - Olvasd tovább Mészöly Ágnes utó-izéjét, melyet A királyné violája című könyvéhez írt.

tovább...

Így találtuk ki az Abszolút törit!

A szerkesztők most mindent elárulnak!

Lehetne a cikk címe az is, hogy a Történelem, ahogy még nem ismered. Most induló sorozatunk valóban újfajta, izgalmas módon mutatja be a magyar történelem fontos korszakait egy-egy letehetetlenül izgalmas kalandregényben. A következőkben a Pagony főszerkesztőke, Kovács Eszter, valamint a sorozat szerkesztői, Győri Hanna és Rét Viki mindent elmesélnek neked az Abszolút Töriről, neked ezek után semmi más dolgod nem marad, csak beszerezni és élvezi a két első kötetet! Kalandra fel!

tovább...

Mozifilm lett az egyik kedvenc könyvünkből!

A Tess és én 2020. március 12-től a mozikban!

Aki járt már Pagonyban, és keresett olyan 10-12 éves gyereknek könyvet, aki szeret filozofálni, igazán életszerű történetekről és emberekről olvasni és kicsit hajlamos magába fordulni, annak biztos, hogy ajánlottuk a Tess és ént. Most pedig megfilmesítették, úgyhogy itt az ideje, hogy felidézzük, miért is szeretjük annyira ezt az életigenlő könyvet, olvass tovább!

tovább...

“Csilivili lányok üldögélnek méregdrága kutyusok társaságában”

Interjú Nényei Pállal a Mini Textúra sorozatban bemutatott bábjátéka kapcsán

Idén ismét Mini Textúra előadásokkal várjuk a gyerekeket és szüleiket a Magyar Nemzeti Galériában. A különleges rendezvényen a Pagony szerzői egy-egy MNG-ben kiállított festmény alapján írnak rövid színdarabot, amit aztán a Budapest Bábszínház művészei állítanak színpadra és adnak elő - ott, helyben, a Galériában. Az irodalom visszavág-sorozat szerzője Munkácsy Mihály: Az agár című festményét választotta, és interjúnkban el is mondja, miért.

tovább...

Fityirc megismeri a formákat

Új kufli-lapozó a piciknek!

A kuflik vitathatatlanul a legnépszerűbb kortárs mesekönyvek közé tartoznak, és én ennek nagyon örülök. Sokszor felmerül a kérdés azoktól, akik még nem ismerik őket, hogy mégis mi olyan ellenállhatatlan bennük. Furi figurák furi dolgokat csinálnak, és egyáltalán: mi az, hogy se nem kifli, se nem kukac?!

tovább...

Hogyan mennek az űrhajósok vécére?

- és egyéb életbevágóan fontos kérdések a világról

Miközben zötykölődöm a villamoson, vagy már félálomban fekszem, gyakran kapom magam azon, hogy egészen képtelen dolgokon gondolkodom. Biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Már csak abból a hatalmas lelkesedésből kiindulva, amivel ti, a vásárlóink is üdvözöltétek az első mesés ismeretterjesztőnket, a Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák?-at.

A Pagony kiadó életében ezek az első gyereknyelven megírt tudományos mesekönyvek, úgyhogy nagyon örülünk, hogy szélesedett a palettánk. – olvasd tovább a Bartók Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!

tovább...

“Roskó képei megérintenek, inspirálnak és játékra hívnak”

Interjú Bán Zsófiával a Mini Textúra sorozatban bemutatott bábjátéka kapcsán

Idén márciusban ismét a Magyar Nemzeti Galériába várjuk a 7-12 éves gyerekeket a Mini Textúra előadásaira. A felnőtteknek szóló Textúra mintájára ez alkalommal is pagonyos kortárs gyerekirodalmi szerzők írtak rövid előadásokat a Galériában található festményekből kiindulva, és ezeket a darabokat aztán a Budapest Bábszínház művészei adaptálták színpadra. Bán Zsófiát, a Vagánybagoly szerzőjét kérdeztük arról, milyen tapasztalat volt így színpadra írni.

tovább...

Mamaróka fejből mesél

Megérkezett az új Babaróka-kötet!

Babaróka-rajongók, jó hírünk van! Megérkezett a várva várt folytatás, a sorozat harmadik kötete: Babaróka esti meséi. Olvass tovább, ismerd meg a legújabb részt!

tovább...

Sütihasználati beállítások