Nincs ennél időszerűbb gyerekkönyv

Megjelent J. K. Rowling új mesekönyve!

Új meseregény J.K. Rowling tollából! A szenzációs bejelentés után fejezetenként jelent meg online, és az olvasókat kérte fel a kötet illusztrálására. De milyen könyv Az Ickabog? Itt megtudhattok róla egyet, s mást.

tovább...

Matyi furcsa karácsonya

Bendl Vera karácsonyi meséje

Egy igazán különleges mesét hoztunk most nektek Szentestére, egy olyat, ami eddig még sehol sem jelent meg. Bendl Vera karácsonyi története egy sok gyerek számára ismerős helyzetről szól: arról, hogy idén karácsonykor nem lehetünk a szeretteink körében. Persze Matyi, a mese főszereplője ezt nem hagyja annyiban! Olvassátok el, mit eszelt ki, hogy mégis találkozhasson a nagymamájával karácsonykor!

Boldog karácsonyt kívánunk!

tovább...

Gratulálunk A képek története pályázat nyerteseinek!

A KÉPEK TÖRTÉNETE a KARANTÉNBAN IS FOLYTATÓDOTT

A Pagony kiadó legújabb különleges kiadványa, A képek története gyerekeknek (David Hockney képzőművész és Martin Gayford művészettörténész közös könyve) által inspiráltan írt ki 2020 őszére egy rendhagyó alkotó pályázatot. Ezzel a pályázattal Hockney és Gayford munkájának továbbgondolására hívtuk az 5-8. osztályos diákokat.

Köszönjük a sok-sok csodás pályaművet, nézzétek meg, melyek lettek a győztesek!

tovább...

Gratulálunk a Versvideó pályázat nyerteseinek!

Vers és videó = versvideó!

2020 őszén meghirdettünk egy versvideó-készítő pályázatot a 16-30 éves korosztálynak, a Lehetnék bárki című verseskötetből tudtak válogatni a jelentkezők. Köszönjük mindannyiótok fantasztikus munkáját, megvannak a nyertesek!

tovább...

Amit egyedül megoldottak... Eredményt hirdetünk!

A kreatívírás-pályázat győztesei

Amit egyedül megoldottam címmel kreatívírás-pályázatot hirdettünk 3-4. osztályos tanulóknak. És megoldották! Nem is akárhogyan! Pedig nem volt egyszerű a feladat.
Olyan, minimum 300, maximum 600 szóból álló fogalmazást, rövid elbeszélést kellett írniuk egy izgalmas élményükről, amelyben az író/elbeszélő mint főszereplő megoldott valamilyen számára nehéz feladatot! A történetnek nem kellett mindenben a valósághoz ragaszkodnia, szárnyra kaphatott a fantázia is!
Nézzük, melyek voltak a győztes pályaművek!

tovább...

Büszkeség: díjat nyert a Tökmagok - Kincsvadászat!

Nagy boldogság ért minket: A Tökmagok - Kincsvadászat nevű játékunk elnyerte a JEM 2020-as Társasjáték Díját “hazai” kategóriában!

tovább...

Készítsetek kuflis díszeket!

Idén sem hagyhatunk benneteket szuper kézműveskedős játékok nélkül: ezúttal kuflis fenyőfadíszeket készíthettek otthon, hiszen kuflikból sosem elég! 3 különböző kreatív díszt mutatunk nektek ebben a cikkben, amit néhány alapkellékkel könnyedén összerakhattok otthon!

tovább...

Könyvet, kamasznak? Naná!

Kemény dió kamasznak könyvet választani, hiszen minden hónappal egyre okosabbak és tudatosabbak lesznek, és egyre nehezebb őket olyan dolgokkal megfogni, amikről tudod, hogy fontosak, de közben nem válsz a szemükben halálciki módon erőlködő felnőtté.
Ebben az ajánlóban olyan könyveket gyűjtöttünk össze nagyon célirányosan, amik közül biztosan találsz olyat, amivel lenyűgözöd majd!

tovább...

Küldj saját készítésű online képeslapot!

Agócs Írisz, Dániel András és Pásztohy Panka rajzaival!

Ez a karácsony más, mint az eddigiek - ezt talán nem is kell már mondani. Az ünnepi asztalt most nem üli majd körbe az egész nagycsalád, a barátokkal sem biztos, hogy találkozhatunk. De mi itt vagyunk, és igyekszünk mindenféle mókás ötletet kitalálni, hogy ez a sajátos helyzet mégsem szomorkás, hanem meghitt és nevetéssel teli legyen!

tovább...

Sütihasználati beállítások