Misu, a nyuszigyerek pont olyan mint te

Nyúlfarknyi mesék elefántnyi szeretettel

Végre itt a tavasz! De nem csak az egyre melegebb napok közelednek rohamosan, hanem a húsvét is! Ilyenkor mindent ellepnek a nyuszis és báránykás mesék és játékok. Most egy olyan sorozatot mutatunk be, aminek a hőseit már ismerheted, de ha nem, akkor éppen itt az ideje! 
Ismerd meg a német gyerekirodalom kedvenceit, Rotraut Susanne Berner meséit egy nyúlcsaládról!

tovább...

Egy óvodásnak is lehet nehéz napja

Kezdjétek az óvodát Vadadi Adrienn könyveivel!

Az óvodai nevelés minden gyerek és szülő számára új helyzeteket teremt a mindennapokban. Vadadi Adrienn nemcsak óvónő, de két gyermek édesanyja is, így mind a két oldalról belelát egy óvodás gyerek életébe. Óvodás lettem! - sorozatát Pásztohy Panka illusztrálja újra, sőt, a sorozat új résszel is bővült! Az óvodakezdés időszakában nagyon fontos lehet a gyerekek számára, hogy előre megtudják, mi vár rájuk az új környezetben, és mi segítene ezen jobban, mint a mesekönyvek? Mutatjuk, mennyi óvodai szituációra lehet válasz egy-egy könyv!

tovább...

Mozgás a négy fal között!

A karantént felnőttként sem egyszerű elviselni, hát még ha az ember gyerek, és az aktuális helyzet miatt nincs lehetősége órákig futkározni a parkban/oviban/suliban... Mindannyian tudjuk, milyen egy gyerek, aki mozogna, de a négy fal között rekedt. Nem nagy móka, de mi itt vagyunk, gondoltunk egyet és összeszedtük a boltjainkban fellelhető összes olyan játékot, amivel megmozgathatjátok magatokat otthon! Jelszó: nem bolondulunk meg!

tovább...

Ujjfestés Babarókával

Maszatolj - de csak egy picit!

A picikkel az egyik legjobb móka az ujjfestés: fejleszti a finommotorikát, a koncentrációt, megtanulhatjátok a színeket, megismerhettek formákat. Próbáljátok ki most Babarókával!

tovább...

Vágj pofát a kuflikkal!

A kuflikkal minden a feje tetejére áll, és itt most kötelező egy picit megbolondulni! Vágd te a legviccesebb fejeket, tudd meg, hogyan!

tovább...

Készíts tojástartót és bújócskázz Sárival és Maszattal!

Akár a húsvétra készültök, akár csak egy kellemes, kreatív délutánt szeretnétek eltölteni a gyerekekkel, ez egy nagyon tuti elfoglaltság lesz! Nézd, hogyan készül a tojástartó és a bújócska játék!

tovább...

Online író-olvasó találkozók az Abszolút könyvek szerzőivel!

Szervezzetek online író-olvasó találkozót vagy rendhagyó irodalomórát az Abszolút könyvek szerzőinek közreműködésével!

tovább...

A giga-mega titkos fegyver

Olvass bele a legújabb 3-5-8 perces kötetbe!

3-5-8 perces mesékből sosem elég! Nem tudjuk megunni ezeket a kedves, rövid történeteket sem mi, sem pedig ti, olvasók. Most megérkezett a legújabb kötet, a 3-5-8 perces mesék kis kalandoroknak, amiből most hoztunk nektek egy mesét!

tovább...

6 sikeres nő, akiket nem tudunk megunni

Ezekért a regényekért megéri megszületni

Sokáig a férfiak kiváltsága volt az írás, de Jókai Mór és a Petőfi Társaság áldásos hatására (szépen lassan) az alkotáshoz is felhatalmazást nyertek a magyar irodalomban a nők. Az út az íráshoz másutt sem volt könnyebb. Ebben a cikkben hat olyan legendás nőt ismerhetsz meg, aki vitathatatlanul belevéste magát az irodalomtörténetbe. Tudd meg miért, és olvasd el a könyveiket!

tovább...

Sütihasználati beállítások