MI LETT VOLNA, HA…?

Könyvek, amelyekben te vagy a főszereplő

Kislánykoromban volt egy kedvenc mesekönyvem. Nagyon régi volt, és rongyosra olvasták már a nálam idősebb rokongyerekek, mégsem tudtam ennél jobb mókát elképzelni. Ennek a könyvnek ugyanis az volt a különlegessége, hogy én dönthettem el, hogy mi legyen a vége! Úgy éreztem, hogy egy végtelen mesét tartok a kezemben, és imádtam, hogy legalább tízféle lehetséges végkimenetele lehet az eseményeknek. Akkor még csak emiatt a varázslatérzés miatt rajongtam annyira ezért a kötetért. Most már tudom, hogy az is nagy szerepet játszhatott ebben az érzésben, hogy a szerző a döntés szabadságát kínálta fel nekem, a nyolcévesnek... - olvass tovább!

tovább...

Mi micsoda, Mágikus állatok iskolája és két cuki lapozó

Újdonságok a Tessloff és Babilon kiadótól

A Tessloff és Babilon Kiadó könyvei szinte minden család otthonában ismerősek, már évtizedek óta. Mi micsoda köteteket például valószínűleg mindenki lapozgatott már. A kínálat azonban ennél sokkal szélesebb, egész kicsiknek szóló, cuki lapozókat és ifjúsági fantasy sorozatot is találunk a náluk. Most összeszedtünk nektek néhány izgalmas újdonságot!

tovább...

Pepe egy napja a bölcsiben

Bölcsibe szoktatás Vadadi Adriennel

Rengeteg gyerekkönyv szól az ovikezdésről és az ovis hétköznapokról. Pedig van egy igen fontos lépcső az ovi előtt: a bölcsi. Vadadi Adrienn legújabb könyvében arra vállalkozott, hogy egy kisfiú, – nevezetesen Pepe egy bölcsődei napján keresztül a legkisebb olvasók is betekintést nyerhessenek ebbe a titokzatos világba! Tudj meg mindent erről a hiánypótló könyvről!

tovább...

A sikeres ovis évkezdés

Interjú Czernák Eszterrel

Teljes a Sárkányovi trilógia! Enélkül a sorozat nélkül idén nem kezdhetitek el az óvodát: mindent megtaláltok benne, ami a sikeres évkezdéshez szükséges, akár kis, akár nagycsoportos lesz a csemete. Most a szerzővel, Czernák Eszterrel beszélgettünk a könyvek kapcsán személyes tapasztalatokról beszoktatós tippekről és persze magáról a Sárkányoviról. Olvasd el interjúnkat!

tovább...

Eljött az utolsó év a Sárkányoviban!

Czernák Eszter: Irány a nagycsopot!

Kevés nagyobb kihívás és izgalmasabb változás van a gyerekek életében, mint az iskolába készülés. Az óvoda biztonságának elhagyása egyfelől ijesztő, másfelől mégis alig várjuk! Megjelent Czernák Eszter Sárkányovi sorozatának harmadik része, az Irány a nagycsoport!, amely az utolsó ovis év élményeit és nehézségeit dolgozza fel, így segítve gyerekeket és szülőket ebben a fontos határátlépésben. De persze a könyv sokkal többet tartogat ennél. Tudj meg mindent a sorozat legújabb részéről!

tovább...

A papír másik oldala

Sárkányovi - Irány a nagycsoport! Beleolvasó

Megérkezett Czernák Eszter nagysikerű Sárkányovi sorozatának 3. része, az Irány a nagycsoport!, amely a nagycsoportos ovisok életének szépségeit és nehézségeit mutatja be. Visszatér Zoé, a háromfejű sárkánygyerek, Kende, az unikornisfiú, Janka, a manólány, Teofil, a troll és Igor, a kis jeti is. Ebben a könyvben minden megtalálható, amit az ovis korosztálynak tudnia kell a nagycsoportról! Olvasd el, hogyan kezdődik a Sárkányovi utolsó éve!

tovább...

Mindenkinek kell innen 1-2-3 könyv!

Így növünk fel Berg Judittal

Ha magyar gyerekirodalomról van szó, Berg Judit neve jut eszünkbe elsők között. Egészen piciknek szóló, rövid történetek, meseregények, segítőkönyvek, kalandregények – szinte minden területen kipróbálta már magát, és minden területen sikerült is maradandót alkotnia.

tovább...

„Az élet legnagyobb ajándéka a testvér” - vagy mégsem?

Miért áldás vagy miért átok egy kistesó a nagytesó szemében?

Nálad is kardinális kérdés, hogy egyik tesó se kapjon több figyelmet a másiknál? Megy a harc, hogy ki üljön az öledbe, és kinek a kedvenc meséjét olvasd fel? Nem szeretnek osztozkodni és mindent kivesznek egymás kezéből? Olvasd el ezt a szemlét, és megtalálod a nektek való könyvet a nehéz helyzetek megoldására!

tovább...

Mókusok minden mennyiségben!

Megérkezett Berg Judit legújabb könyve, a Sári és a mókusok!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy Berg Judit remek szerző, mint hogy még a mellékszereplői is külön sorozatot érdemelnek. A Maszat-könyvekből ismerős Sárinak immár a harmadik önálló kötete került a polcokra! A Sári-könyvek a bölcsis és ovis korosztály hétköznapi problémáit segítenek feldolgozni, ezúttal a testvérek közötti veszekedés a téma. Ismerd meg Sári, Pötyi baba és Puszi róka legújabb kalandjait!

tovább...

Sütihasználati beállítások