21 szuper könyv 2021-ből

Könyvek az egész családnak

2021 izgalmas és elképesztően termékeny év volt a Kiadóban. Több mint 90 (!!!) új Pagony- és Tilos-könyv került a polcokra idén, ezekből állítottunk össze egy kis válogatást. Olvass tovább!

tovább...

A pókfüttyfalvai manómegfigyelő

Rutkai Borival beszélgettünk

Ismered Rutkai Borit? Hát hogyne! És azt tudtad, hogy nem csak remek zenész, de fest és meséket is ír? A Mandulka és a Karácsonyvár a második könyve a Pagony kiadónál. Tudj meg mindent erről a különleges, karácsonyváró kötetről ebből az interjúból!

tovább...

Korosztályos játékok

A gyerek nem felnőtt!

Töltsétek jó hangulatban a hideg, szürke napokat! Amikor semmi kedved kitenni a lábad otthonról, mert fúj a jeges szél vagy esik a havas eső, vegyél le egy társast a polcról, és meglátod, csak úgy repül majd az idő! Rengeteg olyan játék van, amit közösen tud játszani a család. Ebben a cikkben a Pagony Játékház munkatársai segítenek, hogyan válassz olyan játékot, ami biztosan megfelel a gyerek életkorának, és hogy hogyan vezesd be az egészen aprókat is a társasok nagyszerű világába! Olvass tovább!

tovább...

Minden, amit tudnod kell a Vészkijárat-sorozatról

Úgy érzed, a problémád olyan, mint egy szoba, amin nincsen ajtó?

A felnőttek és a tizenévesek között hatalmas a szakadék, egyik fél részéről a kontrollálhatatlanság, a másik fél részéről talán a megnemértettség a legerősebb hívószavak. Éppen emiatt, a generációk között húzódó fal miatt a tinédzserek nem képesek artikulálni a problémáikat a szüleik felé, de sok esetben még a saját korosztályukkal sem találják meg a közös hangot. Bár minden gond hatalmas a maga nemében, tudnunk kell észrevenni az intő jeleket – nem csak felnőttként, hanem kamaszként is. A Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni.

tovább...

Erna Sassen: Nem vagyok elég

Pál Mónika pszichológus utószava

Újabb kötettel bővült a Tilos az Á könyvek Vészkijárat-sorozata! Ezek a könyvek kemény témákat dolgoznak fel, láthatatlan problémákról szólnak és talán segítenek megtalálni a vészkijáratot az adott helyzetből. Erna Sassen legújabb magyarul megjelent könyvének középpontjában a tanár-diák viszony áll. Olvassátok el Pál Mónika pszichológus utószavát!

tovább...

Majorság palotája

Olvass bele a Harmóniába!

Találd meg te is a saját zenédet! Indulj varázslatos utazásra Melódia királykisasszonnyal a zenék birodalmában! Lapozz bele a Harmónia című ismeretterjesztő mesekönyvbe!

tovább...

Harmónia - a zenében és az emberben

Tarr Ferenccel beszélgettünk

Te megtaláltad már a saját zenédet? Még nem? Ne aggódj, Tarr Ferenc ismeretterjesztő mesekönyvével sikerülni fog. A szerzőt Harmónia, a zenék birodalma című könyvéről kérdeztük.

tovább...

Stahl Judit: Keresd a csokit!

Könyvajánló és csoki-kvíz

Te is minden baráti összejövetelen a Stahl Judit receptje alapján készült pizzatésztával nyűgözöd le a vendégeket? Vagy éppen az édességek szerelmese vagy? Esetleg az ovis gyerkőcöd odáig van a böngészőkért? Akkor itt a tökéletes könyv a számotokra! Olvass tovább, és teszteld, mennyit tudsz a csokoládéról!

tovább...

A grafikus fiából grafikus...

Ismerd meg Philip Waechtert!

Bemutatjuk az egyik leghíresebb német írót és illusztrátort, az Én, az Apanap, a Focista leszek! és a Hurrá, nyaralunk! szerzőjét, Philip Waechtert! Ismerd meg a szerzőt és magyarul megjelent könyveit Győri Hanna szerkesztő cikkéből!

tovább...

Sütihasználati beállítások