Emlékezés könyvek segítségével

Pszichológiai tény, hogy a holokauszt okozta traumák nemzedékről nemzedékre adódnak tovább. Természetesen változnak az idők során, de a szorongás különböző formái jelen vannak, még a harmadik, sőt negyedik generációnál is. Sokszor láthatatlan módon öröklődnek át a traumák, éppen ezért fontos, hogy beszéljünk róla a gyerekkel, hiszen a tudás a legjobb eszköz arra, hogy felismerjék őket, majd megküzdhessenek velük.

tovább...

Így gratulálj a félévi bizonyítványhoz!

Könyvek alsótól kamaszkorig

Igaz, hogy a félévi bizonyítvány csak egy tájékoztatás, hogy melyik tárgyból hol tart éppen a tanuló. Igaz, hogy csak az év végit írják szép, kemény kötésű bizonyítványba. De azért ezekért a jegyekért is sokat küzdött, tanult és izgult a gyerek, és biztosan nagy örömöt szerzel neki, ha kimutatod, milyen büszke vagy rá. Olyan könyveket és sorozatokat válogattunk most össze, melyekkel tovább szélesítheted az érdeklődési körét, és motiválhatod, hogy még jobb legyen az őt érdeklő tárgyakból. Olvass tovább!

tovább...

Gyermekkorunk nagy kedvencei

Nosztalgiázz velünk!

Egy olyan szemlével készültünk most nektek, amiben a mi gyerekkori kedvenceink szerepelnek. Reméljük, lesz köztük, ami bennetek is szép emlékeket idéz majd!

tovább...

Kifőztünk nektek valamit!

Kedvenc szakácskönyveink

Rohanós hétköznapokon nincs mindig idő és türelem a gyerekeket is bevonni a főzésbe. A másnapi ebédet vagy az ünnepi süteményt nem szívesen tesszük kockára, egyébként is sokkal több figyelmet és energiát igényel együtt főzni. Most viszont nem baj, ha lecsöpög, odakap, esetleg formátlan lesz - van idő újra próbálni és együtt örülni a végeredménynek!

tovább...

Januári túlélőcsomag

A legjobb könyvek és játékok hosszú téli napokra

A január az év legsötétebb, leghosszabb hónapja: a karácsonyi várakozásnak, ünnepi hangulatnak vége, és csak a szürkeség marad. Vagy mégsem? Készítettünk nektek egy januári túlélőcsomagot, melyben kicsiktől a nagyokig, kuckózóktól a kalandorokig, könyvmolyoktól a játékosokig mindenki talál valamit, ami segít túlélni a tél hátralévő hónapjait.

tovább...

Ismerd meg a legújabb Ölelj meg!-köteteket!

Shona Innes könyvei Agócs Írisz rajzaival

Az Ölelj meg!-sorozatunk rengetegen keresitek, aminek rettentően örülünk, hiszen mi is imádjuk ezeket a könyveket! Bízunk benne, hogy Shona Innes könyvei segítségére lesznek minden szülőnek és gyereknek, valamint Agócs Írisz illusztrációi ezúttal is ugyanúgy elvarázsolnak titeket, ahogy minket is!

tovább...

Helló, hősök!

Felső tagozatosoknak hirdetett kreatívírás-pályázatunk eredményhirdetése

Nagy örömmel jelentjük, hogy megszületett a felső tagozatos tanulóknak kiírt kreatívírás-pályázatunk végeredménye. Hősies munkát végeztek a pályázók, tanáraik és a zsűri tagjai is! Ismerjétek meg a dobogósokat!

tovább...

Íme a Boribon társasjáték pályázat legjobbjai

Ismerjétek meg a zsűri értékelését és a győzteseket!

Társasjáték-készítő pályázatot hirdettünk nagycsoportos óvodások számára Marék Veronika bármelyik Boribon-könyve alapján. Íme az eredmények!

tovább...

Trikó és Nyamm nyertes kalandjai

Kisiskolásoknak szóló kreatív írás pályázatunk eredményhirdetése

Semmi sem állhat Trikó és Nyamm útjába! Ezt bizonyítja az a rengeteg nagyszerű mese is, amelyeket a kisiskolásoknak szóló kreatív írás pályázatunkra küldtetek. Na de melyik történetek nyerték el a zsűri - Berg Judit és Győri Hanna - tetszését? Ebből a cikkből kiderül!

tovább...

Sütihasználati beállítások