Macskaszem és ősi átok

Itt a Sherlock Bones és a fáraó maszkja!

Amelyik gyerek nem űrhajós vagy felfedező akar lenni, az biztosan arról álmodozik, hogy egyiptológus lesz. Fáraók, múmiák, szkarabeuszok, titkos csapdák, piramisok... Ebbe a világba kalauzolnak el a híres kutyadetektív, Sherlock Bones legújabb kalandjai a Scherlock Bones és a fáraó maszkja című könyvben. Kötelező olvasmány minden egyiptom-mániásnak, régészpalántának és persze a rejtélyek szerelmeseinek. Olvass tovább, és tudj meg minden erről a rejtélyes esetről!

tovább...

Hova tűnt a fáraó múmiája?

Olvass bele Sherlock Bones legújabb kalandjaiba!

Egyiptom, az ősi átkok, szkarabeuszok és múmiák földje... A világ leghíresebb kutyadetektíve, Sherlock Bones, és hűséges nyomozótársa, Dr. Catson nyaralni érkeznek Egyiptomba, de már az első nap ősi átkokról szóló mendemondákkal találkoznak, és egy olyan rejtély közepébe csöppennek, melynek szálait mintha a világ leggonoszabb patkánybűnözője tartaná a kezében... Olvass bele a könyvbe, és vesd be magad a titkokkal teli piramiskamrákba!

tovább...

A legjobb kiskamaszkönyvek rejtélye

Tudj meg mindent a Cseresznyeliget-könyvekről!

Kiskamasznak lenni nem könnyű! Már nem gyerek, de még nem is felnőtt. Nagyot fordult körülötte a világ, szinte napról-napra magasabbra nő, máshogy látja önmagát, máshogy lát másokat, máshogy gondolkodik. És persze rengeteg türelemre és megértésre van szüksége, hiszen ő sem érti magát teljesen, keresi, hogy ki is valójában. Wéber Anikó a Cseresznyeliget-könyvekben tökéletesen bemutatja ezt a nehéz, de rendkívül fontos időszakot. Olvass tovább, és tudj meg mindent Cseresznyeligetről!

tovább...

A Ligetből egyenesen a polcainkra...

Megérkezett az Amikor mesélni kezdtek a fák

Vannak dolgok, amikről nehéz beszélni még felnőttként is -pont ezek a dolgok azok, amikről a gyerekeknek a legtöbbet tudnak kérdezni! Emiatt a legtöbb szülő már jó előre felkészül ezekből a kérdésekből, hogy a lehető legtürelmesebben, a gyerek korához illően tudjon válaszolni. De mi történik, ha a gyerekünk olyanokat kérdez, hogy milyen volt a második világháború? Vagy milyen volt az élet a vasfüggöny mögött, és egyáltalán mi az a vasfüggöny? Ezekre a kérdésekre és még sok másikra ad választ rengeteg türelemmel és érzékenységgel Gimesi Dóra most megjelent könyve, az Amikor mesélni kezdtek a fák. Olvass tovább, és tudj meg többet erről a gyönyörű mesekönyvről!

tovább...

Amikor megjöttek a munkagépek, világgá mentek a fák

Olvass bele Gimesi Dóra könyvébe!

Tudtátok, hogy ahol egy nagyon öreg fát kivágnak, ott egy időörvény nyílik, amelyen keresztül megnézhetünk mindent, amit a fa az életében látott? Alíz százéves dédmamája szerencsére ismeri a trükköt, amivel utazhatnak az időben. Meglátogatják az 1896-os Városligetet, elugranak a háború sújtotta Budapestre, a hatvanas évekbe, amikor Góliátot, a bálnát kiállították a Ligetben, majd egy 1988-as május elsejei felvonulásra. Olvass bele Gimesi Dóra könyvébe, és élvezd Rofusz Kinga lélegzetelállító rajzait!

tovább...

Vakáció mesterfokon!

Széna Bogi visszatért!

Mennyire vártuk, hogy Széna Bogi újra szórakoztasson elképesztően jópofa történeteivel! Végre itt van, és Bogi most is kócos, most is iszonyú jófej és még mindig szókimondó. Csak néha keveset látunk belőle, mert eltűnik az arca egy óriási szelet görögdinnyében.

tovább...

Tudod, hol van a világ legeslegklasszabb helye?

Széna Bogi pont ott nyaral!

Széna Bogi nem viccel: megmutatja, hogy vakációzni nem lehet csak úgy félgőzzel, azt csak szívvel-lélekkel érdemes. Indulás hajnalban, és onnantól mindent bele! Lapozz bele a mesekönyvbe, és kapj egy kis ízelítőt abból, hogyan lehet nyaralni Széna Bogi-módra!

tovább...

Nagymama, miért olyan nagy a füled?

A 10+1 legvagányabb történet nagyszülőkről és unokákról!

Már a legrégebbi időkben is nagyszülők mesélhettek az unokáinak esténként a pattogó tűz mellett. Bár nem maradt fenn ezeknek a meséknek a szövege, kitalálhatjuk, miről szóltak: küzdelemről, örömről, bánatról, szerelemről, családról, halálról és születésről. Tehát magáról az életről. Vannak olyan meséink, amikben fontos szerepet játszanak a nagyik és nagypapák: ki ne emlékezne Piroska nagymamájára, akit egy harapásra lenyelt a gonosz farkas, vagy Nagyanyóra és Nagyapóra, akinek a kertjében az óriási répa termett? Válogatásunkban megismerheted a legvagányabb nagyszülőket!

tovább...

Az új vendégeink heten lesznek, mint a gonoszok...

Olvass bele az Álmodó tornyok városa című regénybe!

Kitti imád álmodozni. Mégis, legvadabb képzeletét is felülmúlja, amikor megtudja, hogy egy egész nyarat tölthet barátaival, Biankával és Barnabással Angliában, az Álmodó tornyok városában. A három jóbarát közösen nyomozta ki a Cseresznyeliget titkát, kibogozták a Platánsor rejtélyét, így hát nem csoda, hogy angliai utazásukon is egy titok közepébe csöppennek. Ki a titokzatos Henry, aki üzeneteket küld Kittinek a túlvilágról?És mi az a Legnagyobb Tudás? Olvass bele Wéber Anikó regényébe, és tudj meg többet!

tovább...

Sütihasználati beállítások