Üdv Manóvárosban!

Ismerd meg Jesztl József és Lencse Máté új társasos könyvét!

"Hadd kezdjek egy önvallomással! Ezt a könyvet nagyon szerettem szerkeszteni a hosszú téli otthondolgozós napok során. Nagyon vágytam már ki a szabadba a bezártság, a munka-ovi-suli időnyelő Bermuda-háromszögből." Kattints ide, és olvasd el Győri Hanna szerkesztő ajánlóját!

tovább...

Megérkezett Csordás Krisztina társasjátéka!

Ismerd meg a Mágikus erdőt!

A Mágikus erdő kedves kollégánk, a Pagony Játékházban dolgozó Csordás Krisztina játéka. Kriszta igazán jól ismeri a gyerekeket, mert tanítóként rengeteget játszott velük. Tudja, hogy mi köti le őket, mik a határaik, és hogy kell azokat feszegetni, hogy izgalmas legyen egy játék (és esetleg még tanuljanak is belőle). Ismerd meg a Mágikus erdőt!

tovább...

Hupszi!

Egy szuper játék nagyszünetre!

Győri Zoltán legújabb kártyajátéka egy felejthetetlen kétfős, egymásra hangolódós játék, amit mindenki megjegyez, ha egyszer kipróbálta. A cél, hogy egymásra megvédjük a lebukástól a cuki kis szörnyikénket, aki nem lehetne velünk a suliban. A Hupszi megnyitja az intuíciót a játékostárs felé, miközben irtó vicces is! Vajon te kivel leszel a legjobb páros? Próbáld ki ezt a játékot és kiderül!

tovább...

Csináljunk (papír)színházat!

Kreatív pályázat középső és nagycsoportos óvodások számára Vadadi Adrienn könyvei alapján

Kedves óvodapedagógusok!

2022 őszi félévében egy újabb, kreativitást, közös gondolkodást és együttműködést is igénylő pályázatra hívunk benneteket!

tovább...

Mese a kislajhárról, aki nem akart elaludni - Részlet

Olvass bele Mrena Julianna verses meséjébe!

Fantasztikusan vicces verses mese érkezett, amit minden A majom mamája-rajongó imádni fog! Olvass bele Mrena Julianna könyvébe, és gyönyörködj velünk Szert-Szabó Dorottya csodálatos rajzaiban! Itt a Mese a kislajhárról, aki nem akart elaludni!

tovább...

“A lajhármesék nem túl izgik”

Dehogynem! Ezt olvassátok A majom mamája után

Ilyen még sohasem történt... A kis lajhár nem akar aludni. Mégis hogy lehetséges ez? Mrena Julianna fantasztikusan vicces verses meséjéből kiderül. Ismerjétek meg legújabb könyvünket, és gyönyörködjetek Szert-Szabó Dorottya csodás illusztrációiban!

tovább...

Beszélgetni jó!

Pagony podcast – kicsit másképp, kicsit máskor

Kedves olvasó és hallgató!

Talán észrevetted, hogy a 2022.02.02-án indult Pagony podcast csatornánkon a nyáron történt egy kis változás. A Szél Dáviddal folytatott beszélgetések nemcsak nyári szabadságra mentek, hanem egy időre szünetet tartanak. Viszont megmarad Vinczellér Katalin beszélgetéssorozata, A meséktől a felnövésig. Mostantól minden második szombat reggel 8 órakor új tartalom, újabb szellemi kalandok!

tovább...

Nézz, láss, írj! – Keltsd életre kedvenc festményedet!

A Magyar Nemzeti Galéria és Pagony Kiadó kreatívírás-pályázata 3–4. és 5–6. osztályosok számára

Te mit látsz meg egy képben? El tudsz képzelni egy történetet egy festmény alapján? Életre tudod kelteni a szereplőit, legyenek azok emberek, állatok, növények vagy esetleg tárgyak, tájak?

Lépj a kortárs magyar szerzők nyomába, akiknek a novellái a „Képtelen képrablás” című könyvben jelentek meg, és írd meg te is az általad kiválasztott festmény alapján azt a történetet, amely a képet tanulmányozva megfogalmazódik benned!

tovább...

Emma és az emberi test

Hogy a gyerek minden kérdésére tudj válaszolni!

Az emberi test egy fantasztikus gépezet! Annyira összetett, hogy azt fel sem lehet fogni! Valamilyen válasszal azonban mégis szolgálnunk kell az érdeklődő alsósoknak, amikor a működéséről kérdeznek. Te is zavarban vagy, mikor arról faggatnak, miért hasonlítanak jobban egyik nagyszülőre, mint a másikra? Vagy mikor el kell magyaráznod, miért is jó a védőoltás? Hát akkor, mikor az agy működése kerül szóba? Ne aggódj, Vibók Ildi sorozata segít érthetően, részletesen és pontosan bemutatni ezeket a témákat a gyerekeknek! Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások