Varázsitalok, melyeket lehetetlen vagy majdnem lehetetlen elkészíteni...

Olvass bele Rókazsolt legújabb kalandjaiba!

Ismeritek Rókazsoltot, a Palatinus strand vén fája alatt élő rókát? Rókazsoltot, aki a strand elhagyott kincseit gyűjti, és aki nemrég helyet kapott az Év Gyerekkönyve díj 2024 shortlistjén kalandjaiért? Rádai Andrea könyvében újabb izgalmas események várják: barátaival szembesülnek Banyabarbi, a gonosz boszorkány bosszújával, és csak egy varázslatos bájital mentheti meg őket. Vajon sikerül nekik? Olvass tovább, és derítsd ki!

tovább...

Egy különleges kedd a Margitszigeten

Ismerjétek meg Rókazsoltot

Emlékeztek még gyerekkorotok állatmeséire? Amiben a róka körmönfont csaló volt, a macska kétszínű csavargó, a varjú kárt hozó ómen, a sárkány gonosz szörnyeteg? Rókazsolt barátai pont nem ilyenek! Rókazsolt a lehető legsegítőkészebb róka, Macskabalognál és Macskarozálnál nincs barátságosabb macska, Varjúsanyi operaénekesnek készülő varjú, Sárkánybori egy apró nyelvzseni, aki még fogkeféül is megtanul. És emellett mindegyikük vagány, nagyon új és nagyon emberközeli. Olvass tovább, és tudj meg mindent Rókazsoltról!

tovább...

Mire jó a ló?

Minden, amit gyerekori lovaglásról tudnod kell - a szakértő segít

A lovaglás egyre divatosabb manapság, és mi, szülők néha nehezen tudjuk eldönteni, hogy engedjünk-e a gyerekünk unszolásának, és belevágjunk-e a lovaglásba? Talán Kiss Szilvia lovas képességfejlesztővel készült interjúnk után pontos és biztos képet kapsz erről az izgalmas sportról, ami a szórakozás mellett sok-sok mindent fejleszt is.  

Hogyan segít a ló a gyerekeknek? Olvasd el a cikket!

tovább...

A lovas regények hasznosak (és menők)

Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli sorozat

Miért szeretik a kislányok a lovaskönyveket? Milyen üzenetet hordoznak ezek a regények? Milyen hatással van a jellemükre, ha lovaskönyveket olvasnak? Milyen legyen egy jó lovaskönyv ma? Lapozz a tovább és olvass el egy rövid kis cikket a válaszokért!

tovább...

Vadadi Adrienn nélkül nincs ovi...és suli sem!

Tudj meg mindent a szerzőről és könyveiről!

Vadadi Adrienn könyveivel már szinte minden óvodás és kisiskolás szülő találkozott, és mindenki rögtön bele is szeret a meséibe. Mi a szerző titka, melyek a legkülönlegesebb könyvei, és miért ajánljuk mi? Olvasd el cikkünket a szerzőről!

tovább...

Egyedül egy egész regényt!

Ismerd meg a Zseblámpás könyveket!

A 7-10 évesek az a korosztály, aki már igénylik az összetettebb olvasmányokat, és bár még nem adnánk a kezükbe egy 300 oldalas regényt, szeretnénk, ha örömmel olvasnának. Nagyon fontos, hogy olyan könyvek közül választhassanak, amik egyszerre jelentenek kihívást és sikert, ugyanakkor maiak, szórakoztatóak és lekötik a figyelmüket.
A cél az, hogy a gyerekek élvezzék az olvasást, így a Zseblámpás könyvek egytől egyig vidám, kalandos és pörgős olvasmányok. Tudj meg róluk mindent!

tovább...

Top 5+1 táboros könyv

Ovitól a középiskoláig

Táborozni szuper dolog! Biztosan neked is rengeteg emléked fűződik a különböző nyári táborokhoz, melyeket még most is mosolyogva idézel fel. Most összeszedtük a legkedvencebb táboros könyveinket. Ovisoktól a középiskolásokig mindenkinek találsz itt valami izgalmasat! Olvass tovább!

tovább...

Westernkalapot a fejekre!

Újra megnyitja kapuit a Kockacukor lovassuli!

Mi is imádjuk a lovakat, de ezeknek az állatoknak az igazi rajongói a kisiskolások. A te gyereked is csillogó szemmel beszél róluk? Csak lovakat rajzol, színez éjjel-nappal? Akkor a Kockacukor lovassuli-sorozat a legnagyobb kedvencetek lehet! Jó hírünk van: megérkezett a negyedik rész is, melyben Csutiék egy igazi lovastúrára indulnak!

tovább...

Irány a lovastúra!

Olvass bele a Kockacukor lovassuli legújabb részébe

Megérkezett a Kockacukor lovassuli-sorozat negyedik része, és izgalmasabb, mint valaha! Csutiék ezúttal egy igazi lovastúrára mennek, ahol rengeteg érdekes kalandban van részük. Olvass bele A lovastúrába, és éld át Lópaciékkal a kalandokat! A könyvet akkor is imádni fogjátok, ha az előző részeket még nem olvastátok, de ha már ismeritek a sorozatot, akkor most le fog esni az állatok! Olvass bele a könyvbe!

tovább...

Sütihasználati beállítások