Itt a farsang...

teremts szuper karneváli hangulatot!

Te tudod már minek öltözöl? Szívesen hangolódnál az év legbohókásabb ünnepére? Kíváncsi vagy, mitől olyan fontos és különleges ünnep a farsang a gyerekek számára? 

Akkor kattints a cikkre, és minden kérdésedre választ kapsz!

tovább...

Farsangi lámpás és -maszk

Győri Borbála kreatív blogja

Milyen rég tartanak ezek a sötét és hideg délutánok! De már közeledik a tél vége, alig egy hónapig kell csak kihúzni, hogy végre tavasz legyen. A sok sötétségben mindig van valami izgalmas is, vajon mi rejtőzik benne? Mi van a fénylő ablakok mögött, ki az, aki az éjszaka leple alatt még ébren van? Régen a farsanggal űzték el a téli sötétben feléledő ártó szellemeket az emberek, és hívták vissza a napot. Készítsetek különleges lámpást és maszkot farsangra és kergessétek el a sötétet!

tovább...

Farsangi bolondozás

Olvass el egy mesét Vadadi Adrienntől!

Kergessétek el a telet, a rossz időt, a hideget Vadadi Adrienn-nel! Adrienn farsangi meséjében az ovisok és az óvó néni is már színekre, napsütésre és kacagásra vágyik, szerveznek hát egy igazi farsangi bolondozást! Olvassátok el a mesét, hátha a végére nálatok is kisüt a nap!

tovább...

Gyere el a Titkos fiókba, a Pagony szabadulószobájába!

Várunk a Pagony Cafe - Dióban!

Vajon mit rejt a Titkos Fiók? Kulcsokat titkos ajtókhoz? Régi leveleket? Elfeledett kincseket? Ennél is jobb: kalandokat, amiket most együtt élhetsz át a barátaiddal! Ismerd meg a Pagony legújabb, gyerekeknek szóló kalandszobáját! Olvass tovább!

tovább...

Megvannak a nyertesek! - Kapd le a fényt! fotópályázat gyerekeknek

Véget ért a Kapd le a fényt! fotós kihívásunk

tovább...

Hangolódj a farsangra!

Ha még mindig nem tudod, mivel készülj idén

Ha van bennetek vállalkozószellem, csak ötletetek nincs még, akkor érdemes körülnézni a gyerekkönyvek között. Választhattok kedvenc karaktereket, de meríthettek ötletet az illusztrációkból is. Vagy csak egyszerűen hangolódjatok velük a mulatságra.

Olvasd el Bagossy Laura, a Tabán Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!

tovább...

Miért jó bűvészkedni?

5+1 szuper bűvészkedős könyv Farsangra, vagy csak úgy

Ismerős az a trükk, mikor a bűvész a füled mögé nyúl, és előhúz egy százforintost? Vagy mikor egy csinos asszisztenst kettéfűrészelnek az asztalon? Vannak, akik a kártyatrükkök megtévesztő mesterei, de olyanok is, akik eltűnnek, mint a kámfor! Netán hihetetlen helyzetekből szabadulnak vagy előkapják a varázspálcájukat és hipp-hopp, máris egy mesebeli erdőt vagy várat varázsolnak, ahol a gyerekek kedvükre szaladgálhatnak! De miért is jó „varázsolni”, azaz bűvésztrükköket ismerni? Tudd meg cikkünkből!

tovább...

Öltözz be Julia Donaldson mesehősnek!

Egyszerű és nagyszerű ötletek farsangra

A Julia Donaldson-könyvek iránti lelkesedésünk mit sem csillapodik! Ti lesztek a legvagányabbak az idei farsangon, ha a kedvenc mesehősötöknek öltöztök be. A gyerekek arcáról le se lehet majd törölni a mosolyt, ha ők lehetnek a mesekönyvük imádott karakterei. Hajrá!

tovább...

Apróságból önazonos felnőtt

5 önmegismerő könyv kicsiknek +1 meglepetés

Szeretnéd segíteni a gyerkőcödet, hogy már egészen pici kortól ismerje és szeresse önmagát? Te is úgy gondolod, hogy érzelmekről beszélni sosincs túl korán? Akkor jó helyen jársz! Mutatunk néhány szuper könyvet, amivel már a nulladik lépésben sokat tehetsz a gyermeked lelki egészségéért, és azért, hogy nyugodt, önazonos, felszabadult felnőtt válhasson belőle. Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások