Irány a Kings Cross, vár a 13. Vágány!

Itt a legújabb Abszolút Könyv

A kiskamasz gyereked imádja a varázslatos világokat? Vagy szeretnéd nyitottabbá tenni az olyan végtelen univerzumok iránt, mint a Harry Potter, a Narnia Krónikái vagy az Északi fény trilógia? Akkor A 13. vágány titka lesz a tökéletes könyv a számotokra. Olvass tovább és ismerd meg a legújabb Abszolút Könyvet!

tovább...

A 13. vágány titka - Első fejezet

Olvass bele Eva Ibbotson regényébe!

Az Abszolút könyvek sora egy új, kalandos fantasyvel gazdagodott. Eva Ibbotson második magyarul megjelent ifjúsági regénye, A 13. vágány titka egy legalább olyan izgalmas varázsvilágba repít minket, mint a Narnia Krónikái vagy a Harry Potter-sorozat. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Ha egy évben csak egyszer jössz be hozzánk...

...ezeket a könyveket és társasokat mindenképp nézd meg!

Látjuk, hogy sokan vagytok, akik egy évben vagy egy félévben csak egyszer juttok el a boltjainkba, akár azért, mert külföldön életek, akár azért, mert a közeletekben nincs Pagony könyvesbolt. Nektek szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani, hogy eligazodjatok a friss megjelenéseink között, és egyetlen izgalmas újdonságról se maradjatok le. Olvass tovább!

tovább...

Társasok a strandtáskába

A legjobb játékok nyaraláshoz

Itt a nyár, irány a strand! De milyen társasokat vigyünk magunkkal, amik nem foglalnak sok helyet, de mégis feldobják az árnyékban hűsölés pihentető perceit? Segítünk! Összeszedtük a legújabb és legizgalmasabb játékokat, amiket könnyedén zsebre vághattok, és bármikor elővehettek akár a fürdőlepedőn is! Ismerd meg a nyári kedvenceinket!

tovább...

Szuper foglalkoztatók a nyárra!

Itt a nyár, az óvodának-iskolának vége, és ha a gyerekek épp nem táboroznak vagy nyaralnak, akkor - legyünk őszinték - néha bizony elég hosszúra tudnak nyúlni a délutánok… Ilyenkor nagyon jól jön egy-egy szuper foglalkoztató, amivel elszórakoznak, amíg te kicsit megpihensz, iszol egy kávét az erkélyen, vagy csak nézel ki a fejedből. Lelki békédet megtámogató gyűjtemény következik!

tovább...

Kártyák a szünetre

Amíg utazunk, Ország-város, kicsi-nagy

A Madách Imre az egy utca, ugye? A Balaton meg az a ház, ahol nyaralunk? Budapest város vagy ország? Ha már Kelenföldig elment a vonat, akkor az már tuti külföld, ugye, mert annyira régóta elindultunk, és már az összes uzsonnánkat is megettük... Na, akkor ezen a ponton vegyük elő az Ország-várost (meg aztán majd az Amíg utazunkot)! Hogy ne a kefét rágjuk egész úton, ahogy a kettővel ezelőtti században mondták volt...

tovább...

"Az illusztrációnak ki kell terjesztenie a szöveget"

Grela Alexandrával beszélgettünk

Ismerjétek meg Grela Anexandrát! Az utóbbi időben két csodaszép könyvet is illusztrált a Pagony és a Tilos az Á Könyvek gondozásában. Ebben az interjúban a 3-5-8 perces állatos mesékről kérdeztük, de szóba került a Viszek egy szívet is. Olvass tovább!

tovább...

10+1 szuper könyv a nyárra

Ezeket pakold be a bőröndbe!

Készülj velünk a nyaralásra, mert a vakáció nemcsak a strandolás, a fagyi, a városnézés, hanem a végtelen olvasás ideje is! A Pagony és a Tilos az Á Könyvek minden korosztály számára izgalmas, igazi nyári olvasnivalót kínálnak. A következő cikkben összegyűjtöttük azokat a könyveket, melyeket akár a tengerpartra, akár a hegyekbe, akár a nagyszülőkhöz magatokkal vihettek, de ott a helyük a táborozós hátizsákban is!

tovább...

Julia Donaldsonból és Axel Schefflerből sosem elég!

Itt a rég várt A csiga és a bálna először magyarul

A Julia Donaldson- és Axel Scheffler-rajongók legnagyobb örömére itt a szerzőpáros egyik legrégebbi, magyarul azonban most először megjelent kötete! Olvassatok barátságról és bátorságról már kétéves kortól!

tovább...

Sütihasználati beállítások