Fejeket párnára!

Lefekvéshez, elalváshoz ajánlunk meséket

A nap legjobb része az esti mese, ebben biztosan mind egyetértünk. De mégis, mit meséljünk? Most megmutatjuk, melyik könyvekkel értük el a legnagyobb sikereket:

tovább...

Mindent a Rumini sorozat részeiről!

Ismerd meg az összes részt!

Nem kérdés, hogy a nagyovis és kisiskolás korosztály körében az egyik legnépszerűbb sorozatunk a Rumini. Van, aki már önállóan olvassa, van, aki esti meseként hallgatja a tengerész egér izgalmas kalandjait, van, aki így is, úgy is. A klasszikus sorozat tíz részt számlál, most pedig megjelent az második Most én olvasok!-kötet is Ruminivel a főszerepben, melyből aprócska hősünk gyerekkorát is megismerhetjük. Ebben a szemlében mindegyik könyvről ejtünk pár szót. Olvassátok el és merüljetek bele Rumini világában!

tovább...

Itt vannak Rumini legújabb kalandjai...

...melyeket már egyedül is elolvashatnak a gyerekek!

Ismerd meg a híres tengerész egér, Rumini kisgyerekkorát! Eddig még sosem látott kalandokkal lepett meg minket Berg Judit. A Most én olvasok!-sorozatnagybetűs, 1-es szintű és 2-es szintű részében ugyanis Ruminiről olvashatnak a gyerekek, akár már önállóan is! Kattints ide a folytatásért!

tovább...

Rumini mint családi kedvenc

Így adja át egyik gyerek a másiknak Rumini kalandjait

Kevés olyan egyértelműen sikerre ítélt könyvsorozat van, mint a Rumini. A közönség az első kötet megjelenése óta töretlen rajongással üdvözli az újabb és újabb részeket, pedig aki 2006-ban olvasta vagy hallgatta gyerekként, mára már bőven felnőtt.

Olvass tovább!

tovább...

Csodaszép álmokhoz

Gondolatok altatásról és egy cuki új mesekönyv

Az altatás, elalvás témaköre az, amivel talán a legtovább és a legtöbbet foglalkozunk, ha kisgyerek van a családban. Hogyan altassunk? Jól altatunk-e? Miért nem válik be az egyik gyereknél az, ami a másiknál igen? Vagy miért nem válik be ma az, ami tegnap tökéletesen működött? Ebben a témában szeretnének egy kicsit rendet tenni Szél Dávid pszichológus segítségével, és ajánlunk egy szuperaranyos elalvós könyvet is. Olvass tovább!

tovább...

Julia Donaldson: A majom mamája

Illusztrálta: Axel Scheffler, fordította: Papp Gábor Zsigmond

A bohókás pillangó lelkesen keresi, ki lehet a kismajom mamája - az elefánttól a denevérig. Mulatságos rímekkel bukdácsolunk át a dzsungelen, vissza majommama karjaiba.

tovább...

A tökéletes gyerekkönyv

5+1 ok, amiért tarol A majom mamája

Nem számít, hányadik kiadás vagy milyen formátum, A majom mamája minden alkalommal a toplisták élére ugrik, amikor érkezik belőle egy újabb adag. Mintha ebből a könyvből nem lehetne eleget nyomtatni, akkora rajongás övezi, hogy alig győzzük pótolni a polcokon. De mégis mi Julia Donaldson és Axel Scheffler titka? Miért szeretjük ennyire A majom mamáját? Ebben a cikkben ennek a kérdésnek járunk utána. Olvass tovább!

tovább...

Meglepetés!

Itt egy szuper kreatív ötlet a szünetre!

Készítsetek Zsebaljai időjárás receptkönyvet Kertész Erzsi mesekönyvéhez! A kötet illusztrátora, Széll Adrienn a könnyedén összerakható, fantasztikus kis füzeten túl egy színezőt is készített a gyerekek számára! Ebből a cikkből mindkettőt letöltheted! Kattints ide!

tovább...

"Tökéletes szülő nincs, és nincs is rá szükség"

Miért népszerűek a segítő könyvek?

Shona Innes Ölelj meg!-sorozatát (Agócs Írisz fantasztikus rajzaival) bizonyára sok olvasónknak nem kell bemutatnom, hiszen egyre nagyobb népszerűségnek örvend a segítő könyvek között. Nem véletlenül, hiszen kötetei jó alapot szolgáltatnak olyan fontos, de nehéz témák közös feldolgozásához, mint a társas kapcsolatok nehézségei, identitás, szeretet sokfélesége, válás, de akár tabunak számító témákban is mint a halál. Shona Innes új(ra kiadott) kötete A játszótér olyan, mint a dzsungel megjelenése kapcsán vizsgáljuk meg, miért is olyan népszerűek a segítő könyvek a szülők körében?

Olvasd tovább Frindt Julcsi cikkét!

tovább...

Sütihasználati beállítások