Polclesők

Ingyenes könyvesbolti foglalkozás osztályok számára a Pagony-boltokban

Majdnem mint egy könyvtár, de mégsem. Mi az? Hát egy könyvesbolt!

Izgalmas tantermen kívüli foglalkozásokra hívjuk az osztályokat a Pagony boltjaiba!

Hogyan épül fel egy könyvesbolt? Hogyan tájékozódhatunk benne? Hányféle szempontból lehet csoportosítani a könyveket? Hogyan szerezhetünk információkat, hogyan viselkedjünk egy könyvesboltban? És ezek csak a bevezető kérdések.

Olvass tovább!

tovább...

Hollandia a Pagonyban

A 28. Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége Hollandia!

Aminek szívből örülünk, ugyanis a Pagony a története során 46 holland gyerek- és ifjúsági könyvet gondozott mindeddig.

És hamarosan megjelenik a 47. és a 48. könyv is, amelyekre irtó büszkék vagyunk! A cikk végén összeszedtük nektek az összes eddigi holland könyvünket, és belecsempésztük a hamarosan megjelenőket is. Megtaláljátok, melyikek azok?

Olvass tovább!

tovább...

Könyvfesztivál a Pagonnyal!

Találkozzunk a Millenáris parkban! Szeptember 28. - október 1.

Idén is sok új könyvvel, beszélgetéssel, játékkal, akciókkal várunk Benneteket a Nemzetközi Könyvfesztiválon, amelynek idén HOLLANDIA a díszvendége! A sok kedves holland gyerek- és ifjúsági könyvünk örömére is tartogatunk meglepetéseket!

tovább...

Ha mi kuflik lennénk - A pályázat lezárult

Rajzold le magad a családod vagy a barátaid társaságában KUFLIKÉNT!

Képzeld el, neked mennyire lenne ruganyos az ugródudorod, milyen színek és minták jellemeznék a ruháid, miket gyűjtenél — vagy egyáltalán, miként tengetnéd kufliként a hétköznapjaidat!

Vajon mi jellemző a szeretteidre? Hogyan tudnád megragadni a karakterüket, ha kufliként kéne ábrázolnod őket egy szuper pályázaton?

Olvass tovább!

tovább...

Ismerd meg Stellát!

És tanulj angolul játszva!

Lehetséges megszerettetni a tanulást már az iskola előtt? Létezik személyre szabható angol gyerekeknek? Stella világa erre tesz kísérletet. Olvasd el a Stella-sorozat alkotóinak cikkét!

tovább...

Mesés ismeretterjesztés

Különleges pagonyos ismeretterjesztő könyvek

Rengeteg saját kiadású, nem mindennapi ismeretterjesztő könyvünkre vagyunk nagyon büszkék. De mitől is egyediek a Pagony-ismeretterjesztők? Ebben a cikkben összegyűjtöttük, mi fontos számunkra ebben a műfajban, és néhány izgalmas példát is hozunk! Olvass tovább!

tovább...

Hív a sarkvidék!

Fedezzétek fel a világot Vibók Ildi új könyvével!

Újabb résszel bővült a Zseblámpás Könyvek sorozat! Vibók Ildi izgalmas, felfedezős kalandra hívja a kisiskolásokat. Ez a könyv nemcsak az egyedül végigolvasott első regény sikerélményét adja meg a gyerekeknek, de rengeteget tanulhatnak belőle az állatokról, a sarkvidékről és az óceán lakóiról is. Expedíció indul! Olvass tovább!

tovább...

Berti bácsi kikölcsönöz

Olvass bele a legújabb Zseblámpás könyvbe

Új kalandos regénnyel bővült a Zseblámpás Könyvek sora. Hová tűntek a krillek? Többek között ez is kiderül Vibók Ildi meseregényéből. Emellett a kisiskolás gyerekek rengeteget tanulhatnak a sarkkörök élővilágáról is, miközben ezt a letehetetlenül izgalmas könyvet lapozgatják. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Újabb exPEDíciók az új tanévben

Játék, kerettanterv, kompetenciák – Rendhagyó irodalomórák 1-4. és 5-8. osztályosoknak a Bartók Pagonyban

Kedves szülők és pedagógusok!

A Pagony Kiadó többek között folyamatosan azon is dolgozik, hogyan lehet a gyerekek számára az irodalom és a nyelvtan tanítását igazán izgalmassá, élményszerűvé tenni. Hogyan lehet találkoztatni a kerettantervi elvárásokat a játékkal és a kortárs irodalommal? Hogyan lehet sok mozgásos és verbális feladattal, az egyéni és a közös alkotás örömét megérezni és szinte észrevétlenül különböző kompetenciákat fejleszteni?

A 2023-2024-es tanévben is folytatódik a Pagony exPEDíció, amelynek keretében már nemcsak 1-4. osztályos általános iskolásoknak, hanem 5-8. osztályosoknak is kínálunk különböző fókuszú, a kerettantervhez kapcsolódó foglalkozásokat, melyeknek megálmodója és megvalósítója Nemes-Jakab Éva.

tovább...

Sütihasználati beállítások