Nyomok a hóban (illetve a sóban)

László Zsuzsa (Mamazon) kreatív blogja

Végy egy februári hétköznapot. Végy hozzá egy beteg gyereket, aki annyira már jól van, hogy nyikorogjon: „Unaaatkozom”. Végy egy olyan telet, amikor nem sok hó esik. És ha ez mind megvan (na jó, a betegséget kihagyhatjátok), akkor indulhat a nyomkereső játék.

tovább...

"Topogni kezd a sok virágcserép"

Szombaton elhunyt Gyarmati Fanni, Radnóti Miklós özvegye, aki itt, a Pagony közelében, a Pozsonyi úton lakott, egykor Radnótival közös lakásukban - a mai napig kinn van a kapucsengőn Dr. Radnóti Miklós neve. Radnóti két, neki szóló versével emlékezünk rá.

tovább...

Csak egy kis baleset!

Pipp és Polli kalandjai

Pipp és Polli, kicsiknek szóló sorozatunk szereplői nagyon egyszerű kalandok hősei. Rajzolójuk Axel Scheffler, ő illusztrálta Julia Donaldson verses meséskönyveit, amelyeket már a magyar közönség is megszeretett. A sorozat most A piros lufi és a Hurrá, havazik! kötetekkel bővült! Olvasd el, hogy hogyan keletkeztek a könyvek!

tovább...

Juditok álma

Berg Judit – Polgár Judit: Alma –A sötét birodalom (Evocit Kiadó Kft. 2013)

Berg Judit új könyve tulajdonképpen egy tökéletes recept. Mindenből van benne egy csipetnyi, de semmiből sincs több a kelleténél. A könyv épp annyira kalandregény, mint népmese, ugyanannyira szól a sakkozni tudóknak, mint a sakkozni nem tudóknak, Alma a történet főhőse, de semmivel sem fontosabb, mint a barátai. Az egyes hozzávalók közül egy sem dominál, és a kezdeti káosz után az alkotóelemek összeállnak egy teljes egésszé. –Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Berg Judit: Alma - A sötét birodalom

Részlet az Ecovit kiadó könyvéből

Berg Judit új könyve a 10-14 éveseknek szóló kalandregény, amelyet Polgár Judittal közösen találtak ki: a három főhős, Drifter, Félix és Alma egy képzelt világban kötnek ki, ahol a sakk szabályainak megfelelő logikai feladványokat kell megfejteniük. A három nagyon különböző gyerek mind hozzájárul a nehezségek legyőzéséhez ebben az igazi, izgalmas magyar fantasyben! - Olvass bele!

tovább...

Levegőt!

Maria Teresa Maia Gonzalez: Szeretettel, Beatriz (Pongrác Kiadó, 2013)

Mindegy, hogy egy gyerek szemüveges, fogszabályzós, kövér vagy sovány, okos vagy buta, bárki lehet iskolai zaklatás áldozata. Még csak az sem kell, hogy szokatlan legyen a keresztneve vagy stréberkedjen órán: ha valakit kinéznek a társai, nem számít, hogy a világ legátlagosabb gyerekéről van-e szó, elég egy apró véletlen, és máris megindul a végeláthatatlan szekálás. Maria Teresa Maia Gonzalez könyve egy rendkívül fontos és aktuális témát, az iskolai terrorizálás kérdését dolgozza fel. – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Diszlexiás szabadságharcos, avagy A Hold legsötétebb oldala

A Hold legsötétebb oldala borzasztó komoly dolgokról szól, mint az igaz barátság, elfogadás és szabdságharc. Ezeket a témákat nehéz beadagolni úgy egy kamasznak,hogy ne legyen bugyata tanmese jellege, Sally Gardner mégis megpróbálkozott ezzel, méghozzá elég ügyesen. - Vujovits Juli ajánlója.

tovább...

Bemutatkoznak a Pagony sarkok

Veszprém, Vác, Biatorbágy - a kupon-nap náluk is él ma!

Pár hónapja három vidéki város lelkes boltjában is megtaláljátok a Pagony könyveket! A veszprémi Kócoska Meseboltban, a biatorbágyi Kisgombosban és a váci Lyra Könvyeházban található Pagony sarkok csak arra várnak, hogy levedd a polcról kedvenc kömyveidet! Családias hangulat, szakértő kiszolgálás és minőségi választék vár mindenhol!

tovább...

Játsszunk a sötéttel!

Az árnyak színháza

A gyerekek egyik legalapvetőbb félelme a sötétségtől való félelem. A sötétben életre kelnek a szorongások, az ismerős környezet fekete sziluettjei megcsalják a szemüket, semmi sem az, aminek látszik. De amennyire rémisztőek lehetnek este a megelevenedő árnyak, játék közben legalább annyira szórakoztatóak is. Lenyűgöző, amikor egy kisgyerek először fedezi fel, hogy az árnyéka őhozzá tartozik, és persze borzasztó vicces, amikor kitartóan próbálnak beleugrani a saját árnyékukba.

Árnyékokkal játszani jó, próbáljátok ki, hogyan tudtok állatseregletet a falra varászolni, és adjátok elő kedvenc meséiteket árnyfigurákkal! - Győri Borbála kreatív blogja

tovább...

Sütihasználati beállítások