Időfutárt olvasni jó!

Már nagyon vártam a sorozat következő részét, mert fél éve gondolkodom azon, hogy mi történik Hannával azután a kertben, hogy egyedül maradt a fenyegető fémgömb alatt. Alig bírtam kivárni, hogy megjelenjen, így amint megérkezett a könyv, azonnal elkezdtem olvasni, és újra belemerültem az Időfutár zseniális világába. - Kéki Szonja ajánlója

tovább...

Ufók a pusztában

Rolf Lappert: Pampa blues, Tilos az Á Könyvek

Történetünk színhelye, a Wingroden nevű település még az álmos falu minősítésre se méltó. Nem falu, szinte nincs is. Egy pár, még éppen el nem hagyott tanya egymás mellett, egy fogadó, néhány ház. A világ seggluka, Ben szerint, pár romos ház egy pampán, ha finomabban akarjuk megfogalmazni. – Kovács Tamás ajánlója

tovább...

Mentsük meg a kiskutyám!

Részlet Pásztohy Panka meséjéből

Pásztohy Panka Mentsük meg a kiskutyám! című könyvében egy nagylelkű kislány és egy hányattatott sorsú kiskutya talál egymásra. Olvassátok el az ovisoknak szóló mese elejét, a könyvet pedig egy hét múlva vehetitek kézbe a Pagonyban!

tovább...

Az elcserélt testek

Kandúr titkos küldetésben - egy új izgalmas könyv

Mikor először vettem a kezembe ezt a könyvet, fogalmam sem volt, mire számítsak. A címe alapján annyira idegennek éreztem magamtól, hogy inkább majdnem visszatettem a polcra. Viszont, a borítója egyből megtetszett: az egész pink színű, a hatalmas fekete kandúrt leszámítva. Akkor azt éreztem, ezt a könyvet hazaviszem, és elolvasom. Jól döntöttem. - Dió ajánlója

tovább...

6 játék gyereknapra

Játékos szemle az egész családnak

Megint érkeztek új, jobbnál jobb játékok a Pagonyba! Ebben a szemlében olyan játékokat ajánlunk a közelgő gyereknapra, melyek valóban az egész családnak felhőtlen szórakozást, sok nevetést jelentenek majd. kedvencem ez a képen látható különleges labda... Olvassátok Milán ajánlóját, a játékokat keressétek kedvezménnyel!

tovább...

A Lucky Girls

Kik ők és mit akarnak?

A Lucky Girls-ök épp egy sörözőben üldögélnek ebben a részben és pont azon filóznak, hogyan, merre menjenek tovább?  Kíváncsiak arra, hogy ki az apjuk, de előbb egymást kell megismerniük. Mert mind a hárman nagyon különbözőek.
Ismerd meg őket! A regényt meg nem fogod letenni, azt garantálom!

tovább...

A plázacica, az okostojás és a rocker, avagy itt jön a Lucky Girls

Marion van de Coolwijk: Lucky Girls 1. - Apa kerestetik, Tilos az Á Könyvek, 2015, ford. Rádai Andrea

Három lány, egy küldetés. Az ismerős felállás gyerekkorom lány példaképeit, a Pindúr pandúrokat és a Totally Spies-t idézik. Az első benyomás nem is vezet félre, hiszen végső soron ez a trió nem is tér el annyiban a jellegzetes szuperhős csapatoktól. Három merőben különböző jellem, egyedi „szuperképességekkel”, melyek kiegészítik és felerősítik egymást. De mi az, ami össze tud hozni három ennyire más habitusú, gondolkodású és hátterű lányt egy könyvben? (Vigyázat, SPOILER!) - Vujovits Julia ajánlója

tovább...

Somniavero - Az idő fogságában

Részlet Anja Stürzer regényéből

Jochanan, a 2100-as években élő időutazó kisfiú visszautazik a múltba – ami a mi jövőnk. Elég sötéten fest ez a jövő, hát még Jochanan jelene. Három berlini gyerek menekül egy őrült tudós elől, miközben rácsodálkoznak egymás világára, és elgondolkoznak, hogy mit tehetnek ők a saját jelenükben azért, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Keressétek a kalandregényt a Pagony standjánál a Könyvhéten!

tovább...

Ajándékkönyvek év végére!

Válassz, rendelj

Hipp-hopp, és máris itt a tanév vége, jön a bizonyítványosztás, és mi azt szeretnénk, hogy minden gyerek szuper olvasnivalóval vágjon neki a nyaralásnak!
Összeállítottuk, hogy mi milyen könyveket és miért ajánlunk alsósoknak jutalomkönyvnek, vagy ajándéknak, rendelj nálunk kedvezménnyel!

tovább...

Sütihasználati beállítások