"Ez egy olyan terep, ahol szabadon őrültködhetünk"

Interjú az idei Aranyvackor-pályázat győztes párosával

"Ifjúsági regény (képeskönyv) a hétköznap hatalmáról, és a megszokás lehetetlenségéről. Lebénuló lábbal hogyan lehet új életet kezdeni? Vagy a régit folytatni? Mert létezik talán egy hely, ahol a család még utoljára felléphet együtt, megjavítva a teljesen elromlott hétköznapokat. Az iszákos nagymamából kötéltáncos, a rég elhunyt nagypapából a porondmester zsebórája lesz...
Mindenki kap egy utolsó esélyt, hátha sikerül, ami a mostban lehetetlen és egyre lehetetlenebb." – Interjú Szabó Imola Juliannával és Metzing Eszterrel, az idei Aranyvackor-pályázat első helyezettjeivel.

tovább...

Így készíts halloweeni lámpást!

Egyszerű és nagyszerű ötlet sötét éjszakákhoz

Itt van Halloween, amikor végre mindenkire jól rá lehet ijeszteni, de legfőképp a gyerekek válogatott módszerekkel rémisztgethetik a felnőtteket, és persze egymást. Ahogy azt Hupp is tudja, sötétben minden más, minden ijesztőbb, előbújnak a képzeletbeli világ rémei, az árnyékok önálló életre kelnek. Készítsetek saját árnylámpást, amellyel ti lehettek az árnyak urai!

tovább...

Kíváncsi vagy az idei Aranyvackoros dobogósokra?

Interjú a második és a harmadik helyezettel

A zsűri által a három legjobbnak ítélt mese sok mindenben különbözik egymástól: van köztük humoros, szomorkás, életszagú és elvontabb, van, amelyiket szinte egész oldalas, végletekig kidolgozott illusztráció díszít, van, amelyiket egy egyszerűbb, letisztultabb. Abban viszont mindenképp hasonlítanak, hogy mindegyik tökéletesen dolgozott fel egy-egy rázós témát. Ismerjétek meg a második (és egyben a Pagony kiadói különdíját elnyerő pályamű) és a harmadik helyezett szerzőit és illusztrátorait: Kertész Erzsit, Kasza Juliannát, Wéber Anikót és Gráf Dórát!

tovább...

Vizet Szent Miklós lovának!

Részlet Annie M.G. Schmidt és Fiep Westendorp meséjéből, ford. Varga Orsolya

Janó és Janka borzasztóan várja már a Mikulást! Levelet írnak neki, holland szokás szerint sárgarépát és szénát készítenek a csizmájukba a Mikulás lovának. Már napokkal az ünnep előtt próbálják énekkel a házukba csalogatni, hiszen biztosan a közelben jár! Janó és Janka néha összevitatkozik a nagy izgalomban, de mindig kibékülnek: mert akármit hoz is a Mikulás, a legjobb együtt játszani az új játékokkal!

tovább...

Hangolódás az őszi szünetre

most verssel

Ezzel a Gryllus Vilmos verssel kívánunk szép, napsütéses őszi szünetet!
Olvassatok, kiránduljatok!

tovább...

Fessünk, főzzünk, ragasszunk!

Ötletek nem csak őszi szünetre

Esős hétköznapokra, unalmas délutánokra, vagy őszi szünetes, barátos-barátnős együtt játszásra remek segítséget nyújthat jó néhány könyvünk. Segítségükkel az egész családnak találsz kellemes és izgalmas elfoglaltásgot!

tovább...

Egy kis segítség, ha versekre vágynál

Összeszedtük a legfontosabb verses ajánlóinkat

Annyiszor írtunk már versekről, verses mesékről, verses könyvekről, lapozókról, babakönyvekről, hogy már mi sem tudjuk számon tartani őket. Most egy kis útmutatót adunk, hogy mindenképp eltalálj a leginkább hozzád való rímekhez.

tovább...

A 2015-ös Aranyvackor-pályázat díjazottjai

Pillants bele a nyertes pályaművekbe!

Átadták az idei Aranyvackor-pályázat díjait a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett ünnepélyes díjátadón.

tovább...

Öt ötlet kreatív lányoknak

Új készletek a Pagonyban!

Megérkeztek a Djeco új kreatív készletei! Ezúttal a romantikus lányok fognak örülni, de szeretettel ajánljuk a meditatív időtöltést mindenkinek a borús napokon, akik szeretnének valami könnyen, gyorsan, otthon elkészíthető ajándékot gyártani!

tovább...

Sütihasználati beállítások