Egy hely, ahol nincsenek felnőttek

Kamaszkritika Neal Shusterman Everlostjáról

Nick és Allie nem ismerik egymást, soha még egy pillantást sem vetettek egymásra, de egy végzetes baleset összefonja útjaikat a fény felé. Lief évtizedek óta hagyta el világunkat, és azóta nem is létesített kapcsolatot senkivel, egészen a baleset napjáig. A három fiatal nekivág a fénylelkek világának, hogy megtalálják régi életük elvesztett fonalát.... Neal Shusterman magával ragadó új könyve életről, halálról, és mindenről, ami közötte lehet.

tovább...

Olasz humor az egész családnak!

Avagy mire készül már megint ez a két gyerek?

Ha szeretnétek egy szuper meseregényt, amiben vannak ikrek, bumeráng kalapácsok, rablók, szellemek, és mindez a legkifinomultabb szellemességgel megírva, akkor megtaláltátok azt a már klasszikusnak számító szerzőt, amibe eddig mindenki, akinek ajánlottam, menthetetlenül beleszeretett. Fogadjunk, hogy Gianni Rodari groteszk, ugyanakkor nagyon is gyermeki humora rabul ejt Téged is! Ismerd meg Marcót és Mirkót!

tovább...

5 ok, amiért neked is muszáj megismerned a legjobb fej tanárt!

A fergeteges Danny bá visszatért!

Danny bá' a világ leglelkesebb fiatal tanára! Vele még a gabonatermesztés története című kiállítás is egy életre szóló kaland. Kell ennél több? Hiszen egy remek tanár szinte bármit izgalmasan és interaktívan tud tálalni, mer hibázni, partnerként tekint diákjaira és erősségeikre koncentrál hibáik helyett. Itt a Danny bá’ kézen áll, a Danny bá’ és az eleven osztály folytatása!

tovább...

Komfortos kalandok földön, vízen, levegőben

Ismerd meg Dodit és Szálkát!

LÉGHAJÓ A BODZA UTCÁBANTörténet arról, hogyan hódította meg két jó barát a földet, a vizet és a levegőt, valamint a szépséges, de akaratos lányt, Fáber Lilit. Dióhéjban erről szól a történet, de ha kicsit elidőzünk ezen a hosszú alcímen, rájövünk, hogy nemcsak a könyv tartalmát adja zseniális formában vissza, de annak minden aspektusára kitér. Nézzük meg alaposabban is, miért egyszerű, de nagyszerű, klasszikus, de mégis modern Kiss Ottó új könyve!

tovább...

Horgolt mesevilág

Magyar designtermék a nagyik kezéből, azaz horgolt cukiság!

A Freshka Design 2012-ben jelentette meg első horgolt figuráit, ekkor született meg a Zebulon és barátai horgolt kollekció. Mára már több mint 40 féle figura gazdagítja a kínálatot. A horgolt figurák a felhasznált alapanyagoknak és az alkalmazott technikának köszönhetően bababarátok, biztonságosak és egyediek. Élénk színek, puha pamut borítás teszik a figurákat kicsik és nagyok kedvencévé.  „A mosoly működteti a Freshka világát” - ismerd meg te is!

tovább...

Menő könyvek nagymenőknek

Ezeket ajánljuk a 7-12 éveseknek!

Hat szuper könyvet ajánlunk a tavaszi szünetre, hogy egy percig se legyen unalmas a pihenés!  Utazhatsz mozgó szigetek hátán, bepillanthatsz egy kezdő rocksztár/kaszkadőr életébe, megtudhatod, mi az Ebzombik leghíresebb száma, robotokkal együtt oldhatsz meg egy titokzatos rablást, szörnyekkel nyomozhatsz, vagy akár főszereplő is lehetsz a saját könyvedben. Könyvek olyan 7-12 éves gyerekeknek, akik szeretnek olvasni, és olyanoknak, akik még nem tudják, mennyire szeretnek olvasni.

tovább...

Mindenki rajong valamiért...

Hat könyv kisiskolásoknak!

Vess véget a csokinyulak egyeduralmának: ajándékozz könyvet húsvétra! Az ovis korosztály után most abban adunk egy kis segítséget, hogy milyen könyvet válassz a 8-12 éveseknek. Hat Scolar-könyvet szedtünk össze legómániásoknak, állatbarátoknak, dinóőrülteknek, a krimik és a történelmi sztorik szerelmeseinek, azoknak, akik tudnak rajzolni és azoknak, akik azt hiszik, hogy nem. Ráadásul március 10. és 16. között ezekre a könyvekre 20%-os kedvezménnyel csaphatsz le a webboltban!

tovább...

Egy élére állított érme

Olvass bele az Everlostba!

Hogy mi is az az Everlost? Egy varázslatos, de veszélyes vidék, ami párhuzamosan létezik a mi világunkkal. Azok a gyerekek kerülnek ide, akik még nem állnak készen arra, hogy oda menjenek, ahová tartanak, akiknek a lelke nem talál nyugalomra, és így egy köztes világban reked: félúton élet és halál között. Egy autóbaleset után ide kerül Nick és Allie is... Ismerd meg Everlost világát, olvass bele Neal Shusterman Skinjacker-trilógiájának első részébe.

tovább...

Elveszve élet és halál között

Egy magával ragadó trilógia első része...

Neal Shusterman neve ismerősen csenghet azoknak, akik találkoztak már az Akcelerátus-trilógia első vagy második részével (aminek záró része, a Hawking folyosója pár hét múlva megjelenik!). A szerző most egy újabb trilógia első kötetével jelentkezik: ismerd meg Everlost varázslatos és veszélyes világát!

tovább...

Sütihasználati beállítások