Petőfi visszavág

Megjelent Az irodalom visszavág Petőfi különkiadása!

Te is nagyon unod már az irodalmi közhelyeket? Téged is zavar(t), ha az iskolában a tanár megmondja (megmondta), hogy mire gondolt a költő, és neked miért jó, ha te is ezt gondolod?

Ha ezekre a kérdésekre a válaszod igen, akkor neked feltétlenül szól Nényei Pál legújabb alternatív irodalomkönyve, amely a népszerű Az irodalom visszavág sorozat részeként jelent meg. Nagyon alapos, nagyon felforgató, nagyon elgondolkodtató.

Kattints ide és olvasd el Vinczellér Katalin pedagógus és a Pagony Kiadó munkatársa cikkét!

tovább...

„Hogy Petőfi végre lehessen az is, ami volt: költő.”

Olvasd el Nényei Pál epilógusát legújabb könyvéhez

Megjelent Az irodalom visszavág sorozat spin-off kötete, melynek középpontjában az idén 200 éves Petőfi Sándor áll. Ajánljuk mindenkinek, aki hozzánk hasonlóan úgy gondolja, hogy Petőfiről lehet és érdemes beszélgetni ma is. Sőt!

Olvasd el a szerző utószavát!

tovább...

Szemezgessetek az ünnepekre a legfrissebb kínálatból!

Kedvenc újdonságaink óvodásoknak és kisiskolásoknak

Rengeteg ötletünk van, mi kerüljön a karácsonyfa alá! Megmutatjuk, milyen csodaszép kiadványok érkeztek a kuckózós téli-karácsonyi időszakra. Óvodások és kisiskolások szülei, figyelem! Ez a szemle most nektek szól.

tovább...

Berg Judit: Mit hoz a Mikulás?

Berg Judit Cipelő cicák a cirkuszban című könyvének egy fejezetével szeretnénk kellemes Mikulást kívánni mindenkinek.

tovább...

Egyik kedvencem a Mikulás!

Interjú Vadadi Adriennel

A Pagony óvó nénije, Vadadi Adrienn 2015-ben különleges könyvvel lepte meg az ovisokat! Akkor került e boltokba az Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyv, tele sok-sok mesével, Pásztohy Panka-rajzzal, ovis történettel, ünnepel és szeretettel. Olvassatok el egy interjút a szerzőnővel!

tovább...

Vajon létezik-e a Mikulás?

Most kiderül...

Az alább következő részlet Az irodalom visszavág második kötetének 69. oldalán kezdődik. Mikor máskor tennénk ki a honlapunkra, mint Mikuláskor. Olvassátok el, döntsétek el, hogy tényleg hisztek-e benne... az biztos, hogy a Tilos az Á könyvekben nem fogsz sosem csalódni, olvass minket Mikuláson innen és Mikuláson túl...

tovább...

Várd a Mikulást Janóval és Jankával!

Velük könnyebben telik az idő...

A gyerekkor talán legszebb adománya a feltétlen hit a csodában. Egy pici gyereknél teljesen hiányzik a kétely. A világ legtermészetesebb dolga például, hogy jön a Mikulás: a nagyszakállúnak érkeznie kell, mert az a dolga, hogy örömet okozzon a kölyköknek, hogy megteremtse a várakozás, az ünnep örömét, függetlenül attól, hogy minden kultúra más és más történetekkel, szokásokkal ruházza fel a személyét. Janó és Janka esetében a holland verzióról olvashatunk, ami a magyar hagyományainkkal sokban egyezik – bár ember legyen a talpán, aki nincs összezavarodva az angolszász télapós hagyományok domináns jelenléte miatt.

tovább...

TOP 10 könyv Mikulásra

Ha még nem tudod, mi kerüljön a csomagba

Kattints a cikkre, és derítsd ki melyik könyveket érdemes beletenni december 6-án a kis csizmákba! Rendeld meg a 10 legjobb mikulásajándékot kedvezménnyel!

tovább...

Mi kerüljön a Mikulás-csomagba?

Nekünk rengeteg ötletünk van!

Már csak egy apróság hiányzik a csomagból, de nem szeretnétek megint csokimikulást és aranyvirgácsot venni? Összeszedtünk néhány tippet azoknak, akik idén inkább a cuki, hasznos és vicces meglepetésekre szavaznak!

tovább...

Sütihasználati beállítások