Légy szabad! – műhely Petőfi Sándorral

Valóság és fikció avagy még egyszer Petőfiről a Tanári Műhelyben

Kedves pedagógus barátaink!

Szeretettel várunk benneteket 2023 utolsó Pagony Tanári Műhelyébe december 8. péntek, 16:30-18:00-ig, amelyben újabb szempontok szerint nézzük meg, mit is tudunk kezdeni Petőfivel az iskolában.

Idén ősszel két nagyon fontos könyvünk jelent meg Petőfhez kapcsolódóan. Berg Judit Szélvésztől kergetve című regénye az Abszolút töri-sorozatban, Nényei Pál Petőfi-könyve pedig Az irodalom visszavág sorozat első spin-offjaként.

tovább...

Művészi mesekönyvek karácsonyra

Ovisoknak és kisiskolásoknak

Csemegék a szemnek! Ebben a kis összegzésben olyan könyveket szeretnénk mutatni nektek, amik kifejezetten az ovis és kisiskolás korosztálynak szólnak, de nem csak hosszuk és hangvételük, hanem gyönyörű kivitelezésük és megnyerő illusztrációik miatt is, amiket legalább olyan sokáig lehet nézegetni, mint a történeteket olvasgatni.

tovább...

Szuper könyvek középiskolásoknak

Ha a tökéletes karácsonyi ajándékot keresed egy kamasznak

Talán a legtöbb tanácstalan arcot a "kamaszkönyvek" polc előtt lehet látni a boltokban, ami érthető is, hiszen ki tudja megjósolni, vajon most éppen minek örülnének? Ebben a szemlében összegyűjtöttük a legújabb, legizgalmasabb, középiskolásoknak szóló köteteket, melyekkel egyszerűen nem tudsz majd mellélőni! Válaszd ki a tökéletes karácsonyi ajándékot ebből a cikkből!

tovább...

Könyvek a téli szünetre

Őszi-téli újdonságok iskolásoknak

tovább...

Van zsákodban minden jó: piros alma, csoportkönyv

Használd ki 2023. december 31-ig meghosszabbított csoportkönyves akciónkat!

Kedves szülők és óvodapedagógusok!

Nagy öröm, hogy sok-sok megkeresést kapunk óvodapedagógusok részéről az óvodai könyvek, könyvtárak állományának növelése, frissítése kérdésében.

A közelgő ünnepekre való tekintettel 2023. december 31-ig meghosszabbítottuk óvodáknak, óvodai csoportoknak szóló csoportkönyves akciónkat!

Olvass tovább!

tovább...

Tízéves a Tilos az Á

Hatalmas űrt töltött be, és mai napig folyamatosan fejlődik

Tíz évvel ezelőtt a Pagony úgy döntött, életre hívja azt a könyvkiadót, amire nagyon nagy szükség volt. Ahogy maga a Pagony is egy hiányra adott válaszként jött létre, és – újra – ellátta a gyerekeket irodalommal és kortárs szerzőkkel; úgy volt ezzel az ifjúsági irodalom is.

tovább...

A legszuperebb karácsonyi játékok piciknek

A legkisebbeket sem hagyjuk ám ki! Babáknak is rengeteg szuper dolgot találhatsz nálunk, most pár olyan aranyos és hasznos játékot gyűjtöttünk össze, amik biztos, hogy a legapróbb családtagok kedvencei lesznek!

tovább...

Könyvek karácsonyra kisiskolásoknak

Ha elveszve érzed magad a lehetőségek között, ugyanakkor egy irtó szuper könyvet keresel a 6-10 éves korosztálynak, jó helyen jársz, mert a legmenőbbeket gyűjtöttük össze ebben az ajánlóban! Van közte sok-sok friss és ropogós újdonság is!

tovább...

A tökéletes karácsonyi könyvek kiskamaszoknak!

9-12 évesek: Abszolút karácsony!

A 9-12 korosztálynak nem könnyű olyan karácsonyi meglepetést választani, ami elég menő, elég izgalmas és még könyv is - ebben egyetérthetünk. Mi most kategóriákra bontva listáztuk nektek az összes Abszolút könyvet, hogy megkönnyítsük számotokra a választást, és partnereink korosztályos újdonságait is belecsempésszük a listába. Így biztosak lehettek abban, hogy karácsony másnapján egy fotelben összegömbölyödve olvasó gyereket találtok majd a nappaliban!

tovább...

Sütihasználati beállítások