A strand a legunalmasabb hely a világon

Mit csinál a szerző nyáron? 24. rész – Interjú Mészöly Ágnessel

Mivel tölti a nyaratMészöly Ágnes, a Szabadlábon és még más számtalan gyerek- és ifjúsági könyv szerzője? Érdekel milyen könyveket olvas ebben a hőségben vagy, hogy miket ajánl az olvasóknak? Kattints és olvasd el a cikket!

tovább...

Itt minden, de tényleg minden megtörténhet!

A film, ami tökéletesen beszél kufliul

Megszállták a mozikat a kuflik. Megérkezett a filmvászonra a földkerekség első kufli-mozifilmje, sőt egy vadonatúj kufli-könyv is megjelent! A premier és az új kötet kapcsán Dániel Andrást, a kufli-könyvek szerzőjét és illusztrátorát kérdeztük.

tovább...

Ha nem lehet (elég) házi kedvenced, olvass állatos könyveket, hogy te is átélhesd a gazdi szerepét!

Pagonyos gyerekek és felnőttek vallomása a kedvenc állatos könyveikről

Bizony, nem mindenki tarthat otthon kutyát, cicát, vagy hörcsögöt... Sőt még tigrist, elefántot és pandát sem... Bosszantó egy helyzet ez, főleg ha egy mindenre elszánt kisgyereket nem tántoríthatnak el a szabályok attól a vágytól, hogy egy etológiai kutatólabor rezidenciájává alakítsa a családi otthont... Most a pagonyosok ajánlják neked a kedvenc állatos könyveiket, hogy a mesékkel és regényekkel végre befogadhasd az otthonodba a fél állatkertet...

tovább...

Ruminit olvasok játék

A Rumini-foglalkoztatókhoz vezető út

Véget ért Berg Judit #Ruminitolvasok játéka, amelyben minden résztvevő egy Rumini-foglalkozató füzetet kap ajándékba. Hogy hogyan? Most pontosan elmondjuk.

tovább...

Vadadi Adrienn ovis hősei idén beülnek az iskolapadba

Olvass bele a Leszel a padtársam? című mesekönyvbe!

Vadadi Andrienn ovis hősei idén iskolába mennek! Bizony, hogy eltelt az idő... Lea, Peti, Maja és Dorci osztálytársak lesznek, megküzdenek az iskola keltette félelmeikkel és új barátokat szereznek. Ha szeretnéd, hogy az iskola témája felszültségmentesen kerüljön bele a gyereked gondolatkörébe, akkor mindenképpen olvasd fel a Leszel a padtársam? című könyvet mielőbb. Ha még lesz egy év ovi, akkor azért, ha pedig ti is a padban startoltok szeptembertől, akkor azért!

tovább...

Kék ég, hideg lecsós kenyér

Mit csinál a szerző nyáron? 23. rész – Interjú Tasnádi Istvánnal

Mivel tölti a nyári napokat Tasnádi István, az Időfutár-könyvek, a HBO-s Aranyélet és Terápia sorozatok, valamint számtalan sikeres színdarab szerzője? Interjúnkból kiderül.

tovább...

Egy különleges naplóregényről

Kamaszkritika a Lídia 16-ról

Irtózatosan kedvelem az egyedi, kissé elvont, művészlelkeket. A fantasztikus személyiségek mindig is inspiráló hatással voltak rám. Ezen kívül pedig érdekesebb, izgalmasabb karaktereket, történeteket nyerhetünk a segítségükkel. A Lídia, 16 egy ilyen, kissé különc lányról szól, aki naplóformában írja le a mindennapjait.

tovább...

HELP

Kamaszkritika az Én vagy senkiről

Az Én vagy senki egyik leglényegesebb üzenete számomra, hogy bár a mai világban mindennél fontosabb az egyén győzelme, és sportolóként tudom, hogy ez az egyik alapvető cél, de ennél sokkal lényegesebb a „másokkal együtt” érzése. Mert az együtt erejét pont az öncélúság hiánya sokszorozza meg. És az ez iránti vágy mindenkiben ott van!

tovább...

3 alap klasszikus, amiből nem lehet kinőni

Csalogasd elő a benned élő gyereket!

Az újraolvasás az egyik legjobb dolog a világon, és így van ez a legrégibb kedvenceinkkel is. A nosztalgikus érzéseken túl, megannyi izgalmat és felfedezni valót rejtenek a klasszikus történetek a mai gyerekeknek és szüleiknek is!

Szerezd be most 20% kedvezménnyel az örök kedvenceket, hogy ne maradjon ki a gyereked életéből egy olyan történet sem, ami nélkül nem teljes a mesevilágotok!

tovább...

Sütihasználati beállítások