Neked volt már abortuszod?

Minden, amit a szüleiddel nem mertél megbeszélni

Az abortusz egyenlő a gyilkossággal? Hány éves koromtól van jogom a saját testemhez? Férfiként nem is dönthetek a megfogant magzat sorsáról? Annalisa Strada regénye, a Két rózsaszín csík magasról tesz a társadalmi tabukra és elvárásokra. Perla 16 éves és teherbe esett egy bulin. Most, ha azt gondolod, hogy veled ez nem történhet meg, téged rendesen felvilágosítottak a szüleid, sosem lennél felelőtlen és már kattintanál is tovább, akkor várj egy percet. Tudtad, hogy egyik fogamzásgátló módszer sem 100%-os? Tudtad, hogy az élet nem teljesen kiszámítható? Hogy bárki hozhat rossz döntést, veszítheti el a fejét egy pillanatra? Igen, még akár te is.

tovább...

Mese, krimi, szerelem

Szemle a friss könyvekről

Véget ért a nyár, elkezdődött az ovi és az iskola, visszakerültek a szekrények mélyére az úszógumik és vízipisztolyok. Kárpótlásul bőven lehet a jó könyvekből válogatni a borongós őszi délutánokon. Gyere, tarts velünk és ismerkedj meg néhány olyan új könyvvel, amit vétek lenne kihagyni az őszi bekuckózós délutánokból!

tovább...

Roald Dahl legújabb meséje

Megjelent a Fantasztikus róka úr!

Itt az ősz és itt egy újabb nagyszerű Roald Dahl könyv! Ha téged is beszippantott már a Charlie és a csokigyár,A barátságos óriás, egyáltalán a Dahl-mesevilága akkor azért, ha még csak most ismerkedsz a világirodalom megkerülhetetlen alkotásaival, akkor azért vedd a kezedbe a Fantasztikus Róka úr történetét!

tovább...

Kamaszkritikus kerestetik! 2.0

Legyél a munkatársunk!

Folyton a könyveket bújod? És van is véleményed róluk, amit megosztanál másokkal? Egyszerűen imádsz írni? Akkor jelentkezz Kamaszkritikusnak a Tilos az Á Könyvekhez!

tovább...

Három és feledik vágány plusz hatvan könyv

Minden, amit tudni szeretnél a Tilos az Á Könyvekről

Amikor 2013 őszén elindult a Tilos az Á Könyvek, mint a Pagony kamasztesója, azt szerettük volna, hogy olyan kiadónk legyen, ahol minden olvasni szerető kamasz talál majd magának könyvet. A másik nagy vágyunk az volt, hogy minden korosztálynak adjunk ki könyveket, úgy a 12, mint a 14 vagy a 16 éveseknek. Azt is szerettük volna, hogy minél több magyar író könyvét jelentessük meg, de nyitottak voltunk a külföldi irodalomra is. Három és fél év alatt hatvan könyvünk jelent meg, és a könyveinkről készült cikkek és az olvasói visszajelzései alapján jó úton járunk. Nézzük meg, milyen kiadó is ez a Tilos az Á Könyvek! Péczely Dóra főszerkesztő írása következik.

tovább...

Első napom az iskolában

Olvasd el legújabb könyvünk egyik történetét!

Mindenkinek megvan az az élmény, amikor először lépi át az iskola küszöbét. Így van ezzel Maxi is, legújabb kötetünk hatéves szereplője is, aki a maga szókíimondó stílusával, sajátos humorával őszintén beszél mindenről és ha szeretted Janikovszky Évát, akkor te is szeretni fogod. Olvasd e, milyen volt Maxi első napja, a könyvet keresd a boltokban!

tovább...

Készülj a hűvösre benti programokkal!

A legjobb otthon melegedős kreatív játékok

Egy pillanat alatt beállított az ősz, és a délutáni szabadtéri programokat bármikor elmoshatja az eső. Ilyenkor érdemes elővenni egy izgalmas kézműves készletet, és megtölteni a szobát meleg kreativitással. Most a Djeco újdonságai közül válogattunk ovisoknak, sulisoknak szemet gyönyörködtető ötletes készleteket. Alkotásra, lakás dekorálásra fel!

tovább...

Kezdd az iskolát Maxival!

Ismerd meg a Maxi iskolába megy című könyvet!

Lassan véget ér a nyár, ideje visszarázódni a tanulós hétköznapokba… De mit csináljon az a gyerek, aki most lett elsős, és nem tudja, mire számítson, aki hol izgatottan, hol félősen zúdítja rád a kérdéseit? Olvassátok esténként iskolakezdés előtt aMaxi iskolába megy-et, és biztosan zökkenőmentesen indul majd minden!

tovább...

Muszáj csinálni valamit!

Olvasósarok: Két rózsaszín csík

Perla élete olyan, mint a legtöbb 16 éves lányé. Iskolába jár, sportol, ábrándozik, és barátnőjével, Allegrával megosztja minden titkát. Ami hiányzik az életéből:a szerelem. Bár óvodás kora óta tetszik neki a suli egyik legmenőbb sráca, Cesare, úgy tűnik, nála nincs esélye. A két fiatalt azonban egy buliban mégis elragadja a hév, és váratlanul megtörténik, ami elképzelhetetlennek tűnt: összejönnek egy éjszakára. A lány azonban nem sokkal később rájön, hogy terhes... Kire számíthat ebben a helyzetben egy kamasz? Merre induljon? Kinek mondja el, mi történt? És persze a legfontosabb: vállalja-e az anyaságot Perla?

tovább...

Sütihasználati beállítások