Olvasóklub általános iskolásoknak garantált ajándékokkal és jutalomkönyvvel

Tarts velünk idén is a Kaméleon Olvasóklubban!

Két szuper Pagony-könyvvel és sok már kiadó legjobb olvasmányaival várja a jelentkezőket október 6-ig a Kaméleon Olvasóklub! Akár egyénileg, akár csoportosan, osztályosan neveztek erre az izgalmas játékra, ne tétovázzatok, mert rengeteg kalandot ígér az idei év! A szórakoztató játék segít az olvasás és szövegértés fejlesztésében, a diszlexia és diszgráfia kezelésében.

tovább...

10 dolog, amire megtanít a Két rózsaszín csík

Sztereotípiák nem véletlenül vannak

Perla 16 éves és babát vár. Mi vezetett idáig, mit tehet ebben a helyzetben, hogyan érez ezzel kapcsolatban? Ez mind kiderül Annalisa Strada Két rózsaszín csík c. regényéből. De ez még nem elég. A teljesség igénye nélkül nézzük, a várandósság témájának fő vonalán túl milyen dolgokat tudhatunk meg, ami miatt érdemes elolvasni a könyvet!

tovább...

Viszolyogsz a népmeséktől?

Pedig nagyobb szükség van rájuk, mint gondolnád!

Az szülők többsége fenntartásokkal olvassa a darabolós, felfalós, kútba esős, leforrázós, eltűnős és meghalós elemekkel gazdagon tarkított népmeséket. Ha reálisan nézzük, ezek az elemek valóban enyhén szólva elavultak a 21. században. De mi van, ha úgy olvassuk, ahogy a gyerekek érzékelik a világot?

tovább...

Rongálj és alkoss!

Kreatív újdonságok

Johanna Basford mindannyiunkat megtanított relaxálni a mágikusan aprólékos színezőfüzeteivel, Keri Smith pedig segített újraértelmezni a rongálás fogalmát a Nyírd ki ezt a naplót! különleges instrukcióival. De mindketten úgy gondolták, van még valami, amivel megmozgathatják a kreativitásunkat, és megdolgoztathatják a szépérzékünket. Lássuk, milyen újdonságokat tartogatnak számunkra!

tovább...

Legyen A feltaláló az első könyv, amit egyedül olvas a gyerek!

De előtte olvass bele te!

Kertész Erzsi A feltaláló című könyvével debütál a Most én olvasok!-sorozatban, ami egyből megfogja a gyerekek figyelmét. Elragadó történet arról, hogy a tehetség, a gyermeki álmok hogyan találkoznak az élet valóságával. Akárcsak a Panthera-sorozatot, ezt a könyvet is Bernát Barbara iszonyatosan menő képei illusztrálják.

tovább...

A biztonságos közlekedésre nevelés alapjai

Játék, mese, biztonság

Elkezdődött az iskola és elkezdődnek a mozgalmas őszi hétköznapok is. Ha szeretnéd, hogy a gyereked abban a bizonyos pillanatban magabiztosan engedje majd el a kezed, miközben képes figyelni a saját biztonságára, akkor kezdd a tudatos közlekedésre nevelést most! Most egy olyan sorozatot mutatok nektek, ami bár a fővárosi tömegközlekedésre koncentrál, de ihletet adhat más településeken élőknek is.

tovább...

Gratulálunk Zalán Tibornak!

Szép Ernő-díjat kapott A rettentő görög vitéz írója

Zalán Tibor, A rettentő görög vitéz és Háry - A rettentő magyar vitéz írója életmű-díjban részesült. A kuratórium kiemelte a költő, író, drámaíró kiemelkedő tevékenységét a magyar színházi életben, fontos elismerésben részesült a műfaji sokszínűséget ötvöző évtizedes dramaturgiai munkája.

tovább...

Szólni fog a lányod, ha abortuszra megy?

Amiről azt gondolod, hogy veletek nem történhet meg

Az abortusz egyenlő a gyilkossággal? Hány éves korától van joga dönteni egy gyereknek a saját testéről? Szülőként meddig van jogom megmondani a gyerekemnek, hogy mit csináljon a saját testével? Amíg tőlem függ anyagilag teljhatalmam van felette és a döntései felett? Annalisa Strada regénye, a Két rózsaszín csík magasról tesz a társadalmi tabukra és elvárásokra. Perla 16 éves és teherbe esett egy bulin. Most, ha azt gondolod, hogy ez a te lányoddal nem történhet meg, te rendesen felvilágosítottad, figyeltél rá, normálisan és már kattintanál is tovább, akkor várj egy percet. Tudtad, hogy egyik fogamzásgátló módszer sem 100%-os? Tudtad, hogy az élet nem teljesen kiszámítható? Hogy bárki hozhat rossz döntést, veszítheti el a fejét egy pillanatra? Igen, még akár te lányod is.

tovább...

Ahol fogasra akaszthatjuk a gondjainkat

Dániel András köszöntője a Pécsi Pagony könyvesbolt megnyitóján

2017. szeptember 16-én nyílt meg a Pagony hatodik könyvesboltja Pécsett, a Széchenyi tér 2. szám alatt. Az ünnepélyes megnyitón rengeteg gyerek és felnőtt vette birtokba az üzletet, Dániel András köszöntője pedig nem csak a boltot nyitotta meg, de azt is hűen kifejezte, mit gondolunk a könyvekről és a könyvesboltokról a Pagonynál.

tovább...

Sütihasználati beállítások