Esős nap - Vadadi Adrienn meséje

Olvass el egy történetet a Leszel a barátom? című könyvből!

Mihez lehet kezdeni az oviban egy olyan napon, amikor kint zuhog az eső? Olvassátok el a mesét, és kiderül!

tovább...

Ilyen egy jó kamaszregény

Ismerd meg Szirmay Ágnes Titkok árnyékában című könyvét!

Szirmay Ágnes nagysikerű tiniregényét, a Szerelemre castingolvát biztosan sokan ismeritek. Két éve olvassák a kamaszok, és sokszor szüleik is. Most végre - kicsit talán túl hosszú szünet után - megérkezett a folytatás: a Szappanopera 2. - Titok árnyékában. A baljós cím sajnos nem sokat sejtet, és én sem fogok spoilerezni, de annyit elmondhatok, hogy még izgalmasabb és fordulatosabb lett, mint az első kötet!

tovább...

Slavenobráz a barátom!

Intergalaktikus kalandok kezdődnek Mészöly Ágnes új könyvében!

Milyen egy igazi bolygóközi kaland? Hogyan képes egy űrlény kapcsolatot teremteni az emberekkel? Milyen ételeket esznek a különböző bolygók lakói? Mészöly Ágnes Slutty az űrből című legújabb könyvének segítségével bepillantást nyerhetsz Ali és egy nagyon szeretni való űrlény, Slutty életébe, aki egy véletlennek köszönhetően a Föld nevű ? más intergalaktikus lények szempontjából meglehetősen elmaradott ? bolygóra téved egy viharos délután...

Ismerd meg a regényt!

tovább...

A gyerekek kedvenc cicái

10 éves Berg Judit Cipelő cicák-sorozata

Aki már találkozott a Cipelő cicák-sorozattal, az biztos, hogy nem felejti a hebrencs kis varázslényeket. Akik nagy rajongói voltak a sorozatnak, mára már kamaszok...Kik a Cipelő cicák? Mit szerettünk bennük anno és mit most? Olvasd el a cikkünket!

tovább...

Mókus a pácban

Ismerd meg a Mókuspapa, gyere haza! című mesét!

"Mókuska, mókuska, felmászott a fára.Leesett, leesett eltörött a lába..." Most tényleg megtörtént! Mit tehetnek a gyerekek, ha egy bajba jutott mókust találnak? Ismerd meg Axel Scheffler felejthetetlen verses meséjét!

tovább...

Hamarosan érkeznek!

Barátkozz a nemsokára megjelenő könyvekkel!

Most, hogy elüldözted a jelmezeddel telet, itt az ideje, hogy elhozzuk neked a tavaszt: könyvekkel! Ebben a szemlében megmutatjuk neked, hogy mi jelent meg a karneváli időszakban és milyen lélekmelengető mesék fognak hamarosan megérkezni a boltokba! Várd a könyvfakasztó tavaszt velünk és olvass tovább!

tovább...

"Pepe nem fél semmilyen vad ötletbe belemenni." - 10 éves a Cipelő cicák-sorozat

Interjú Agócs Írisszel

Idén ünnepli kiadásának tizedik évfordulóját Berg Judit Cipelő cicák-sorozata, melyet Agócs Írisz illusztrált. Ebből az alkalomból új formátumban, különleges kiadásban ismét megjelennek a sorozat kötetei.

Az elmúlt tíz év rengeteg változást hozott nem csak a Pagony, de Agócs Írisz életében is, aki a kezdetektől kíséri a kiadónk életét és rengeteg kötetünk látott napvilágot illusztrációival. A Cipelő cica-sorozat új kiadása egy kis visszatekintésre és az elmúlt évek összegzésére inspirált minket. Íriszt a kezdetekről, közös munkáinkról, és természetesen a Cipelő cicákról is kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

Vésd az agyadba!

Hogyan rendszerezd az agyad? Tanuld meg időben!

Most korosztályosan, lépcsőfokonként bontva mutatjuk meg neked a kedvenc "ismeretterjesztő" könyveinket. Ezek a könyvek egyfelől frissek, de nemcsak a tudásanyaguk aktualitása adja a legnagyobb vonzerejüket, hanem az is, hogy egy hatalmas információhalmazt tanít meg kezelni, rögzíteni és keresni benne... Ez az a fajta gondolkodás ami, a legfontosabb a gyerekeknek! Vegyél egy ügyesen szelektáló ismeretterjesztő könyvet, és ezzel felkészíted az töménytelen információ kezelésére! Tanítsd meg egy enciklopédiával rendszerezni az ismereteit, és megtanítottad a 21. század legnehezebb problémájának a kezelésére!

tovább...

"A boszorkánycica folyamatosan inspirál."

Interjú Bognár Éva Katinkával, A boszorkánycica rajzolójával

Megérkezett a nyomdából Harcos Bálint fordulatokban gazdag, varázslatos verses meséje, melyhez Bognár Éva Katinka a kötet hangulatához illő képvilágot álmodott meg. Az illusztrátor még csak pár éve végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán, ám diplomafilmjével, a Hugo Bumfeldt-tel több rangos díjat is elnyert, illusztrációit pedig több kötetben is megcsodálhatjuk. Munkamódszereiről, a rajzfilmes és illusztrátori munka közti különbségekről, valamint saját szerzőként való bemutatkozási terveiről is mesélt nekünk. Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások