Készíts háromdimenziós hűtőmágnesképeket Wéber Anikó Ragacs, a hős kismacska című meséjéhez!

Wéber Anikó ezúttal egy egészen a kisebb korosztálynak írt mesét Ragacsról, a hős kismacskáról. Ragacs egy rendkívül izgága, kíváncsi kismacska, aki nevéhez hűen mindig ragad valamitől. Vagy a tej ömlik rá, vagy a krumplifőzelékes tányérba ugrik bele, vagy éppen az ünnepi pudingot borítja magára. Ragacs azonban - mint bármelyik kismacska - könnyen megijed, sokszor gyötrik rémálmok éjjelente, és a haramiáktól is fél. Viszont, ha kell, Ragacs legyőzi félelmét és rendkívül hősiesen viselkedik, akár az általa oly nagyon rettegett Surranókkal is kész szembenézni, ha a helyzet úgy kívánja.

tovább...

Közlekedés Pásztohy Panka-módra

Olvasd el és ismerd meg még jobban a Pitypang és Lili-sorozat szerzőjét, mert ebben az interjúban elárulja neked, hogyan született a Pitypang a zebrán című könyve, és hogy milyen témák és kérdések foglalkoztatják nap mint nap.

tovább...

Babaróka apukája

Részlet a Babaróka kertjéből

Tudjuk, hogy már nagyon várjátok Babaróka újabb történeteit, addig is, amíg megérkezik a nyomdából, olvassatok el a kötetből egy picit szívszorító, ám végtelenül kedves mesét, amely egy nagyon ismerős helyzetet mutat be!

tovább...

Kifli nem harap!

Legújabb kutyás könyvünk mindenkit levesz a lábáról

Létezik vajon olyan kisgyerek a világon, aki 5-6 évesen ne vágyakozott volna egy édes kutyus után? Aki nem ábrándozott arról, hogy lesz egy kis állatkája, aki még a legeslegjobb barátjánál is jobb, akiben soha nem csalódik, és akivel jóban rosszban együtt tartanak? Bibi kutyája, Kifli pont ilyen!

tovább...

Szerethető szörnyek

Graffalótól az öt csúfságig

Nincsen Pagony Julia Donaldson könyvei nélkül! Az angol szerzőnő stílusa, humora, mondanivalója tökéletesen fejezi ki azt az igényes, soha nem a legkönnyebb utat választó, fontos üzenetekkel bíró gyerekirodalmi irányt, amiért a Pagonyt is sokan szeretitek, keresitek.

 
tovább...

Vajon tényleg tudnunk kell, miért élünk?

Kérdések és válaszok - kicsiknek és nagyoknak

Még nekünk felnőtteknek is nagyon nehéz megérteni, feldolgozni az Élet Nagy Kérdéseit... Keressük a válaszainkat és nap mint nap gyerekeink kíváncsi kérdéseivel is szembesülünk, és rájövünk, hogy nekik még izgalmasabb elmagyarázni, azt, hogy miért vagyunk itt a világon, miért élünk, kik is vagyunk. A következő szemlében bemutatunk néhány olyan könyvet és sorozatot, melyet bátran adhatsz a kezébe. Filózásra fel!

tovább...

Készíts Elmer füzért a gyerekszobába!

Pagony DIY - Kreatívan - kicsikkel - közösen
Nagyon szürke lett az idő, de ti ne csüggedjetek, mert teleszínezhetitek a gyerekszobát! Készítsetek hangulatos füzért Elmer, a csupaszív kiselefánt segítségével, aki minden gyerekszobát feldob!
 
A Pagony Kreatív csatornánkon minden második hét szerdáján új- és régi könyveinkhez kapcsolódó DIY videókat osztunk meg veletek! Kövessétek a videókat, töltsétek le itt a blogon a hozzávalókat, sablonokat és barkácsoljatok velünk!
tovább...

Illeszd össze a darabokat!

Számodra is nosztalgikus emlék a közös kirakózás?

Ha olyan közös szórakozást keresel, amit egyaránt élvez a nagyi és a kétéves unoka is, akkor ez a szemle neked szól!

tovább...

Egérke

Részlet a Titkos Vacsorából

Sokatok kedvence volt Vadadi Adrienn kedves családi mesegyűjteménye, a Titkos reggeli, most végre megérkezett a folytatás!

tovább...

Sütihasználati beállítások