Időben észrevesszük, ha Restartra van szükségünk?

Kamaszkritika a Restartról

Marosvölgyi Nórát már ismerhetitek, ő az egyik nyertese a 2018-as kritikaírói pályázatunknak. Ezúttal a Tilos az Á Kiadó egyik legújabb könyvéről, a Restartról írta meg a véleményét. Olvass tovább!

tovább...

Készíts Pipp és Pollis képeslapot!

Pagony DIY

Axel Scheffler kedves meséjében a két jó barát, Pipp és Polli épp a karácsonyfa díszítésével van elfoglalva, felkerülnek a sütik, cukorkák, csokiharangok, amikor Polli észreveszi, hogy eltűntek az édességek a fáról! Vajon hova kerülhetett a sok finomság? És miért fáj Pipp hasa? Kész szerencse, hogy papírból is lehet díszeket készíteni!

tovább...

Illatok, színek, száguldozó hóemberek

Ismerd meg a legújabb képeskönyveinket

Fejleszd a gyerekeket észrevétlenül! Ezek a mesekönyvek beszédkészséget, mozgáskoordinációt, szín- és formafelismerést fejlesztenek, interaktívak, és fontos értékeket közvetítenek. Összeszedtük neked a legjobbakat a szünetre!

 

tovább...

Kártyázzatok együtt!

Ismerd meg a 8 legszuperebb Pagony-kártyát!

Szerezd be a legszuperebb játékokat! Ezek a kártyák nem csak az ünnepek alatt, de még jövő nyáron is a gyerekek kedvencei lesznek, válaszd ki a nektek valót!

 
tovább...

2018-ban is kerestük a kamaszkritikusokat 1.

És meg is találtuk!

Idén meghirdetett kritikaírói pályázatunkra kifejezetten a könyvhétre megjelent Budapest OFF novellaantológiáról vártuk a kritikákat. A kötet egészéről vagy valamely kiválasztott novelláról kellett írnia a jelentkezőknek. A sok izgalmas írás közül végül kettőt választott ki a zsűri, azaz Kovács Eszter, a Pagony Kiadó főszerkesztője, Mészöly Ágnes, író és Vinczellér Katalin magyartanár, a kiadó munkatársa.

A két nyertes kritika írója bekerült a Tilos az Á könyvek kamaszkritikus csoportjába, tehát a jövőben az ő billentyűzetükből kisarjadt írásokat is olvashatjátok legújabb könyveinkről.

Első körben fogadjátok szeretettel Marosvölgyi Nóra pályamunkáját és bemutatkozását!

tovább...

Újragondolt klasszikusok, egyedi képeskönyvek

Tuti tippek, ha a nagyszülőkhöz utaztok

Ezeket a könyveket a kritikusabb szemű nagyszülők is rögtön a szívükbe zárják majd! Gyönyörű illusztrációk, varázslatos mesék, klasszikus történetek, kedvenc hősök - sorra vettük a legszuperebb köteteket.

tovább...

Kirakózz!

Elképesztő puzzle-ökkel dobhatod fel a szünetet!

Ha Gombóc Artúr nem a csokoládét, hanem mondjuk a puzzle-öket szeretné, akkor itt a Pagonyban biztosan boldogan sorolná, hogy milyen típusok a kedvencei. Mert bizony a kirakók terén is van már egy csomó fajta: a mágneses, a világítós, a kerek, a fiús, a lányos, a kicsi, a nagy, az üvegre tapadós, a kocka alakú, a művészi, vagy épp a pálcikás kirakó… Szeretnéd tudni, melyek a legkülönlegesebbek? Olvass tovább!

tovább...

A gyerekek nem néznek félre

A Kóbor Szálló szerzőjét kérdeztük

Hajléktalanokkal való találkozáskor a gyerekekben rengeteg kérdés fogalmazódik meg, melyekre felnőttként is nehéz megfelelő választ találni - szeretjük is ezt a témát a szőnyeg alá söpörni. A Kóbor Szálló története kapcsán könnyebben beszélhetsz arról, mit jelent hajléktalannak lenni, miért kerül valaki ilyen kiszolgáltatott helyzetbe, és hogyan lehet önzetlenül segíteni a rászorulókon. Molnár T. Eszterrel beszélgettünk.

tovább...

Vajon hol alszik az, akinek nincs otthona?

Hajléktalanság a mesekönyvekben

Molnár T. Eszter legújabb könyve egy nagyon aktuális, ám annál szomorúbb témát állít középpontba úgy, hogy a különböző szereplők – legyen szó akár emberről vagy állatról – gondolatain és érzésein keresztül bárki belehelyezkedhet abba, milyen napról napra otthon nélkül boldogulni a világban.

tovább...

Sütihasználati beállítások