Kezdjétek az évet mesés DIY Pagony falinaptárral!

Kedvenc Pagony meséink hőseit hívtuk segítségül, hogy az idei év elején egy pofonegyszerűen elkészíthető falinaptárral ajándékozhassunk meg titeket! Nyaraljatok Pippel és Pollival, kalandozzatok Ruminivel, autózzatok Boribonnal, és vegyetek részt mesés utazáson a többi kedves szereplővel, akik feltűnnek naptárunk lapjain! Olvassátok el a hónapokhoz tartozó meséket, és színezzétek ki a fekete-fehér oldalakat kedvetek szerint!

tovább...

Évkezdő újdonságok 1.

Ezeket a könyveket már nagyon vártuk

A karácsonyi szezonban mindig nagy a lemaradásunk olvasásból. Naponta érkeznek a szép új könyvek, de a nagy forgalom miatt csak sóvárgó pillantásokat vethetünk feléjük, és listákat állítgatunk magunkban, hogy mit fogunk elolvasni az év elején. Végre van rá időnk, így ez a szemlesorozat egy csapongás lesz az újdonságok között - válogassatok!

tovább...

Emlékek, fogadalmak, tervek

Szerzőinket és illusztrátorainkat kérdeztük, hogyan készülnek az új évre 2.

Merre járt tavaly Mayer Tamás? Mi Paulon Viktória újévi fogadalma és miért nem tesz fogadalmat Stiglincz Milán? Milyen meghatározó fotót osztottak meg velünk 2018-ból? Olvasd el évindító interjúsorozatunk második részét a Pagony szerzőivel és illusztrátorával!

tovább...

A meseregény, amit olvasva minden kritikus toll után kapott

Tudd meg te is, miért szerették A Kóbor Szállót!

Amikor megjelenik egy könyv, a szerzőktől a Pagony-csapatig mindenki várja, mit fognak hozzá szólni az olvasók és a kritikusok, milyen recenziók és visszajelzések jelennek meg róla. Pláne, amikor egy olyan jelentős, aktuális társadalmi kérdéseket taglaló, a meseregények határait feszegető, varázslatos és érzékeny könyvről van szó, mint amilyen A Kóbor Szálló.

tovább...

Tudj meg mindent a világról!

Számtalan kérdésed van? Itt megtalálod a válaszokat!

A gyerekek kíváncsisága kimeríthetetlen. Minden válaszra egy újabb kérdés fogalmazódik meg bennük, és egyszer csak eljön az a pont, ahol talán már nincsenek kisujjból kirázott magyarázataink - és ez így is van jól, hiszen az ő tudásvágyuk a mi agyunkat is megmozgatja. Az ilyen beszélgetésekhez válogattunk most össze neked pár szuper könyvet, kattints a részletekért!

tovább...

Emlékek, fogadalmak, tervek

Szerzőinket és illusztrátorainkat kérdeztük, hogyan készülnek az új évre 1.

Hogyan készülnek az új évre szerzőink? Mi volt a legmeghatározóbb könyvélmény és a legszebb emlék 2018-ból? Milyen tervekkel készülnek idén? Interjúsorozatunkban először Pásztohy Pankát, Kőszeghy Csillát és Agócs Íriszt kérdeztük, akik még egy-egy meghatározó fotót is megosztottak velünk a tavalyi évükből.

tovább...

Ez volt 2018

Pagonyos visszatekintés

Mindig jó visszatekinteni, hogy milyen volt ez elmúlt év... Egy kiadó életében meg különösen izgalmas ezt megtenni. Mert a megszokott dolgokon túl minden esztendő új könyveket, új szerzőket-illusztrátorokat, új boltokat, új programokat, új kollégákat, új ötleteket hoz. Kovács Esztert, a Pagony egyik alapító főszerkesztőjét kérdeztük 2018-ról.

tovább...

Nyomozás topolaverzumban

Ismerd meg Paulon Viktória legújabb könyvét!

Topola rendkívül modern hely, amióta csak a topolai őslakos vakondmanók feltúrták magukat a földből.” Egy nap azonban a szeretnivaló kis közösség tagjainak olyan eseményekkel kell szembenéznie, ami könnyen a boldog, gondtalan napok végét jelentheti számukra. Pedig minden csak egy ártatlan mozimegnyitóval kezdődött.

tovább...

2018-ban is kerestük a kamaszkritikusokat 2.

És meg is találtuk!

Fenyvesi Barnabás nem fél kimondani a véleményét, nekünk pedig éppen az ilyen őszinte hangokra van szükségünk - fogadjátok szeretettel bemutatkozását és pályamunkáját a Budapest OFF kötet egyik novellájáról!

tovább...

Sütihasználati beállítások