Keress a mélyben!

Ismerd meg Kertész Erzsi legújabb regényét!

Reméljük, Kertész Erzsi könyvével feltámad itthon a gyerekeknek írt történelmi regény. Mert ebből a könyvből az is kiderül, milyen klassz ez a szinte elfeledett műfaj. Ismerd meg a szerző legújabb regényét egy évszázadokra feledésbe merült föld alatti verem rejtélyéről, és egy iskolás fiú izgalmas régészeti kutatásáról!

tovább...

Könyvek, melyek megváltoztatják körülöttünk a világot

Wéber Anikó mesél Kertész Erzsi könyveiről

Azok a kedvenc könyveim, amelyek megváltoztatják körülöttem a világot. Nem pillanatokra, órákra, hanem örökre. Kertész Erzsi könyvei ilyenek. Elolvasásuk után könnyebben nézek szembe a hétköznapok akadályaival. Másképp tekintek bizonyos problémákra, helyzetekre. - Wéber Anikó elmondja, neki mit jelentenek ezek a könyvek

tovább...

Jön a Török!

Olvass bele Kertész Erzsi új regényébe

A sárkány nyomában egy izgalmas történelmi regény és egyben egy pontos kép a mai gyerekek érzéseiről, iskolai mindennapjairól, vívódásairól. Olvass bele a könyvbe, ismerd meg Danit, aki hamarosan egy életreszóló régészeti kalandba csöppen!

tovább...

Legjobban az emberi történetek érdekelnek

Interjú Kertész Erzsivel legújabb regénye kapcsán

Gáspár 1551-ben, a törökvész idején egy titokzatos labirintusra bukkan, Dani pedig 2019-ben egy középkori történetet olvasva különös dologra lesz figyelmes. Kertész Erzsi kalandos történelmi regényében két fiú sorsa fonódik össze, de nem csak emiatt elképesztő a könyv: egy különleges felkérésre készült, amiből Pásztó valós, történelmileg hiteles múltjáról is képet kapunk.

 
tovább...

SZABAD A JÁTÉK

Ismerd meg Sárit és Bercit!

A játékot is tanulják a gyerekek, és amikor kisgyerekes szülők vagyunk éppen, újratanuljuk velük mi is. Sári és Berci történeteiből együtt kaphatunk hozzá ötleteket és kedvet. Ráadásul a könyv arra épít, hogy ebben a korosztályban a gyerekek nagyon szívesen hallgatnak mesét velük egykorú gyerekekről, szeretik hallani, hogy mással is hasonló dolgok történnek, mint velük. Olvasd tovább ajánlónkat!

tovább...

Flow-élmény családilag

Így neveljetek boldog felnőtteket!

Miért fontos, hogy a kisebbek ne essenek áldozatául az ingerekben időnként talán túlságosan is gazdag környezetüknek, és tudatosan ügyeljünk arra, hogy kicsit lelassítsanak? Egyáltalán milyen módszereket alkalmazhatunk, ha azt szeretnénk, hogy elmélyedjenek egy tevékenységben, és átéljék az úgynevezett flow-t, az áramlatot, melyből visszatérni a jelenbe egyfajta megváltozott, örömteli állapottal jár?

tovább...

Legújabb tavaszi könyveink

Rengeteg új és valamiért különleges könyvvel teli tavasz van a Pagonyban idén! Különleges témák, különleges problémák, különleges helyek, különleges írók, különleges illusztrátorok, és ami közös bennük, hogy a legnagyobb hozzáértéssel, lelkesedésséel és szeretettel írták-rajzolták neked könyveiket! Ismerd meg őket most itt!

tovább...

„Tetszik, ha valami kicsit kócos és fura"

Interjú Ferth Tímea illusztrátorral

Bojti Anna kalandjáték-kockázat könyve, az Éjszaka az állatkertbenmegjelenése óriási sikert aratott, teltházas bemutatóval indult útjára, alig két hónap elteltével pedig el is fogyott a boltokból, és most jön az utánnyomás. A siker azonban nem csak Anna fantasztikus írói stílusának, hanem Ferth Tímea sejtelmes hangulatú illusztrációinak is köszönhető. Az Éjszaka az állatkertben című kötet volt az első gyerekönyv-illusztrációs megbízása, munkáit azonban már láthattuk egy-két helyen… Olvassátok Ferth Timivel készített interjúnkat és tudjatok meg többet pályájáról és eddigi munkáiról!

tovább...

Legalább egy szemetet vegyél fel, légyszi!

Gévai Csillát kérdeztük a környezettudatos életéről és régi-új könyvéről

Olyan könyveket szeretek írni, amikben meg tudom szólítani a gyermekek és a felnőttek lelkiismeretét ilyen-olyan zöld témában, remélhetőleg mások hibáztatása nélkül, pusztán csak azért, hogy egyre többen ismerjük fel: gyerünk, szedjünk szemetet és ültessünk fát! A gyerekek különben fogékonyak erre a célirányos gondolkodásra: menjünk, csináljuk! Csak még kevés szülő érzi tartalmas szombat délutáni programnak a családi szemétszedést. Pedig annyi jó érzést tud adni a gyereknek és a felnőttnek is, ha tehet valamit a környezetért! - Gévai Csilla elmeséli, hogyan, mert frissített kiadásban jelent meg a Nagyon Zöld Könyv!

tovább...

Sütihasználati beállítások