Egy zöldebb világ küszöbén

Végre újra kapható a Nagyon zöld könyv!

A környezetvédelmi tüntetések napjainkban egymást érik, az interneten tömegével jönnek szembe a zöld termékek reklámjai, és a csapból is a klímaváltozással kapcsolatos rémhírek folynak. 2019-ben képtelenség elkerülni, hogy foglalkozzunk a környezetünket fenyegető problémákkal, és megpróbáljunk egy kicsit magunk is zöldebbé válni. Na, de lehet egy kisgyerek környezetvédő? Gévai Csilla szerint nagyon is! Megjelent a Nagyon zöld könyv új kiadása, melyből felnőtt és gyerek közvetlen, barátságos, beszélgetős formában tudhat meg mindent a környezetvédelemről.

tovább...

Kertészkedj te is Babarókával!

Pagony DIY: tavaszi kertészkedős tippek Kiss Judit Ágnes Babaróka kertje című kötete alapján

Pont akkora örömmel tölt el minket is a tavasz beköszönte, mint Babarókát Kiss Judit Ágnes Babaróka kertje című kötetében. Végre el lehet kezdeni kertészkedni, amiben az a jó, hogy kert nélkül is lehet? Megmutatjuk, hogyan készíthetitek el ti is saját mini kerteteket egyszerűen, pár lépésben!

tovább...

Az elalvás titka

Interjú Harcos Bálinttal új könyve kapcsán

Harcos Bálint neve biztosan ismerősen cseng már a kisgyerekes családokban, hiszen a népszerű Szofi-sorozat cserfes kis főszereplője belopta magát az ovisok szívébe, ahogy a Csupaszív oroszlán, a Tigris és Motyó, Petya és Tulipán is! A költő-író-apa legfrissebb kötete, a Dorka és az elgurult gomb az éjszaka, az alvás, az elalvás kükönös világába vezeti a icsi-nagy olvasókat! Erről is beszélgettünk Harcos Bálinttal.

tovább...

Sétagalopp kontra gátfutás

Révész Emesével beszélgettünk új könyvéről és a diszlexiáról

"Képzeld el felnőttként, hogy embereknek nap mint nap olyan munkahelyre kell bemenniük, ahol újra és újra alul teljesítenek. Ez mélyen aláássa az önbecsülésüket, akkor is butának érzik magukat, ha ezt senki sem szegezi nekik közvetlenül." - így érez Simi is, Révész Emese könyvének diszlexiás főszereplője. A könyv szerzőjével beszélgettünk.

 
tovább...

Egyetlen öltöny minden alkalomra

Sylvia Plath mint gyerekkönyvíró

Egy egészen különleges újdonság jelent meg a közelmúltban a Pagony kiadásában. A mindegy-öltöny című mese szerzője Sylvia Plath amerikai író, akit szerintem sokan ismerünk, de kevesen tudtuk, hogy gyerekeknek szóló írásai is vannak. Ismerd meg A mindegy-öltönyt!

tovább...

A norma sokszínűsége

Különbözőség és azonosság a gyerekkönyvekben

A gyerekek korán megtanulják, hogyan zajlanak a mindennapok, megtanulják az élet alapvető szabályait, egyre többet tudnak meg az őket érintő eseményekről, folyamatokról, szokásokról, de új közösségekhez csatlakozva megismerhetnek olyan élettörténeteket, amelyekkel eddig nem találkoztak. A kérdés, hogy mikor kezdjünk arról beszélni, ami őket személyesen nem érinti, de találkozhatnak az adott problémákkal, miközben járnak-kelnek a világban.

tovább...

Honnan? Honnan? Honnan? Honnan? Honnan? Honnan?

Részlet Gévai Csilla: Nagyon zöld könyvéből

Levegőt!

Lélegzünk, miközben eszünk, de lélegzünk akkor is, miközben alszunk, futunk, olvasunk, úszunk, gondolkodunk. Ha játékból befogjuk az orrunkat és a szánkat,hogy megszámolhassuk hány másodpercig bírjuk levegő nélkül, akkor érezzük csak igazán, mennyire hiányzik nekünk az oxigén!

tovább...

Könnyed álmok meséi

Megjelent Szofi szerzőjének új kötete

Harcos Bálint a dacos Szofi, a boszorkányos Pindur és Petya izgalmas története után most anderseni mélységű, varázsporral teli mesékkel tér vissza. Ismerd meg a Dorka és az elgurult gombcímű kötetet!

tovább...

Közel áll hozzám a mese finoman ironikus, kicsit abszurd világa

Dániel Andrást kérdeztük

Nagyon vártuk, hogy végre megjelenjen magyarul is Sylvia Plath gyerekeknek szóló könyve, A mindegy-öltöny. Most a kötet illusztrátorát, Dániel Andrást kérdeztük, milyen volt a kultikus szerző szövegéhez rajzolni, hová menne egy mindegy-öltönyben és hogy mégis melyik kuflihoz illene leginkább a csodás, mustársárga ruhadarab. Tudd meg te is!

tovább...

Sütihasználati beállítások