Képzeletbeli barátok - Neked is volt?

Képzeletbeli barátból annyiféle van, mint égen a csillag, talán több is. Egyszer gyerek, egyszer alakváltó állatka, zöld hajú nagymama vagy jópofa szörny. Nem csoda, hogy gyakran előfordulnak a gyerekirodalomban és mozgóképen is. Ott van például Kázmér és Huba, vagy a rangos díjakat is besöprő rajzfilmsorozat, a Fosterék háza képzeletbeli barátoknak. Ismerd meg néhány kedvencünket!

tovább...

Grossman világa

Ismerd meg a szerzőt!

Van néhány kortárs író, akit a világsiker ellenére kevesen ismernek nálunk. Ezek a kevesek viszont nagy becsben tartják őket. Frazier, Verghese, és mindenekelőtt Grossman. Utóbbit az különbözteti meg a többiektől, hogy gyerek- és ifjúsági könyveket is ír. A Pagonynál büszkék vagyunk rá, hogy elsőként adtuk ki magyarul egyik kicsiknek szóló könyvét: Zsiráf és irány az ágy!

tovább...

Főszerepben: Sári és Pötyi baba

Megjelent a Sári a Vadasparkban!

Berg Judit és Agócs Írisz új sorozatot indítanak, melynek főszereplője a Maszat-sorozatból már ismert Sári és Pötyi baba. Az évek folyamán annyi izgalmas és érdekes dolog történt  Sárival (is), hogy az alkotópár úgy gondolta, erről is érdemes lenne mesélni. Mi minden történik a kislánnyal és kedvenc babájával? Olvass tovább, és megtudod!

tovább...

Színkeverő lennék…

Agócs Írisz és Sári

A jól ismert és kedvelt Maszat-sorozatot kiegészítve jelent meg a Sári a Vadasparkban című kötet, a Berg Judit - Agócs Írisz alkotópáros új sorozatának első része. Ebben az interjúban az illusztrátor, Agócs Írisz válaszolt kérdéseinkre alkotásról, gyereknevelésről.

 
tovább...

Éljenek a mellékszereplők!

Berg Judit és Sári

Ha elolvasod a következő interjút, megtudod, hogyan született meg egy új sorozat és annak első része, a Sári a Vadasparkban. Kis kulisszatitkok Berg Judittól!

 
tovább...

Ne legyél CÖCC!

A Vagánybagoly nevéhez méltóan a nyári PagonyFeszt és az Ünnepi Könyvhét legvagányabb könyve és a kisiskolások legújabb kedvence. Olvasd el most Molnár T. Eszter, A Kóbor Szálló, Az Emberek Országa és a Stand-up! könyvek szerzőjének ajánlóját erről a különleges kötetről!

tovább...

Ismerd meg Milust és a drámatagozatot!

Vadadi Adrienn legújabb könyvéből lépnek elő a szereplők

A Pagony nészerű sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9—12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Vadadi Adrienn legújabb kötete az abszolút szerelem, abszolút színjátszás, az abszolút suli témakörét járják körül, most ismerd meg a könyv egyik főszereplőjét, Milust, aki a Miénk a színpad! című könyvből lép elő!

tovább...

Főszerepben a drámatagozat

Ismerd meg Vadadi Adrienn új könyvét!

Vadadi Adriennt nem kell bemutatnom a Pagonyba járóknak, könyvei rengeteg családnak könnyítették meg az ovi- és sulikezdést. Óvodapedagógusként jól ismeri az ilyenkor felmerülő problémákat, nehézségeket, és nincs olyan szorongás, amire ne találnának megoldást a kicsik a meséiben. Eddig főleg az ovis és kisiskolás korúaknak írt történeteit olvashattuk, úgyhogy nagy érdeklődéssel vártam, mivel rukkol elő a nagyobbak számára. Most veletek is megosztom, hiszen megjelent a Miénk a színpad!

tovább...

Elindult a Pagony Jelmesék a YouTube-on!

Fazekas Veronikával, a mesék életre keltőjével beszélgettünk

Régi vágyunk volt, hogy a Pagony meséit elérhetővé tegyük jeltolmácsolt formában is, és nagyon örülünk, hogy a Jelefánt csatorna egyik készítője segít nekünk ebben. Fazekas Veronika jeltolmáccsal beszélgettünk, olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások