Készíts koppolánt!

Hogy az micsoda? Most kiderül!

Hát persze, hogy valami kufliság! A Merre jártok, kuflik? kötetben ugyanis a kuflik jelentést adnak szavaknak, és nevet olyan dolgoknak, amiknek eddig nem volt nevük. Szeretnél te is ilyet játszani? Mutatjuk, mire van szükséged hozzá!

tovább...

A cél, hogy a gyerekek érezzék jól magukat!

Interjú Lencse Máté játékpedagógussal, a Tökmagok – Kincsvadászat tervezőjével

A játék eredeti koncepcióját egy kávézó asztalán ismerette pár papírdarabka segítségével Lencse Máté játékpedagógus, az Igazgyöngy Toldi Tanodájának vezetője, aki egy nagyon vicces, de egyúttal nagyon szigorú tanár bácsi. Meggyőződése, hogy a társasok a legjobb indirekt fejlesztő eszközök, hiszen koncentrációt igényelnek, kombinálást, és a problémákra adott megoldásaink folyamatos felülvizsgálatát, javítását. Olvasd el interjúnkat!

tovább...

Hogyan foglalja le magát a gyerek a négy fal között?

Önállóan játszható játékok

Ismerd meg azokat a játékokkat, amik tartalmasan foglalnak le egy gyereket, amíg ti a másikkal tanultok, dolgoztok, megbeszéltek, vagy elcipelitek az ellátmányt a nagyszülőkhöz. Innen biztosan fogsz tudni választani, olvass tovább, most Hunor ajánl neked az Óbudai Pagonyból!

tovább...

Lackfi János: Életem első könyve – Agócs Írisz illusztrációival

Gyerekként nincs olyan nap, hogy ne először próbálnánk ki valamit. És sok első próbálkozás emlékezetes történetként marad meg. Lackfi János legújabb kötete, az Életem első könyve ilyen jellegzetes első élményeket gyűjt csokorba – sok-sok humorral és bájjal.

tovább...

Nincs ovi, mihez kezdjünk a gyerekkel?

Tuti tippek a bezártság idejére

A nagyobb tesókat könnyű leültetni egy jó könyv elé, na meg – hiába is tagadjuk – a telefon is gyakorta ott van a kezükben (erre egy másik cikkünkben adunk nektek jó tippeket), de a kicsik rengeteg energiáját nehéz lekötni a négy fal között. Összeszedtünk nektek rengeteg ötletet, hogy mivel köthetitek le őket. Óvónők, akik szeretnék támogatni a szülőket otthon is, és szülők, akik már kifogytatok az átlagos napokon jól működő ötletekből – most figyeljetek!

tovább...

Tavaszi könyvek a Pagonytól!

Két új könyvben is visszatérnek a kuflik idén tavasszal! Szintén két kötettel bővül a Most én olvasok!-sorozat: Kertész Erzsi és Vadadi Adrienn meséi folytatódnak. Kiss Judit Ágnes új könyvében Babaróka esti meséit ismerhetjük meg. Új szerzőt is avat a Pagony, és további újdonságok friss szemlénkben.

tovább...

Luna, a csillagtündér

Olvass el egy 3 perces mesét!

Megjelent a 3-5-8 perces mesék tündéres-királylányos része – olvass most egy rendhagyó mesét egy csilagtündérről, aki hatalmas útra indul a világűrben!

tovább...

Boldog születésnapot, Sári!

Megérkezett az új Sári-mese!

A Pagonyban elég sok Sári van, akiket nagyon szeretünk (gondoljatok csak Szutyoksárira, vagy a Sárikra a Sári és Berci vagy a Matyi és Sári könyvekből), de van köztük valaki, akire most különösen nagy szeretettel gondolunk, ugyanis születésnapja van! Berg Judit új sorozatának főszereplőjéről, a kis Sáriról van szó, akit eredetileg még a Maszat-könyvekből ismerhettetek meg.

tovább...

Segíts regényt írni Wéber Anikónak, Az osztály vesztese szerzőjének!

Most egy nagyon különleges játékot indítunk 9-14 éves gyerekeknek! Olvasd el a részleteket!

tovább...

Sütihasználati beállítások