Papetri noteszeket mindenkinek!

Egy tökéletes ajándék

Hamarosan itt az anyák napja, és ha szeretnétek meglepni valamivel az anyukátokat, nagymamátokat, szomszéd nénit, akkor egyrészt nézzetek rá erre a szuper összeállításra, amit Laura készített, másrészt olvassátok el ezt a kis írást, ami a szívemnek egyik legkedvesebb nálunk kapható termékről szól!

tovább...

A történet írta önmagát

Interjú Igaz Dórával balettról és önmagunkról

Megjelent a Kata és a balett című mese, amiben nagyon sok minden kiderül: például, hogy milyen direkt rosszul érezni magunkat, csakazértis unatkozni és nagyon utálni a balettot. Meg az is kiderül, hogy azért az elsőre borzasztónak hitt dolgok felé is kell ám nyitni, mert lehet, hogy nagyon is szórakoztatóak! A szerzővel beszélgettünk gyerekkorról, táncról, sztereotípiákról - olvasd el!

tovább...

Olvass bele a Zsebtengerbe!

Ismerd meg Rutkai Bori kötetét!

A Rutkai Bori Banda zenéit senkinek nem kell bemutatni, a Sárkányjárgány vagy a Pizsamátor szinte kötelezően lejátszásra kerül egy hosszabb családi autózáson. Most megjelenő könyvében nemcsak dalverseket, de meséket és kreatív feladatokat is találsz. A tavaszi-nyári Zsebtenger kötetei - ahogyan a Rutkai Bori zenék is - hatalmas közös mókázást ígérnek kicsiknek és nagyoknak! Ismerd meg most a kötet egyik versét!

tovább...

10 szuper játék azoknak, aki imádnak magyarázni és asszociálni!

Az Activityn túl is vannak ilyen játékok, nézd! Győri Hanna, a Pagony játékainak megálmodója és tervezője most megmutatja a kedvenceit.

tovább...

Tippek, ötletek szülőknek, ha unatkozik a gyerek

Egyszemélyes és/vagy benti játékok

Kor és vérmérséklet függő, hogy egy-egy gyerek mennyi ideig tudja elfoglalni magát. Van remény. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez az idő a kor előrehaladtával egyenes arányban nő. Megfelelő környezet, bizalmi légkör és valamilyen - akár játék által életre hívott - “probléma” szükséges a szabad játékos idők bővüléséhez és mélyüléséhez... Olvasd el cikkünket!

tovább...

Gyurmázzatok és homokozzatok otthon!

Csodás elfoglaltság a kicsiknek, ha a betűktől már kifolyik a szemetek, de az elektronikának sem akarjátok beadni a derekatokat

Tudjuk, mennyire nehéz a bezártság sokadik hetén is felkelni és végigcsinálni egy kemény napot összezárva a családdal, a munka (és házimunka) mellett egyszerre betegápolónak, ételfutárnak lenni és még a gyereket is szórakoztatni.

Egy darabig persze lehet olvasni és társasozni, fejtörőket megoldani, de néha azért kell valami, amin nem kell sokat gondolkozni, csak csinálni. Milyen jó lenne most kint a szép napsütésben homokozni! Amikor elgondolkodtunk rajta, hogy a kijárási korlátozás miatt milyen sok kisgyereknek kell ettől a kedves hobbijától elbúcsúznia, eszünkbe jutott, hogy nekünk van egy megoldásunk erre, amiről lehet, hogy nem is tudtok, és amivel a négy fal között is rekreálhatjátok a homokozó-élményt!

tovább...

Egy rendhagyó anyák napjára

Ajándékötletek egy anyától

Senkinek sem egyszerű ez az időszak, de apró örömszerzéssel meg lehet színesíteni ezt az ünnepet is. Éppen ezért fogadjátok szeretettel egy anyuka szubjektív, pagonyos válogatását arról, hogy ő minek örülne, illetve mivel készül örömet szerezni az anyukájának ezen a szép napon!

tovább...

Hagyni kell, hogy a gyerekek élvezzék, amit olvasnak

Dr. Kovács Judittal beszélgettünk

szerzo.jpgDr. Kovács JuditMegjelent a Most angolul olvasok! első két része, ennek kapcsán Dr. Kovács Judit korai és kéttannyelvű nyelvoktatási szakértőt kérdeztük, aki részt vett a sorozat elkészítésében is. Hogyan érdemes nekikezdeni a sorozatnak és miért fontos egy olyan kétnyelvű könyv, ahol nem a tankönyvi angol a szöveg alapja? Olvasd el miniinterjúnkat!

tovább...

Mennyire uncsi a balett?

Ha valami, akkor a balett az tutira az... vagy nem?

Kata szerint minden unalmas. A legózás, a rajzolás, várni a buszra, cipőt kötni, de ami még a fogmosásnál is unalmasabb, az a balett. Hogy lehet, hogy a barátnője, Blanka a balettért még az oly különleges együtt töltött játékidőt is képes mosolyogva feláldozni – ami pedig egyáltalán nem unalmas?

tovább...

Sütihasználati beállítások