Bajba került a világ

Olvass bele a Márk, aki hatévesen megmentette a világot című könyvbe!

Kerékgyártó István meseregénye, a Márk, aki hatévesen megmentette a világot az év legnagyobb űrkalandjára hív benneteket! Olvassátok el a könyv első fejezetét!

tovább...

Ez a könyv ott kezdődik, ahol a legtöbb elalvós mese véget ér

Jön a Nincs itt semmi látnivaló!

Dániel András új, minden eddiginél különlegesebb könyve hamarosan kapható a Pagonyban. Olvassátok el Révész Emese írását róla!

tovább...

Itt Lajka - űrutazás 3-5-8 éveseknek!

Dobj és színezz!

Egy igazi, nagyszabású űrkalandot szeretnénk bemutatni nektek, aminek főszereplője a cuki Lajka kutya! Lajkával a gyerekek egyik bolygóról a másikra kalandozhatnak a világűrben, miközben játékosan és észrevétlenül fejlődik a finommotorikus és logikai készségük és a koncentrációjuk is!

tovább...

Őrületes szókirakós!

Itt az Abszolút megvadult betűk!

A Pagony legújabb játéka, az Abszolút megvadult betűk egészen új szintre emeli a Scrabble-élményt! Ha szerettek szavakkal mókázni, nagy a szókincsetek - vagy éppen tágítani szeretnétek - akkor tutira imádni fogjátok!

tovább...

Mindent a Zsebtengerről

Képzeljünk el egy gyerekeknek szóló mese- és verseskönyvet, amelyben a versek valójában dalszövegek, és a dalokat egy énekesnő és zenekara előadásában külön kapható CD-n is meg lehet hallgatni. A kötet gazdagon és egyedi módon illusztrált, emellett tele van a versekhez és mesékhez kapcsolódó játékokkal, kézműves-útmutatókkal, receptekkel, bábokkal. Tehát van egy (szöveg)írónk, egy zeneszerzőnk, egy illusztrátorunk, egy mesemondónk, egy énekesnőnk, egy játékgyárosunk, egy bábművészünk és egy szakácsunk. Kérdés: hány emberből áll össze ez a csapat?

tovább...

Levélke színre lép

Olvasd el a Loni és a kísértetek első fejezetét!

Ismerjétek meg Lonit!

Az Ilcsey utcában lakik, közel a Duna-­­parthoz, egy négyemeletes belvárosi házban. Vele lakik anya, apa, és a bátyja, Peti is. Loni iskolás – és ember­gyerek. Persze, hogy embergyerek, miért kell ezt külön hangsúlyozni? Mert ugyanebben a házban lakik Levélke is! Hogy ki ő? Levélke kísértet, és éppen ötszáz éves. Levélke, a kísértetlány és Loni, az emberlány mégis jó barátok lesznek. Különleges és hétköznapi kalandjaikról szól Vörös ­István mesekönyve – ­hiszen ami Loninak természetes, azon Levél­ke csodálkozik, ami meg Levélke számára mindennapos, az Loninak újdonság.
Így eshet meg, hogy Levélke életében először elmegy vásárolni – Loni viszont seprűn lovagol. Kasza Julianna szuper kísértet(i)es rajzaival!

tovább...

Megmentjük a világot!

Ez nem gyakorlat, hanem éles helyzet!

Kerékgyártó István elsőkönyves szerző - persze csak a Pagonynál, a kortárs irodalomban jártas felnőttek számára bizonyára ismerősen cseng a neve.
A lehető legjobb hír, hogy úgy érezte, a gyerekolvasók számára is van mondanivalója, mert a Márk, aki hatévesen megmentette a világot biztosan az év legizgalmasabb űrkalandja!

tovább...

Milyen a jó első olvasós könyv?

10 PONT, AMIRE FIGYELNED KELL, HA ÖNÁLLÓAN KEZD OLVASNI A GYEREK

Nincs nehezebb, mint amikor a sok felolvasás után a gyerek már önállóan kezd, de inkább kezdene el olvasni.A polcok roskadoznak az első olvasós könyvektől, mégsem könnyű megtalálni a megfelelőt, amivel a gyerekek magabiztosságot szerezhetnek, sikerélménnyel gazdagodhatnak és még magát a szöveget is élvezik. 

Most sorba vettük a legfontosabb pontokat, amikre mindenképpen figyelned kell, ha szeretnéd, hogy a gyereked ne szenvedésnek, hanem valódi kalandnak élje meg az olvasást.

tovább...

10 nehézség az első osztályban, amire segít felkészülni a Leszel a padtársam? című mesekönyv

Ez legyen az első kötelező – szabadon

Vadadi Adrienn meséi már belopták magukat az ovisok szívébe. Érzékeny történetei pontosan azokat a pillanatokat ragadják meg a gyerekek mindennapjaiból, amik természetesnek tűnnek ? nekünk felnőtteknek ? a gyerekek mégis megakadnak tőlük, forgatják magukban és nem mindig találnak feloldást. A nagyszerű írónő az ovisok után most végre segít az elsősöknek is megrázkódtatások nélkül beülni az iskolapadba!

tovább...

Sütihasználati beállítások