Babaróka és a kistesó

Megérkezett a Babaróka legújabb része!

Kedves Babaróka-rajongók! Igen, tényleg itt az új rész, és ha szabad ilyet mondanunk, talán ez lett a kedvencünk! Olvasd el a cikket és tudj meg róla mindent!

tovább...

Az irodalom visszavág 3.

Kamaszkritika

Az irodalom visszavág ugyan nem a legfrissebb Tilos az Á könyvek közül való, mégis megihlette Király Csenge kamaszkritikusunkat. Egy egészen különleges írás született a könyvről, fogadjátok szeretettel!

tovább...

Élet a babalapozók után – első mesék a barátságról

Itt a Pipp és Polli legújabb része!

A barátságról való mesélést nem lehet elég korán elkezdeni. A Graffaló és további számos, klasszikussá vált mese illusztrátora, Axel Scheffler Pipp és Polli-sorozatában egy kisnyuszi (Pipp) és egy kisegér (Polli) kedves és vicces történetein keresztül mutatja be a barátság számtalan aspektusát, a különböző konfliktushelyzetek kezelését, és természetesen az önfeledt játék adta örömöt.

tovább...

MIért ne lehetne bárki bárki?

Kamaszkritika a Lehetnék bárki című kötetről

Biztosan sokan emlékeztek kamaszkritikusunk, Király Csenge szuper írásaira. Most visszatért, hogy meséljen nektek benyomásairól a Lehetnék bárki című, idén megjelent versantológiával kapcsolatban.

tovább...

Jön az új Rumini, a Rumini és az elsüllyedt világ!

Ne maradj le, tudj meg róla mindent!

Az már biztos, hogy a legmenőbb ajándék idén karácsonykor a Rumini-sorozat legújabb része, a Rumini és az elsüllyedt világ lesz. Iratkozz fel most különleges ruminis hírlevelünkre!

tovább...

Egy megvalósuló álom

A Pagony kiadó és a Tilos az Á könyvek pedagógus programja

"Kalandra fel!" - mondta Esti Kornél. Mi csatlakoztunk hozzá. És hívunk minden kedves pedagógus kollégát ebbe a nagy szakmai kalandba.

Ha már felnőttek is vagyunk, biztosan van emlékünk az iskolai magyarórákról. És attól tartok, kevesen vannak azok a szerencsések, akiknek, ha azt hallják: irodalomóra, kötelező olvasmány, csak kellemes élmények jutnak az eszébe. És ennek oka a leggyakrabban az, hogy olyasmiket kellett olvasni, amit nem szerettünk, nem érdekelt, nem rólunk szólt. Ez egy örökzöld téma. De van egy jó hírem: nem kell, hogy ez gyerekeink számára is így maradjon!

tovább...

Olvass és nassolj!

Igazi őszi csemegék kamaszoknak

Az időjárás rápillantott a naptárra, észbe kapott és lehűlt. Lassan elnéptelenednek a parkok, kiürülnek a kerthelyiségek, mi pedig visszahúzódunk a szobánk meghitt, kuckós melegébe. Szerencsére otthon sem kell nélkülöznünk az izgalmakat és a humoros pillanatokat, elég, ha felcsapunk egy szuper regényt és belemerülünk az olvasásba!
Van is néhány javaslatunk, mit olvass a hideg őszi napokon, sőt, még finomságokat is ajánlunk melléjük!

tovább...

A KÉPEK TÖRTÉNETE a 21. században is folytatódik!

Kreatív vizuális pályázat 5-8. osztályos diákok számára

A Pagony kiadó legújabb különleges, előzmények nélküli kiadványa, A képek története (David Hockney képzőművész és Martin Gayford művészettörténész közös könyve) nem mással, mint a képek izgalmas történetével, a képek jelentése utáni nyomozással foglalkozik.

Rendhagyó alkotó pályázatunkkal az ő munkájuk továbbgondolására hívunk benneteket!

tovább...

Régi ismerősök, új kalandok!

Melyik pagonyos mesehőssel találkozhatsz több könyvben is?

Sokszor jöttök vissza a boltba egy-egy könyv elolvasása után afelől érdeklődve, hogy léteznek-e további részek ugyanazokkal a szereplőkkel. Megismertetek egy-egy karaktert, barátságot kötöttetek vele, elmerültetek a világában, és ha mindez szuper élmény volt, akkor érthető, hogy szeretnétek újra átélni.
Hűséges Időfutár-olvasók és rutinos Rumini-rajongók ismerik, hogy milyen két könyv között töprengeni, vajon mi történt az utolsó kötet óta a kedvenc szereplőinkkel? Biztosan nem ültek ölbe tett kézzel!

De mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy nem csak ugyanannak a sorozatnak az újabb kötetében találkozhattok újra a kedvenceitekkel, hanem ott is felbukkanhatnak, ahol talán nem is számítotok rá? Most olyan könyvekből mutatunk be néhányat, amelyekben régi szereplők lepik meg az olvasót új környezetben.

tovább...

Sütihasználati beállítások