Gyerekkorom óta Ruminibe illő ötletekkel van tele a fejem

Interjú Berg Judittal

Hamarosan a boltokban a legújabb Rumini, úgyhogy kifaggattuk Berg Juditot: hogyan lehet tíz kötet után is inspirálódni? Milyen ötlettel indult az új rész? Milyen volt karanténban ragadva, Peruban írni? És persze megkérdeztük tőle, amit ti is rendszeresen kérdeztek tőlünk: milyen Ruminihez hasonló meseregényeket tudna ajánlani? A szerző még egy spoilert is elárult az új kötetből, úgy olvassátok!

tovább...

Miért nem a tengerben élnek a tengerimalacok?

Olvass bele a könyvbe!

Biztosan minden szülő fel tudja idézni azt az érzést, amikor a gyereke valami olyasmit kérdez tőle, amitől kicsúszik a lába alól a talaj és hirtelen azt sem tudja, hogy ez hogyan jutott utódja eszébe, nem hogy értelmes választ adjon rá. Szerencsére itt ez a szuper könyv, ami segítségünkre lesz a válaszadásban is, sőt, újabb és újabb izgalmas kérdéseket vet fel, hogy együtt fedezhessük fel a gyerekekkel a világ furcsaságait és érdekességeit.

Olvass bele most te is!

tovább...

Bolyongás a hóviharban

Itt az Éjszaka az állatkertben társasjáték!

Végre kapható boltjainkban az Éjszaka az állatkertben társasjáték! Ha ismerős nektek ez a név, akkor semmiképpen se gyanakodjatok véletlenre: van egy ilyen című könyvünk is. Kattints, és tudj meg róla mindent!

tovább...

Amit egyedül megoldottam…

Kreatívírás-pályázat 3-4. osztályos tanulóknak

Írj minimum 300, maximum 600 szóból álló fogalmazást, rövid elbeszélést egy izgalmas élményedről, amelyben TE mint főszereplő megoldottál valamilyen számodra nehéz feladatot! A történetnek nem kell mindenben a valósághoz ragaszkodnia, használd nyugodtan a fantáziádat is!

tovább...

A Szárazság a Dugonics András Irodalmi díj shortlistjén!

Szurkolunk Rojik Tamás könyvének

Vajon milyen érzés lehet, amikor disztópiát ír az ember, és hirtelen belecsöppen? Rojik Tamással éppen ez történt. Télen megírta, tavasszal valóra vált: kijárási korlátozás, a készletek felhalmozása, a boltok kifosztása... De nemcsak aktualitásával ragadta meg az olvasók figyelmét, a Szárazság egyedi, tömör stílusa és az egyre népszerűbbé váló climate fiction műfaj is hozzátesz a sikerhez. Tudj meg többet a könyvről és a díjról!

tovább...

Különleges lapozók

Ismerkedj meg a legcukibb újdonságokkal!

Az idei ősz is rengeteg izgalmas újdonságot tartogat a számotokra! A legkisebb olvasókra is gondoltunk, ezért olyan új lapozókat gyűjtöttünk most össze nektek, amiket biztosan nagy szeretettel nézegettek majd a hosszú őszi napokon!

tovább...

Játék nélkül nem menne

Megnyílt a Pagony Játékház - dupla interjú!

Néhány évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy szeretnénk olyan társasjátékokat fejleszteni és forgalmazni, amik a Pagony könyveihez és sorozataihoz kapcsolódnak. Arra törekszünk, hogy játékosan fejlesszük és szórakoztassuk a gyerekeket ezekkel a társasokkal és kártyajátékokkal.
Most pedig egy hatalmas álom is valóra vált, hiszen végre megnyitott a Pagony Játékház! Ennek apropóján Bojti Annával, a játékkiadó főszerkesztőjével és Görög Laurával, a Játékház üzletvezetőjével beszélgettünk.

tovább...

Gyere el a Pagony első játékboltjába, a Pagony Játékházba!

Megnyitottuk 12. boltunkat, a Pagony Játékházat! Gyere el, ismerd meg!

tovább...

De hát hogy lehet folyton nyugton maradni?

Ismerkedjetek meg Igaz Dóra két szuper meséjével!

Igaz Dóra legújabb mesekönyve, az Ádám és a dzsúdó egy igazán különleges terepre kalauzol el minket: megismerhetjük a dzsúdó világát!
Talán sokan tudjátok, hogy van ennek a könyvnek egy “tesója” is, a Kata és a balett. Sok szempontból összetartozik ez a két történet: két gyerek megtalálja a számára tökéletes sportágat, ráadásul mindketten olyat, amire egyáltalán nem számítottak.

tovább...

Sütihasználati beállítások