Gasztroutazás gyerekeknek
Kalas Györgyi és Horváth Ildi ismét ínycsiklandozó kalandokra hívják a nagycsoportos-alsós gyerekeket és szüleiket. A népszerű Sandwich grófja és a nápolyi pizza, valamint a Pavlova kisasszony és a dobostorta című kötetek után izgalmas, egzotikus tájakra utazunk, hogy megismerjük, mennyire mások tudnak lenni az étkezés, főzés alapelemei a világ legkülönbözőbb tájain.
Kalas Györgysi: Világkóstoló - A gőzgombóctól a sáfrányos palacsintáig
Horváth Ildi rajzaival
Aki szereti a színes-illatos fűszereket, a különleges fogásokat, apró falatokkal teli tálakat, vagy kíváncsi, mit esznek a jeges északon, a magas dél-amerikai hegyekben, a marokkói bazárban, a paradicsomi Balin vagy éppen Gyimes eldugott kis falvaiban, annak Kalas Györgyi és Horváth Ildi kötete valódi élmény lesz!
A gyerekeknek szóló gasztrokultúrális könyvsorozat harmadik részében, a Világkóstoló című kötetben az olvasó körbeutazza a Földet, hogy megtudja, hol mi terem, mit hogyan készítenek el és mik a különböző népek jellegzetes ételei.
A távoli, egymástól nagyon eltérő kultúrájú és különböző alapanyagokkal dolgozó országok konyhái tele vannak meglepetéssel! A kötetben bemutatkozó kilenc tájegység kapcsán megismerhető, hogy hányféle módon állnak a világon egy reggelihez, mit hoznak ki a hazájuk lehetőségeiből, és hogy a számunkra egyértelműnek tűnő kategóriák - mint sós étel és édesség, előétel és főétel, ital, leves, reggeli, ebéd, vacsora - mennyire mások tudnak lenni máshol.
A Világkóstoló című kötet megmutatja az összefüggéseket, hogy egy étel milyen sokféle módon készülhet, és mennyi jelentéssel bírhat más-más kultúrában.
A szöveg és Horváth Ildi ínycsiklandozó illusztráció együtt keltik fel a fiatal gasztrokalandorok érdeklődését, hogy legyenek bátrak új, szokatlannak tűnő finomságok kóstolására és így az eltérő kultúrák megértésére is.
A könyv végén három egyszerű recept is található, így otthon is ki lehet próbálni néhány egzotikus finomságot.
6 éven felülieknek
A sorozat korábbi kötetei:
Sandwich grófja és a nápolyi pizza – Kedvenc ételeink története
Pavlova kisasszony és a dobostorta – A sütemények története
Könyvbemutató:
Kalas Györgyi: VILÁGKÓSTOLÓ – könyvbemutató MAUTNER ZSÓFIVAL
2024. március 27, szerda, 18 óra
Stranger Cafe
(Bp., XIII. Katona József utca 9-11.)
Kalas Györgyi és Horváth Ildi új gasztrotörténeti kötetének bemutatója Stranger Caféban lesz, a szerzők és Mautner Zsófi társaságában.
Az érdeklődők az ingyenes eseményen izgalmas beszélgetésre, dedikálásra és kedvezményes könyvvásárra számíthatnak, ráadásul elkészíthetnek egy igazán színes ételt is!
Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/428462579552638