Illusztrátor: Horváth Ildi
Pagony Kiadó, 2024
72 oldal , Kemény kötés
Szereted a színes-illatos fűszereket, a különleges fogásokat, apró falatokkal teli tálakat? Kíváncsi vagy, mit esznek a jeges északon, a magas dél-amerikai hegyekben, a marokkói bazárban, a paradicsomi Balin vagy éppen Gyimes eldugott kis falvaiban?
Kalas Györgyi gyerekeknek szóló gasztrotörténeti sorozatának harmadik részében körbeutazhatjátok a Földet Marokkótól Hongkongon át Romániáig, hogy megtudjátok, hol mi terem, mit hogyan készítenek el és mik a különböző népek jellegzetes ételei.
A könyv végén megint találtok három egyszerű receptet, ha szeretnétek otthon is kipróbálni az egzotikus finomságokat!
Elérhetőség: rendelhető
Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap
Kalas Györgyi ezúttal válogatottan egzotikus tájakra invitálja fiatal (és felnőtt) olvasóit. A gasztroutazáson abba kóstolhatunk bele, mennyire mások tudnak lenni az étkezés, főzés alapelemei a világ különböző tájain – és ugyanakkor meg mennyi közös van bennük. Király Hunor ajánlója.
Olvass tovább, és ismerd meg a Világkóstolót!
Kóstoljunk meg mindent!"A Világkóstoló inspirációi a gyerekeim voltak, akik szerencsére hozzánk hasonlóan nagyon szeretnek utazni. Amikor tudunk, sokat utazunk együtt és nagyon érdekli őket minden, szívesen fedezik fel az idegen helyeket, ételeket, piacokat. Számomra öröm átélni, hogy mennyire nyitottak a világra, új élményekre és kultúrákra, ezért úgy gondoltam, talán más gyerekek számára is érdekes lehet egy utazós könyv." – árulta el a könyv születéséről Kalas Györgyi a vele készült interjúban.
Mi újság? Ez!2024-ben is rengeteg új könyvünk jelent meg a Pagonynál, pedig még csak április van. Olvasóink megismerkedhettek Ancsával, Szillével, Maciboccsal, Csodakukaccal, de olyan közkedvelt könyvek is folytatást kaptak, mint a Rumini, a Két kis dínó-sorozat, vagy a Panka-könyvek. Mutatjuk, mi minden érkezett a polcainkra!
Összes kapcsolódó cikk