Illusztrátor: Horváth Ildi
Pagony Kiadó, 2024
72 oldal , Kemény kötés
Szereted a színes-illatos fűszereket, a különleges fogásokat, apró falatokkal teli tálakat? Kíváncsi vagy, mit esznek a jeges északon, a magas dél-amerikai hegyekben, a marokkói bazárban, a paradicsomi Balin vagy éppen Gyimes eldugott kis falvaiban?
Kalas Györgyi gyerekeknek szóló gasztrotörténeti sorozatának harmadik részében körbeutazhatjátok a Földet Marokkótól Hongkongon át Romániáig, hogy megtudjátok, hol mi terem, mit hogyan készítenek el és mik a különböző népek jellegzetes ételei.
A könyv végén megint találtok három egyszerű receptet, ha szeretnétek otthon is kipróbálni az egzotikus finomságokat!
Elérhetőség: rendelhető
Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap
Rengeteg saját kiadású, nem mindennapi ismeretterjesztő könyvünkre vagyunk nagyon büszkék. De mitől is egyediek a Pagony-ismeretterjesztők? Ebben a cikkben összegyűjtöttük, mi fontos számunkra ebben a műfajban, és néhány izgalmas példát is hozunk! Olvass tovább!
20 gyönyörű könyv karácsonyraMegvannak azok a könyvek, melyekkel egész évben szemezel, de valamiért mindig lebeszéled magad róluk? Nagyok, csodaszépek, művésziek vagy informatívak, mesék vagy ismeretterjesztő albumok... Itt az alkalom, hogy engedj a kísértésnek, és válassz valami igazán gyönyörű kötetet karácsonyra! Mikor máskor, ha nem most? Ebben a szemlében mutatunk 20 szuper könyvet, melyeket éveken keresztül ámulattal fognak forgatni a gyerekek, és te is! Olvass tovább!
A baotól a derelyéigKalas Györgyi ezúttal válogatottan egzotikus tájakra invitálja fiatal (és felnőtt) olvasóit. A gasztroutazáson abba kóstolhatunk bele, mennyire mások tudnak lenni az étkezés, főzés alapelemei a világ különböző tájain – és ugyanakkor meg mennyi közös van bennük. Király Hunor ajánlója.
Olvass tovább, és ismerd meg a Világkóstolót!
Összes kapcsolódó cikk