Kék nadrág, piros autó, zöld csillag

Kisvakond, az örök kedvenc

A Kisvakondot mindenki ismeri és mindenki szereti - szinte mindannyiunk gyerekkorában meghatározó szerepe volt. Természetes, hogy a saját gyerekeinkkel is szeretnénk megosztani ezt az élményt, és szerencsére erre minden lehetőség adott, hiszen sok-sok vakondos mesekönyvből válogathattok!

Most összegyűjtöttük nektek a mi kedvenceinket ebben a szemlében!

tovább...

Kalandozás a természetben

Ismerd meg Czernák Eszter új mesekönyvét!

Miért kopogtatja a fákat a harkály? Hogy lesz a hernyóból pillangó? Miért vicces virág a pitypang? Miért fagynak be a pocsolyák hideg időben? Czernák Eszter legújabb, Hová bújt a süni? című könyvéből többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Induljatok útra Pankával és anyukájával egy évszakokon átívelő, mesés sétára, és fedezzétek fel közösen a természet megannyi apró csodáját!

tovább...

Befagyott pocsolya

Olvass bele Czernák Eszter új mesekönyvébe!

Czernák Eszter legújabb mesekönyvének főszereplője egy Panka nevű, igen kíváncsi kislány, aki mindennap tesz egy hatalmas sétát anyukájával - és természetesen ilyenkor sok-sok kérdés merül fel benne.
Kalandozzatok velük, és tudjatok meg egy csomó érdekességet: például hogy hová tűnnek a hópelyhek vagy hogy mit csinál a vakond a föld alatt!

Most hoztunk nektek egy mesét a könyvből!

tovább...

Gavarin nagy kalandja

Ismerd meg a legújabb Abszolút-könyvet!

A z Abszolút-könyvek sorozat legújabb tagja egy monumentális űrkaland! A Gavarin és az álomantenna azonban ennél még sokkal többről is szól: a magányról, elszigeteltség érzésétől, és az útkeresésről.

Tudj meg mindent a könyvről!

tovább...

A határ a csillagos ég!

Válogatás a kedvenc világűrös könyveinkből és játékainkból

A csillagászat és úgy általában a világűr az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó téma a boltjainkban, szinte mindig látni egy-egy gyereket, aki elmerülten nézeget egy ilyen témájú könyvet. Ennek megfelelően persze rettentő sok is van ezekből a termékekből.
De hogyan döntsd el, hogy melyik a megfelelő? Ezért vagyunk mi, hogy ebben segítsünk! Összeválogattuk a legnagyobb kedvenceinket, sok-sok újdonsággal!

tovább...

2020 - A kihívások éve

Vinczellér Katalin mesél a pedagógus-programról!

A Pagony Kiadó/Tilos az Á könyvek iskolai projektje 2017 őszén kezdett körvonalazódni, és, paradox módon, épp 2020, a globális bezárkózás és izoláció éve hozta meg a szélesebb közönség számára a program láthatóvá válását. A projekt lényege röviden, hogy minél többekhez eljuttassuk a kiadó azon könyveit, amelyeket haszonnal be lehet vinni a közoktatásba.
Olvasd el, hogyan alakult a program az elmúlt év során!

tovább...

Hogyan beszélgess a gyerekeddel?

Ismerd meg az Ölelj meg!-sorozatot!

Annyira régen vártunk arra, hogy megoszthassuk veletek a jó hírt: új sorozatunk indul, ami az Ölelj meg! nevet kapta. A borítón látható két könyv egyikét bizonyára nagyon sokan ismeritek, hiszen rengetegen kerestétek, amíg nem volt elérhető.

Most új fordításban jelennek meg nálunk, ráadásul rögtön két kötettel indítjuk a sorozatot! Kattints, és tudj meg róluk mindent!

tovább...

Gavarin elindul

Olvass bele a Gavarin és az álomantennába!

Laboda Kornél regénye, a Gavarin és az álomantenna az Abszolút könyvek-sorozat legújabb tagja, és egyenesen a világűrbe repíti olvasóját!
Gavarin halálosan unja az iskolát, ezért úgy dönt, hogy fogja kutyáját-macskáját, és a világűrben próbál szerencsét. Barátságokat köt és kalandozik, de aztán rádöbben, hogy ott sem fenékig tejfel az élet: valaki elszívja az űrlakók álmait...

Olvasd el a regény első fejezetét!

tovább...

"A spontaneitásra hagyatkozom"

Interjú Vadadi Adriennel

Vadadi Adrienn könyveit jól ismerik az ovisok és kisiskolások szülei, meséi sok-sok új helyzeten és esetleges nehézségen segítik át a gyerekeket.

Most Marczika Judit készített vele egy szuper interjút, amit mi is megosztunk veletek! Mesél benne terveiről, anyaságról, időbeosztásról és arról, számára milyen nem várt nehézségeket hozott a bezártság, sőt, tippeket is kaphattok tőle, hogyan lehet túlélni ezt a nehéz helyzetet.

tovább...

Sütihasználati beállítások