Ismerd meg Albert Einsteint!

Olvass bele az Isteni szikrák legújabb részébe!

Ha azt mondjuk, tudós, ki az első, aki eszedbe jut? Na ugye, hogy Einstein! Örömmel jelentjük be, hogy megjelent az Isteni szikrák-sorozat ötödik része, melyben maga Albert meséli el az életét, és azt a kalandos utat, amit bejárva ő lett a világ egyik legnagyobb fizikusa. Lapozz bele ebbe a szórakoztató és informatív kötetbe!

tovább...

Szuper nyári újdonságok

A gyerekeknek és neked is

Fantasztikus új könyvek érkeztek a partnereinktől! Ebben a szemlében piciktől a felnőttekig mindenkinek ajánlunk valami szuper olvasnivalót!

tovább...

Nyomozz a szünetben!

Válogassatok nyomozós, kalandos könyvek közül! A leghíresebb klasszikus detektívek, mint Kalle, a mesterdetektív vagy éppen Emil Tischbein Berlinből mellett sok-sok kortárs, olvasmányos, nyomozós könyv áll a gyerekek rendelkezésére, akik épp úgy szeretnek rejtélyeket megfejteni fejben, mint a felnőttek.

tovább...

Játékok az autóba

Az ottvagyunkmár-mentes utazásért

Mindannyian emlékszünk, mennyire unalmas hosszú órákat az autó hátsó ülésén tölteni, az ablakon kifelé meredni és türelmetlenül várni, hogy végre igazán elkezdődjön a nyaralás. Nem mondom, hogy annyi év van mögöttem, aminek a távlatából már egy teljesen más világról adok most látképet: volt már 128 megabite-os MP3 lejátszóm, amiben az elem 2-3 órán át is bírta (ha nem ugráltam a dalok között), és persze könyveket, papírt és ceruzát én is tudtam vinni magammal. De szerencsére ma már sokkal több megoldás van arra, hogy az út minden perce izgalmasan, szórakoztatóan, játszva teljen. Össze is szedtük ezeket nektek, olvass tovább!

tovább...

A legmenőbb party játékok az egész családnak

Játszd végig a nyarat!

Turbózd fel a nyaralást ezekkel a társasokkal! Megígérjük, sem a hátsó ülésen, sem a nyaralóban esténként nem fognak unatkozni a gyerekek, de még egy esős napot is könnyedén fel tudtok majd dobni ezekkel a szuper családi játékokkal! Legyen minden együtt töltött perc kaland! Olvass tovább!

tovább...

A farkas, akit vándornak hívtak - Etológus szemmel

Dr. Molnár Csabával beszélgettünk

Ismerjétek meg Dr. Molnár Csabát, a legújabb Abszolút könyv, A farkas, akit Vándornak hívtak szakmai lektorát! Ebben az interjúban segít lerombolni a legnagyobb tévhitet a farkasokkal kapcsolatban, és azt is elmondja, milyen etológusként állatos meséket olvasni. Kattints ide a folytatásért!

tovább...

Elindult a Pagony-insta!

Különleges tartalmakkal várunk benneteket monstantól az Instagramon is!

tovább...

Milyen lehet örökké élni?

Ross Welford: Az ezeréves fiú

Mi történik, ha valaki sosem nő fel, és nincs Sohaország, ahová elrepülhetne? Mit jelent egyáltalán felnőni? Az idő múlása okozza, vagy a testünk öregedése, esetleg a külvilággal való kapcsolatunk? Ezekhez hasonló komoly kérdésekre keresi a választ Az ezeréves fiú, amely egyszerre mélyen elgondolkodtató és lebilincselően izgalmas olvasmány az Abszolút korosztály számára. Éld át te is a csodát!

tovább...

Falka

Olvasd el A farkas, akit vándornak hívtak első fejezetét!

Állatrajongók, figyelem! Itt a legújabb Abszolút könyv, amiből megismerhetitek az észak-amerikai farkasok életét. A kalandos történet nem egy kitalált, antropomorf állatról szól, hanem egy valódi, biológusok által megfigyelt farkas a főszereplője. Lapozzatok bele, és gyönyörködjetek a fantasztikusan szép illusztrációkban!

tovább...

Sütihasználati beállítások