Nyári egész napos Pagonyfeszt a Kristályban

Találkozzunk május 27-én a Margit-szigeten!

Ezúttal egy HATALMAS, egész napos családi programmal várunk minden kicsit és nagyot a Margit-szigeten sok-sok kinti- és benti programmal!

A részletekért kattints ide!

tovább...

Lajka

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Mindig öröm, amikor magyar szerzők és illusztrátorok játékaival bővül a társasjátékpiac, az utóbbi időben pedig a Pagony kiadó a gyerekkönyvek mellett egyre több és több magyar készítésű társasjátékkal igyekszik színesíteni ezt a palettát. Ez különösen igaz a jelen cikkben bemutatott játékra, a Lajkában ugyanis pontosan ezt csináljuk: színezünk. Igen, rendesen, színes ceruzával. Igen, ti, felnőttek is, nem csak a gyerekek. Igen, kelleni fog a végére a Flector krém. De ne szaladjunk ennyire előre, térjünk inkább vissza egy kicsit a kezdet kezdetére…"

Olvasd tovább Porvayné Török Csilla a JEM magazin 2021. májusi számában megjelent cikkét!

tovább...

Abszolút megvadult betűk

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

Ha az utca emberét megkérnénk, hogy sorolja fel azt a három társasjátékot, ami először eszébe jut, a Scrabble minden bizonnyal még ma is előkelő számú említést kapna. Ez nem véletlen, ugyanis a keresztrejtvény elemekkel fűszerezett kreatív szóalkotás folyamatát rengetegen kedvelik, de el kell ismerni, hogy a nagy öreg kissé elavult, feleslegesen sok benne a holtidő, és a pontozása is elég furcsának hat. Örömteli tendencia hát, hogy a klasszikushoz hasonló, de leporolt, modernizált játékok érkeznek időről időre. Ilyen Lencse Máté egyik új szerzeménye, az Abszolút megvadult betűk is.

Olvasd tovább Bozsik Márton a JEM magazin 2021. márciusi számában megjelent cikkét!

tovább...

Szabad és költői

Ingyenes Pagony Tanári műhely áprilisban is

Április utolsó péntekjén ismét várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt 16:30-ra a Pagony Tanári Műhelybe, a Bakáts téri Pagony Café - Dió-ba!

Olvass tovább a részletekért!

tovább...

Itt van Rádai Andrea legújabb mesekönyve!

Ismerd meg Rókazsoltot!

Örömmel jelentjük, hogy a Tündérek a tajgán után ismét egy csodálatos könyv érkezett Rádai Andrea tollából, ezúttal Sipos Fanni gyönyörű illusztrációival. Olvassátok el az első fejezetet, és ismerjétek meg ezt az ízig-vérig városi, sőt, fővárosi rókát, Rókazsoltot! Olvass tovább!

tovább...

Bemutatjuk Rókazsoltot!

Ebbe a mesevilágba bele fogtok szeretni!

Itt egy csodálatos, új mesekönyv, amely egyszerre modern és retró, valóságos és varázslatos, állatos, mégis nagyon-nagyon emberi. Rádai Andrea, a Tündérek a tajgán szerzője és számtalan mesekönyv fordítója második saját könyvében egyszerre lep meg bennünket minden egyes oldalon, és ringat mégis a meseregények ismerős világába. Ismerd meg Rókazsoltot! Olvass tovább!

tovább...

Tanulni kell mindazt, ami kitárul

Fenyő D. György ajánlója a Viszek egy szívet antológiáról

Megkértük Fenyő D. Györgyöt, a Magyartanárok Egyesületének alelnökét, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanárát és többek között az Útikalauz a vershez szerzőjét, hogy írjon nekünk néhány bekezdést a Viszek egy szívet antológiáról. Ennél izgalmasabb és gondolatébresztőbb cikket már régen volt szerencsénk közölni! Olvasd el te is!

tovább...

Matricás Laci - Kapj el!

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Ha azt hallom, hogy Kruppa Gergely – aki korábban az Antler games fejlesztőjeként a karakteres, disztópikus hangulatú Saltlands és Critters Below címeken dolgozott – egy új, titkos szerepes játékot tervez, sok mindenre asszociálnék, de eszembe sem jutna, hogy mindez a Pagony kiadó gondozásában kap cuki arculatot, és hogy elsősorban 8-12 éves gyerekek számára készül."

Olvasd tovább Bozsik Márton a JEM magazin 2022. februári számában megjelent cikkét!

tovább...

KalandoZOO - Marci az állatkertben

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Gémerként mindig nagy érdeklődéssel ülök le gyerekjátékok mellé, azt keresve, hogy vajon milyen eszközökkel próbálja rávenni a játék tervezője a kicsiket, hogy ez bizony jó móka lesz. A KalandoZOO - Marci az állatkertben esetén ez viszonylag kézenfekvő: a játékosok egy napra beszabadulnak az állatkertbe, és megpróbálnak minél több állatot megfigyelni, közben az ajándékboltban érdekes tárgyakra szert tenni, és (bár már tavaly sem sikerült) ezúttal tényleg nem lemaradni a 14:45-kor kezdődő fókaetetésről."

Olvasd tovább Bozsik Márton a JEM magazin 2021. decemberi számában megjelent cikkét!

tovább...

Sütihasználati beállítások