Az iskola kimondatlan buktatói

Boross Ottilia pszichológus, pszichiáter írása a csoportos élet titkairól

Miben rejtőzik az iskolai agresszió gyökere? Hogyan lehet az ember egyszerre demokrata társas lény és despotikus diktátor? Mik a szociális élet genetikai kódjai? Miért fontos egy védelmező csoport? És mitől lesz egy közösség védelmező?

tovább...

Tabuk nélkül

Beszéljünk a felvilágosításról!

Vitathatatlan, hogy a felvilágosítás és a szex témakörébe nehezen vágunk bele, még akkor is, ha tudjuk, hogy az lenne a legjobb, ha tőlünk informálódna a gyerekünk, megbízható forrásból. Persze saját gátlásainkat és tanult szégyenérzetünket is le kell küzdenünk, mikor elhatározzuk magunkat a nagy beszélgetésre. A folyamat megkönnyítésében szeretnénk neked segíteni ezzel a könyvválogatással. Találsz a szemlénkben olyan ismeretterjesztőket, melyek az állatok példáin keresztül segítenek megvilágítani a témát az érdeklődő kisiskolásoknak, és olyan köteteket is, melyek hasznos információforrások lehetnek a kamaszoknak. Olvass tovább!

tovább...

Könyvek, amiket nem érdemes kihagyni

Ismeretterjesztő és fejlesztő kötetek kicsiktől nagyokig mindenkinek

Egy csomó olyan könyvet szedtünk most csokorba neked, amiből csak fejlődhet a gyereked, legyen totyogós, vagy középiskolás. Találsz a válogatásban állatokról szóló köteteket, matematikai gyakorló füzetet, az emberi testről szóló ismeretterjesztőt, de olyan könyvet is, ami a gyerekek lelkét fogja megsimogatni! Ismerd meg mind! Olvass tovább!

tovább...

Iskolakezdés magabiztosan? Lehetséges!

Ismerd meg a Sárkánysuli-könyveket!

Hatalmas népszerűségnek örved a Sárkányovi-sorozat, de tudtad, hogy Czernák Eszter meséi az iskolakezdésben is segítenek? Ebben a cikkben adunk egy pár hasznos tippet iskolakezdéshez, és bemutatjuk mindkét Sárkánysuli-könyvet! Olvass tovább!

tovább...

Pagony – Oktatási segédanyag - szemle

Maradjon öröm a tanítás! - Ismerd meg a Pagony iskola projektjét, ingyenesen letölthető oktatási segédanyagait!

Kedves pedagógusok, szülők!

Elkötelezetten hiszünk abban, hogy az iskola, az irodalom és az irodalomtanítás igazán különleges és maradandó élménnyé tehető a diákok számára.

Ennek az elkötelezettségnek az egyik megvalósulási formája 6 évvel ezelőtt indított iskolaprojektünk, melynek szerteágazó tevékenységébe beletartoznak többek között a rendhagyó irodalomórák, tematikus és korosztályos pályázatok, író-olvasó találkozók szervezése, online könyvklub (KAPU - a kortárs irodalom tanításáról tanároknak és szülőknek), rendszeres ingyenes tanári műhelyek (Légy szabad!) és egy oktatási ADATBÁZIS!

Olvass tovább!

tovább...

Kicsik szemével a világ

Könyvek és sorozatok az ovisok nézőpontjából

Vitathatatlanul fontos, hogy sokat olvassunk a gyerekeknek, de mi érdekelheti igazán az óvodást korosztályt? Természetesen azok a történetek, amik róluk és nekik szólnak. Különösen, ha némi varázslat, vagy pár aranyos állat is helyet kap a mesékben! Olyan könyveket gyűjtöttünk össze neked, amik mind a kicsik nézőpontjából szólnak, és amelyek lapozgatása rengeteg pozitívumot hozhat a gyerekek életébe. Egész évben is, de óvodakezdés előtt különösen hasznosak lehetnek. Kattints, és nézd meg a mi kedvenceinket!

tovább...

Szuper új könyvek 9 év felett mindenkinek

A legizgalmasabb ifjúsági könyvújdonságok partnereinktől

Kiválogattuk a legizgalmasabb könyvújdonságokat, melyek 9 éves kor felett mindekinek felejthetetlenné varázsolják a nyár hátralévő részét. Került a szemlébe krimi és fantasy, romantikus és szemtelen regény, friss megjelenés és örök kedvencek. Olvass tovább!

tovább...

Kedvencünk a Balaton

Balatoni történetek kicsiktől kamaszokig mindenkinek

Kevés dologban értünk annyira egyet, mint abban, hogy nagyon szeretjük a Balatont. Mindenkinek van legalább egy ide kötődő, meghatározó emléke, legyen az gyerekkori nyaralás vagy kamaszkori szerelem! Nem csoda hát, hogy annyi mesében és regényben is helyet kapott. Ebben a szemlében minden korosztálynak ajánlunk egy szuper, balatonos könyvet! Olvass tovább!

tovább...

Ebbe a könyvbe szabad belefirkálni!

Így használd Agócs Írisz Vonalból kimenni ér! című könyvét

Nemrég jelent meg Agócs Írisz legújabb kreatív könyve, a Vonalból kimenni ér!, amely a Rajzolj egy krumplit!-sorozat után új szintre emeli a szabad alkotás élményét. Ezúttal nincsenek vonalak, nincsenek krumplik, sem pontról pontra utasítások. Helyettük van viszont sok-sok gyönyörű paca. De mit kezdjünk velük? Hogyan használjuk ezt a szemet kápráztatóan szép könyvek? Ebből a cikkből megtudhatod! Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások