„A néző szemével rendezek”

interjút adott Fonyó Gergely, a Kőmajmok háza című új tévéfilm rendezője

Fonyó Gergely rendezte A kőmajmok háza című tévéfilmet, melyet december 26-én este láthatunk először a televízióban. Az íróval, Tasnádi Istvánnal nem ez az első közös munkájuk, készítettek együtt már ifjúsági filmet három évvel ezelőtt, Matula kalandpark címmel. – Dallos Máté interjúja

tovább...

Izgalmas tilosban járni

Interjú Tasnádi Istvánnal írásról, filmről, gyerekekről

Olvastad már A kőmajmok házát? Kornél tíz év körüli, asztmás fiú, egyedül él az anyjával egy pesti bérházban. Apját nem ismeri. A nyári vakáció ideje alatt összeismerkedik egy különös lánnyal, aki folyton furcsa lényekről beszél. Kornél nem igazán hiszi el, amiket Iza mond, de az események meglepően igazolják a kislányt. Gyuri tizenkét év körüli, vagány és nyughatatlan srác, nem igazán találja a helyét a világban. Nagyszüleinél, egy pesti bérházban tölti a vakációt, leginkább barátjával, a házban lakó Tomival ütik el az időt. Együtt csavarognak a nyolcvanas évek Budapestjén: beszöknek a Szikra moziba, bámulják a légiparádét. A két fiú története a könyv végén összefonódik. – A szerzőt Dallos Máté kérdezte.

tovább...

Ezeket a játékokat ismered?

négy készlet - három különböző játék

Két magyar fejlesztésű játékot, egy nagyon izgalmas, buliba is való stratégiai társast és új sztorikocka kiegészítőket ajánlunk december utolsó napjaira, hogy legyen mivel eltölteni a várakozás óráit. A játékokat megtaláljátok a Pagony boltjaiban is.

tovább...

A te könyveid is itt vannak? TOP 10 negyedszer

Ezeket a könyveket minden bizonnyal sok-sok felnőtt is olvassa, akár együtt a gyerekkel, akár titokban, a takaró alatt. Nézd meg, hogy mi, Pagonyosok milyen nagyobbaknak szóló könyveket ajánlunk nektek, melyek az idei karácsonyi kedvenceink.

tovább...

A Nagy Vízválasztó

Én még sosem ajánló

Ez a regény vízválasztó lesz a magyarországi slam poetry történetében. Ha ez nem vonzza be azokat a középiskolásokat, akik eddig nem jártak a havi klub eseményekre, akkor kijelenthetjük, hogy Magyarországon a slam poetry elérte népszerűségének csúcsát. No de beszéljünk inkább a könyvről! - Milán ajánlója.

tovább...

Nagy könyv, nagy élmény

Pipó utazása

Egy csodaszép, megható könyvet ajánlunk, szerzője a japán származású Satoe Tone. A könyvet olvassa, csodálja, élvezze mindenki, akár még karácsony előtt vagy bármikor, ha egy varázslatos mesére vágyik. Bagossy Laura ajánlója

tovább...

New York Sandy után, előtt és közben

Anna Woltz: Száz óra sötétség, Tilos az Á, ford. Rádai Andrea

Raposa Renátának hívnak, 17 éves vagyok és Szigligeten lakom. A spanyol kultúra iránti érdeklődésem miatt negyedik éve a Vetési Albert Gimnázium spanyol–magyar kéttannyelvű tagozatán tanulok. Jelenlegi kedvencem John Green Csillagainkban a hiba című könyve. Hazel Grace viszonya Augustusszal hasonló ahhoz, amilyen az enyém a könyvekkel. Ahogy ő Gusba, én a könyvekbe és azok hőseibe szeretek bele. Most a Száz óra sötétségcímű könyvet olvastam.

tovább...

Emily, hol vagy?

Ebbe a regénybe nem egyszerűen bevonódunk, belépünk, hanem ajtóstul bezuhanunk a házba. A házba, ahol egy nő zokog, szenved, és egy gyerek oson el fájdalmasan láthatatlanul időnként a félhomályban. Hamar kiderül, hogy nem egyszerűen depressziós: a nagyobbik lánya, a tökéletes, a mindig nevető eltűnt. Eltűnt, azaz valószínűleg meghalt, vagy lelépett otthonról. A rendőrség nyomoz, de nyomok híján nem jut semmire. Olvasd el ajánlónkat, és itt az első fejezet!

tovább...

Gyilkos tökéletesség

Mészöly Ágnes: A Darwin-játszma, Móra, 2014

Darwin játszma – négy szuperintelligens kamaszlány megízleli, hogy milyen érzés mozgatni a szálakat, milyen a hatalom íze. Azt hiszik, hogy az iskola zárt világában ők irányíthatják a valóságot - csakhogy az iskola csak egy darabig, látszólag zárt világ. A regény témájában beillik Heinrich Mann Ronda tanár úrjának, Kosztolányi Aranysárkányának sorába.

tovább...

Sütihasználati beállítások