Ismerd meg Ali királyt!

Olvass bele Simonfalvi Ancsa könyvébe!

Itt a legújabb karácsonyi könyvünk, az Ali király karácsonyi vacsorája. Ha egy kalandos téli mesekönyvet keresel, akkor Simonfalvi Ancsa kötete Agócs Írisz illusztrációival tökéletes választás lesz a számodra!

Olvass el egy részletet a meséből!

tovább...

Végre! Újra itt van a két legédesebb barát

Olvass bele a Medve és Madár – A csillagok és más mesékbe

Ha egy igazán bájos, összebújós könyvet kerestek, amiben a főszerep a barátságé, az igazi, örökké tartó szereteté, akkor ez a kiadvány lesz a tiétek.

tovább...

Az adventi exPEDíciók 2023-ban sem maradhatnak el!

A Pagony exPEDíció keretein belül november-decemberre szóló különleges ajánlatunk idén is egy titkos karácsonyi készülődés a résztvevő osztályoknak. Meglepetéskészítés irodalmi töltelékkel.

Olvass tovább!

tovább...

Novemberi tanári műhely

„zseblámpa” jeligére

Kedves pedagógus kollégák!

Találkozzunk újra november 10-én pénteken 16:30-kor a Bakáts téri Pagony Café-Dióban!

A „Légy szabad!” (nem csak) tanároknak szóló műhelyünkben novemberben több könyvvel is foglalkozunk majd. Ami összetartja őket, az az, hogy mindegyik a Zseblámpás könyvek - sorozatban jelent meg, és amellett, hogy szórakoztató és izgalmas olvasmányok, segítenek továbbvinni a gyerekeket az olvasás útján.

Olvass tovább!

tovább...

Nyugi! Minden pont úgy jó, ahogy van!

Medve és Madár legújabb bölcsességei kicsiknek és nagyoknak

Aki ismeri Medve és Madár korábbi történeteit, egészen biztos, hogy nagyon várta már a folytatást, aki pedig nem, annak most mutatjuk: a leghelyesebb történetek az igaz barátság természetéről. A legújabb kötet ezúttal egy nagyon fontos témával foglalkozik: hogyan tudjuk szeretni és értékelni mindazt, amink van?

tovább...

Mikulás a Pagonyban 2023

Várunk boltunkban!

Hamarosan jön a Mikulás! Boltjainkban már tudsz jelentkezni a már hagyományos Mikulás-ünnepségünkre!

Olvass tovább, és jelentkezz te is!

tovább...

Minden egy helyen a Most én olvasok!-sorozatról

A legfontosabb tudnivalók

Biztosan ti is emlékeztek rá vagy aktuálisan tapasztaljátok a gyerekeiteknél, mennyire nagy élmény, amikor az ember már képes önállóan olvasni, amikor a betűk értelmes szavakká, majd mondatokká állnak össze. Nagyon régen voltam már elsős, de tisztán emlékszem az elképesztő büszkeségre, amikor először el tudtam olvasni egy utcatáblát. Sokszor látok gyerekeket a metrón, akik boldogan fújják a megállók neveit, lassan silabizálva a betűket. Nagyon megható ez a lelkesedés. De hol vész el?

A legfrissebb megjelent két rész, az Irány a kastély! és a A maci-akció kapcsán felelevenítettük, miért szeretjük annyira a Most én olvasok!-könyveket!

tovább...

A nagy Most én olvasok!-lexikon

Olvass a sorozat részeiről tematikusan!

Emlékeztek még az Ablak-Zsiráfra? A gyereklexikon bejegyzései nem tartalmaztak hagyományos magyarázó leírásokat, mindent példamondatokkal mutattak be. Ezekben dőlt betűvel emelték ki a szóban forgó kifejezést és a kapcsolódó, más szócikkben is szereplő kifejezéseket. Most ilyenformán mutatjuk be nektek, milyen témákat, szereplőket, történeteket ismerhetnek meg a kezdő olvasó gyerekek a Pagony népszerű Most én olvasok! sorozatában.

tovább...

Hogyan segít egy varázsmacska az olvasás tanulásban?

Ismerd meg Mészöly Ágnes Most én olvasok!-könyveit

Mészöly Ágnes neve megkerülhetetlen a magyar gyerekirodalomban, így nem is volt kérdés, hogy a Most én olvasok!-könyvek között is helyet kell kapnia. 2021-ben jelent meg a Levendula és a varázsmacska című nagybetűs kötet, most pedig teljes lett ez a cuki a sorozat az Irány a kastély! című, 4-es szintű résszel. Ismerd meg Levendula és cicája, Majdnem kalandjait! Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások