A legmókásabb családi könyvek

Itt mindenki megtalálja a magáét!

Egy rendellenes, mégis lehengerlő lapozó és három sorozat: a legkisebbektől kezdve a kisiskolás korig minden korosztály számára kerestünk néhány olyan könyvet, ami tökéletes estimese-alapanyagnak bizonyul majd. A leleményes grafikák és szuper mesék gyűjteménye a kétévestől kisiskolás korig mindenkinek kínál egy-két kihagyhatatlan élményt, akár Matyi és Sári-rajongó vagy, akár Jill Tomlinson állatos könyveiért vagy oda...

tovább...

Három nevetgélős sorozat kicsiknek

Anya-lánya ajánló

Amennyire vártam, hogy a kislányomnak minél előbb úgy olvashassak, hogy azt már ő is értse, annyira izgultam is. Milyen könyvekkel próbálkozzak? Milyen könyveket választ majd ő? Mostanra már mindkettőnknek határozott elképzelései vannak a mesékkel kapcsolatban: most ezek közül a könyvek közül ajánlok nektek háromfélét. És ami a legjobb: mindegyik többrészes, szóval van lehetőség variálni, attól függően, mikor milyen hangulatban csapunk a betűk és képek közé. Van itt könyv izgő-mozgóknak, elvarázsoltaknak és a viselkedési szokásainkat gyakorlóknak. Vicces és kedves könyvek gyűjteménye következik két éves kortól az ovi végéig.

tovább...

„A többi lány pedig azt kántálta, hogy kövér, kövér, kövér”

Interjú Louise O’Neill-lel, az Örökké a tiéd szerzőjével

Louise O’Neill neve külföldön már sokaknak ismerősen cseng. Az ír származású lány a dublini Trinity College-ban végzett angol szakon, majd érdeklődése a divatvilág felé fordult: egy évig New Yorkban dolgozott az ELLE magazinnak, hazatérve pedig megírta első könyvét, az Örökké a tiédet, ami rendkívül nagy port kavart a young adult könyvek világában. Az írónőt az Örökké a tiéd magyar nyelvű megjelenése kapcsán kérdeztem a könyvről.

tovább...

Barbie-zárda

Légy szép. Légy engedelmes. Légy kiválasztott...

„Mindig lehetsz tökéletesebb.” Képzeljünk el egy világot, ahol ez a lányoknak szóló dorgálás a főparancs. Képzeljünk el egy világot, ahol egy marcona, hatalmaskodó öregúr (Atya) iránymutatása alapján nevelődnek fel lányok generációi. Ahol ezeknek a lányoknak elsődleges funkciója fiút szülni, a férjüknek (az Örökösöknek) készségesen engedelmeskedni, sohasem mondani nemet. Louise O’Neill ezt a világot teremti meg Örökké a tiéd című regényében.

tovább...

Négy összebújós mesekönyv

Meghitt mesék magyar szerzők tollából

Egy néni és a hűséges öreg autója, egy erdei lány, aki nem beszél, egy bátor baráti páros, aki a kerítés ismeretlen oldalára merészkedett és egy kislány, akit mindennél jobban érdekel a múlt. Elsőre úgy tűnhet, nincs sok közös bennük, de valójában mind a négy történet a képzelet varázslatos tájaira kalauzol minket, ahol eltűnnek a mi világunk törvényei és helyet kap a fantázia.

tovább...

Mennyit érsz valójában?

A Black Box egy tanár szemével

Anna Woltz Black Box című regényével már sokat foglalkoztunk: egy felnőtt és egy kamasz nézőpontja után most arról olvashattok, milyennek látja a Ticket-lázban égő hollandok világát egy tanár. Olvassátok Széni Katalin lauderes tanár írását a könyvről – ha pedig ezzel megvagy, ne hagyd ki Vinczellér Katalin óravázlatát sem a Carlo Párizsbanról!

tovább...

Carlo a közoktatásban

Bódis Kriszta regénye a középiskolai tanításban

Széni Katalin lauderes tanár mellett a Veres Pálnéban tanító Vinczellér Katalint is megkértük, hogy írja meg, ő hogyan helyezné bele a tantervbe a Tilos az Á egyik könyvét. A Black Box után most a Carlo Párizsbanhoz olvashattok egy részletesen kidolgozott óravázlatot – olvassátok!

tovább...

Minden, amit a Harry Potter színezőkönyvről tudni akartál

Igazi rajongóknak kötelező!

Csak felnőtteknek való, vagy megvehetem a tízéves unokahúgomnak is? Miben különbözik ez a felnőtt színező a Titkos kerttől, a Bűvös erdőtől vagy a Kincses óceántól? Átüt a papíron, ha filctollat használok? A film alapján készültek a rajzok, vagy olyasmire számítsak inkább, mint a most megjelent illusztrált verzió képi világa? Nem fogok ráunni negyed óra után? Egyáltalán, van ennek az egésznek értelme? Ebben a cikkben minden kérdésedre választ kapsz!

tovább...

Az irodalom visszavág, avagy a magyartanár bosszúja

Nényei Pál könyve egy diák szemével

Novemberben jelent meg Nényei Pál hiánypótló kötete, Az irodalom visszavág 1., és annyira sikeresnek bizonyult, hogy pár hét után el is tűnt a könyvesboltok polcairól. Azoknak, akik lemaradtak az első körről, van egy jó hírünk: ismét kapható a boltokban a sorozat első kötete! Ennek apropóján olvassátok el, milyen a könyv diákszemmel!

tovább...

Sütihasználati beállítások