Hiányzott már Stuart Horten?

Van egy jó hírünk!

Hol is hagytuk abba? Az igen apró termetű Stuart Horten a szomszédban lakó lány, April segítségével megtalálta a rég elhunyt nagybácsi, Pöttöm Kis Tony Horten bűvészkellékeit. Közben eltüntette a polgármester asszonyt, megtévesztett pár bingózó nyugdíjast és megzúzott pár tárgyat a múzeumban... Szóval csak a szokásos. Itt a Stuart Horten mágikus masinái folytatása, a Stuart Horten talányos trükkjei!

tovább...

Egy imádnivaló baglyos könyv

Nem csak bagolymániásoknak!

A Gúfó és a gombák csak nemrég került a boltokba, de hamar mindenki kedvencévé vált. Nézd meg, hogy tetszett a könyv Laurának, akit a Pozsonyi úti Pagonyból ismerhettek, utána pedig olvass bele a könyvbe!

tovább...

Tennivalók váratlan elhalálozás esetére

Everlost - Elveszve élet és halál között

A kamaszkor maga a halál: ezt az alapélményt illusztrálja számos rockbanda vértelen hullasminkje, és erről mesélnek azok a sztorik is, melyek tizenéves hőseik jobblétre szenderülésével veszik kezdetüket. Igazából mindegy is, hogy a felnőttkor határán álló hősnőt egy űrből lezuhant vécécsésze csapja agyon (mint a Haláli hullák tévésorozatában) vagy szellemként életük elvarratlan szálait kell lezárniuk, mint a Láthatatlan vagy a Komfortos mennyország okkult tini-krimijeiben: a lényeg, hogy valaminek vége szakadt, és a kamaszkorú karaktereknek meg kell birkózniuk ennek a törésnek a traumájával, felismerni és elfogadni, hogy van élet a (gyermek)élet után. Nincs ez másképp az Everlostban sem.

tovább...

Szépséget kilóra

Louise O’Neill – Örökké a tiéd

Miután a sarki jégsapkák elolvadtak, és a tenger elárasztotta a szárazföld egy jelentős részét, a megmaradt országok lakosai a kontinensek közepére húzódtak vissza. A kis kolóniákban csak a fiú csecsemők számítottak értékesnek, ezért a nők száma drasztikusan lecsökkent. Hogy a kihalást elkerüljék, a tudósok kidolgozták az évákat, a nem természetes úton létrejövő, tökéletes asszonyokat, akiket kizárólag a férfiak boldoggá tételére terveztek... Örökké a tiéd. 

tovább...

Mindenki lehet Bence

Interjú Magyari Péterrel

"Nézegettem rajzfilmeket a Youtube-on és legnagyobb hatással a Tini Nindzsa Teknőcök volt rám. Persze már ismertem a sorozatot korábban is, de Nabu életre keltése során a felmerülő kis háttértörténeteket, az egész hangulatot, a történetvezetést, a szörnyek neveit ez ihlette." Magyari Péter újságíróval beszélgettem új könyvéről, a Bence és a türkiz Naburól, a Tini Nindzsa Teknőcökről, a gyerekkori focis emlékekről, és persze a trutymagilisztákról.

tovább...

Egy megkapó tavaszi történet (nem csak) szerelmeseknek

Önismeret, humor, boldogság

Csodálatos feladat hárult rám! Egy olyan könyv jelent meg nemrég, ami tudom, hogy rengeteg gyereknek és szülőnek lesz a szíve csücske, a Bódog és Szomorilla. Erről fogok nektek egy pár sort írni… Lehet, hogy színpadon már láttátok Bódog és Szomorilla történetét, de ha mégsem, kötelező bepótolni! (Ne aggódjatok, erre hamarabb alkalmatok adódik, mint gondolnátok!)

tovább...

Hát Szofi meg hova bújt?

Egy vicces könyv piciknek

Biztos hallottatok már Szofiról, a minden lében kanál kislányról. Ő volt az, aki nem akart zokniba bújni, aztán a sok tüsszögéstől a feje tetejére állt a világ. Az is ő volt, aki megkaparintva Feri bűvész pálcáját, keresztül-kasul varázsolta az egész cirkuszt. Most pedig, kapaszkodjatok meg, Szofi bújócskázni fog a mamájával: itt a Szofi bújócskázik!

tovább...

Bárcsak Mira helyében lehetnék...

Kamaszkritika A Szelek Tornyához

Az élet nehéz, ha egyedül van az ember… Ezt legjobban Szellő Mira tudja. De neki van eközben a legnagyobb szerencséje is, hiszen 15 évesen megismerkedik osztálytársának, Ulinak igazi énjével, aki megmenti őt egy sas fejű, oroszlán testű lény képében, ráadásul Uli ugyanazon a napon, órában és percben született, mint Mira. Onnan kezdve ő lesz számára a legfontosabb… Így kezdődik a Tilos az Á legújabb könyve, A Szelek Tornya, és megkezdődnek főhőseink kalandjai...

tovább...

Izgalmas, belevaló és szuperhősös, mi az?

A Bence és a türkiz Nabu!

Bence egy átlagos harmadikos kisfiú, kedvenc étele a bolognai spagetti, kedvenc játéka pedig a Türkiz Palástot Viselő Nabu (röviden türkiz Nabu). Amikor a hatodikos Nagy Pelva elveszi tőle a játékot, Bence és legjobb barátja terveket szőnek a visszaszerzésére, és végül nem a kókuszgolyóba rejtett csótány trükkje lesz a megoldás… Magyari Péter újságíró első gyerekkönyvét Lanczinger Mátyás jópofa rajzai díszítik, és tényleg nemcsak gyerekeknek szól, hanem kifejezetten szórakoztató a szülők számára is.

tovább...

Sütihasználati beállítások