Akik a szerelmesek mögött állnak

Kamaszkritika az Égig érő szerelemről

Nem lepek meg szerintem senkit azzal, ha elárulom, hogy ilyen cím hallatán - Égig érő szerelem - egy rózsaszín felhőbe burkolózott történetre számítottam, vattacukros parfüm utóillattal. Biztos vagyok benne, hogy ezzel te sem vagy másként, kivéve, hogy most már elkezdtél gyanakodni az első mondatom után, igazam van? Hát jól is teszed, ha átgondolsz mindent, amit a szerelemről tudsz.

tovább...

A Szelek Tornya az új Harry Potter

Mitológiai fantasy kamaszoknak

A Szelek Tornya válasz a Harry Potterre, amiben Hermione összehaverkodik Odüsszeusszal az utópisztikus Olümposzon, majd a griffjeik és a megaszündeszmosz segítségével megmentik az emberiséget és az isteneket az azgardi jégóriások és germán istenek apokalipszisétől.A Szelek Tornya az a regény, amit az egész osztály a pad alatt olvas majd.

tovább...

5 érv a programozás mellett

Tanulj meg kódolni 10 lépésben!

Szeretnéd, hogy a gyereked ne csak felhasználná az izgalmas játékokat, hanem meg is értené, hogyan működik a virtuális világ? Most megteheti, miközben még egy csomó mást is megtanul. (Sőt, akár te is megtanulhatsz programozni!;)) 

Tanulj meg kódolni 10 lépésben!

tovább...

Oliver Jeffers és Maszat

Interjú Agócs Írisszel

Agócs Írisz ma Magyarország egyik legkedveltebb illusztrátora, de megannyi külföldi kiadvány rajzolójaként, világszerte is népszerű. Antropológiát és néprajzot tanult, jógát oktat, az Artista Művek alapító tagja. Illusztrátorként a Pagonynál debütált, a Mosonyi Aliz tolmácsolásában megjelenő Jancsi és Juliska illusztrátoraként. Rajzainak világát könnyedség, frissesség, báj és tisztaság járja át. Nagy kedvencem, örömömre szolgált, hogy beszélgethettem vele a Maszat-sorozat és az Oliver Jeffers-könyvek kapcsán.

Szakács Zsu interjúját olvasod.

tovább...

Felelősség önmagunkért

Így tanít Polli a legmélyebb bölcsességre

Azt hiszem, minden munkatársam nevében mondhatom, hogy Polli az egyik legnagyobb kedvencünk a Pagony és Tilos az Á könyvek között. Guus Kuijer személyes etalon is a kortárs ifjúsági palettán, így különösen epekedve vártam a Polli folytatását.

tovább...

Plüssmackóval kamaszodni?

Részlet Guus Kuijer Polli 2. - Derült égből boldogság című regényéből

Te is imádod Guus Kuijer fantasztikus érzékenységét és zseniális történetszövését? Te is olvastad a Minden dolgok könyvét, és a Pollit? Gratulálok, mert a kortárs ifjúsági irodalom élvonalával haladsz! Most pedig véééééégreeeeee itt a Polli folytatása, amiben együtt sírhatsz és nevethetsz a kedvenc szereplőiddel!

Olvass bele a könyvbe!

tovább...

Mennyit kockáztatunk a szerelemért?

Tavaszi újdonságok II.

Vége a tavaszi szünetnek, de ez nem azt jelenti, hogy vége a szabad olvasás időszakának. Az évszak a témát is kijelöli: mi mást is kaphatnánk le ilyenkor a polcról, mint egy megható, szenvedélyes kötetet. Ebben a szemlében azokat az újdonságokat találjátok, amelyek megfelelnek ennek a kritériumnak, és a barátság és a szerelem témakörében mozogva érzelmi hullámvasútra ültetik az olvasót is.

Szenvedélyes olvasásra fel!

tovább...

Új könyvek a PagonyFeszten (és azon túl)

Keresd a legújabb Pagony könyveket mindenhol!

Ez a legkönyvesebb tavasz a Pagonyban, fejből szinte nem is tudom, hány kötettel foglakozunk nap mint nap...
Első körben azokról a könyvekről olvashatsz, amikel a PagonyFeszten program formájában is találkozhatsz, aztán megmutatjuk a többi újdonságot is. És persze pár hét múlva újabb listával bombázunk majd. A lényeg, hogy legyél képben!

tovább...

Képeskönyvek minden korosztálynak

Ovis könyvek más kiadóktól

Ha szeretnéd, hogy a nyuszi egy gyönyörű és történetileg is pazar könyvet hozzon, akkor válogass ebből a szemléből! Találsz benne hercegnőket, unikornist, ősnyelven írt mamut-mesét és mindig találó zen üzeneteket is. 

Lapozz a cikkre!

tovább...

Sütihasználati beállítások