Regények a piknikkosárba

Ezeket ne hagyd ki idén nyáron

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor már az első oldalnál tudod, hogy „na ez a könyv nagyon izgi lesz!”, és valóban éjszakákat virrasztasz át, hogy végre megtudd, mi fog történni. Krimi Shakespeare korában, nyomozás az ötvenes években vagy kódfejtés napjainkban: ezeket a regényeket biztosan nem fogod tudni letenni, az első oldaltól az utolsóig rághatod a körmöd, hogy megtudd, mi lesz a szereplőkkel, sikerül-e a küldetés vagy hogy kiderül-e, ki volt a rosszfiú.

tovább...

Mesét a heverésző családoknak!

Válogatás a friss könyvekből

A meseolvasás nyáron is nélkülözhetetlen. A szép idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, de egy szuper történet a kellemes árnyékban heverészéshez is kulcsfontosságú. A Könyvfesztivál és a Könyvhét alkalmával rengeteg friss mesekönyv jelent meg, ezek közül válogattuk ki a legjobbakat.

Rendelj most 20% kedvezménnyel és bárhova mentek a nyáron, vigyetek magatokkal mesekönyvet is!

tovább...

„amikor túl kell látnunk önmagunkon”

Interjú Monica Hessével

“Egy olyan törté­netet szerettem volna elmondani, ami egy kis személyes árulásból indul ki ennek a nagy történelmi eseménynek az árnyékában. A másodperc töredéke alatt hozott döntéseinket akartam ábrázolni, amik vagy nagy bátorságról tanúskodnak, vagy a gyávaság példái lesznek. Azt akartam bemutatni, hogyan lehetünk mindannyian hősök és bűnösök egyszerre.” Exkluzív interjú A kék kabátos lány szerzőjével, Monica Hessével

tovább...

"Szeretlek, de ez nem szerelmes vers"

Interjú

A 2017-es Könyvhétre jelent meg a Szívlapát című versantológia. A Tilos az Á kiadó merész célt tűzött ki a kötetnek: kamaszokat szólítink meg kortárs versekkel. Péczely Dórával, a könyv szerkesztőjével beszélgettünk.

tovább...

Az író, mintha egy vulkán tetején akarna palacsintát sütögetni

Kamaszkritika A kék kabátos lányról

A kék kabátos lány főhőse, Hanneke kalandja 1943 januárjában játszódik Amszterdamban. Biciklin járja a várost a feketepiacon élelem és ruha után kutatva a családjának. Hanneke talpraesett, és a borzalmas körülmények ellenére sikerül egy kiegyensúlyozott életet biztosítani a családjának és magának. A háború borzalmai már régen elérték Amszterdamot. Hanneke is elvesztette a szerelmét, aminek a története éppen olyan izgalmasan és fokozatosan bontakozik ki a regényben, mint a hajsza, egy eltűnt zsidó kislány után. Egy nap egy idős néni beavatja egy titokba, Hanneke előtt pedig akaratlanul is kibontakozik a valóság borzalma, ami körülveszi őt. Hanneke élete ettől a naptól teljesen megváltozik. Lassan sodródik bele az ellenállás szövetébe, hogy aztán közösen küzdjön zsidó és nem zsidó fiatalokkal a náci rezsim ellen.

tovább...

Ne hagyd magad!

Wéber Anikó mesél legújabb könyvéről

El fogsz tűnni... Egy titokzatos, kicsit ijesztő cím... De mi köze van ehhez egy hatodikos osztálynak? Mi történik egy iskolai kiránduláson? Wéber Anikó, a nagysikerű könyve, Az osztály vesztese után újabb kényes témát boncolgat regényében, mely mindenkinek szól...

tovább...

Kirándulás, félelem, remeteség

Olvass bele Wéber Anikó El fogsz tűnni című könyvébe!

Az osztály vesztese című könyvéről elhíresült Wéber Anikó megint belenyúlt a legmélyebb témába. Ezúttal egy thrillerbe hajló kalandba ágyazva mesél, érzékenyít, tart élesen a retinába hasító tükörképet az olvasóinak. Mi minden történhet egy erdei kiránduláson az osztállyal, ahol mindennapos Levi piszkálása? Milyen utat jár be Levi és az osztály? Vajon honnan hová fejlődnek a gyerekek? 

Olvass bele a könyvbe!

tovább...

Zene nélkül...

CD ajánló kisgyerekes szülőknek

A mai rohanó világban folyamatoson szól valami: otthon, az autóban, a boltban.. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy a legkisebbek milyen zenével találkozna legelőször. Bagossy Laura most elárulja, nekik milyen zenék jöttek be leginkább. Válassz te is kedvenc cédét magatoknak!

tovább...

Így bukkansz rá a világ csodáira

3 új és valószínűleg felejthetetlen ismeretterjesztő kiadvány

Egy biztos: ismeretterjesztő könyvekből sosem elég. Egyrészt nem árt naprakésznek lenni, másrészt olyan divathullám alakult ki körülötte a gyerekkönyvpiacon, hogy évről évre izgalmasabb és progresszívebb kiadványok kerülnek a polcokra, amik mellet egyszerűen nem lehet szó, lapozgatás és fejtágulás nélkül elmenni. Ami nagyon nagy érdem, ezek a könyvek már nem csak a kifejezetten földhözragadt gyerekeket szegezik az oldalakhoz, hanem a játékra, izgalomra és interakcióra hívnak, így az elvarázsolt csemeték is ugyanolyan megszállottan szívják magukba a világ érdekességeit. 

Most három olyan könyvet mutatunk, ami teljesen levett minket és a gyerekeket a lábunkról.

tovább...

Sütihasználati beállítások