Versek óvodától szalagavatóig és tovább

Ismerd meg a legfrissebb köteteket!

A versolvasás fejleszti a nyelvi kompetenciákat, a logikát, a zenei érzéket, az önismeretet, érzékennyé tesz és kitartásra ösztönöz, egy olyan térképet ad a gyerekeknek önmagukhoz és a világhoz, ami segít kiigazodni a különböző lelki állapotok között.

Ha te is így gondolod és szeretnéd, hogy a gyermeked már egész kicsi korától meg legyen fertőzve a versekkel, esetleg elakadtatok a matekkal vagy épp a kamaszodnak mutatnád meg új oldaláról az unalmas, klasszikus költőinket, akkor ez a cikk kell neked!

tovább...

Összebújós esti mesék minden napra

Maren von Klitzing: 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz

A dolgos, sűrű hétköznapok izgatottá és kimerültté teszik az egész családot. A 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz segítenek a kicsiknek megnyugodni, a felnőtteknek lelassulni, miközben varázslatos, összebújós meséikkel meghitt hangulatot teremtenek.

tovább...

10 ok, amiért muszáj elolvasnod a Szívlapátot

Boór Andrea booktuber ajánlója

• Vers a lelke mindennek •

A költészet napjának alkalmából mi mást ajánlhatnánk, mint kedvenc versgyűjteményünket, a Szívlapátot.

Olvassátok el azt a 10 okot, amiért nekünk ez a lapát a szívünk csücske!

tovább...

10 dolog, amit tudnod kell a mentális krízisről

avagy bepillantás az őrületbe

„Mi történik, ha az univerzumod elveszti az alakját, és nincs tapasztalatod abban, hogyan állíthatnád helyre az egyensúlyát?" 10 dolog, amit megtanulhatsz a mentális krízisről Az óceán mélyén című könyvből. – Ács Dániel írása, aki személyközpontú tanácsadóként dolgozik a Soteria Alapítvány Menedék Programjában

tovább...

Csak verset olvasol? Tegyél rá még egy (szív)lapáttal!

Versek, melyek szíven üt

Mutatunk pár verset (és melléjük Dániel András rajzait) a Szívlapát című verseskötetünkből. 
Ha tetszik, keresd boltjainkban, nincs ennél jobb olvasmány 16 éven felülieknek!

tovább...

Mindig az a legfélelmetesebb, amiről a legkevesebbet tudunk

Neal Shusterman újabb regénye a Tilos az Á Könyveknél

Az óceán mélyén 2015-ben összesen tíz különböző díjat nyert az Egyesült Államokban, köztük a legrangosabb irodalmi elismerést, a Nemzeti Könyvdíjat is. Az elsősorban fantasyk (Everlost), tudományos-fantasztikus történetek (Akcelerátus-trilógia) vagy disztópiák (Unwind – Bontásra ítélve) szerzőjeként ismert Shusterman új regénye nem a képzelet szüleménye. Távolról sem. Egy fiúról szól, aki alámerül a világ legmélyebb pontjára. Tengeralattjáró és védőfelszerelés nélkül. Egy fiúról szól, akin elhatalmasodik a skizofrénia, és az egyetlen reménye a gyógyulásra, ha alászáll elméje legmélyebb bugyraiba. – Illés Róbert, a regény fordítójának ajánlója

tovább...

A sátor

Egy fejezet a legújabb Danny bá' kötetből

Egy nyári erdei iskola a tengerparton? Ráadásul Danny bá'-val? Ezt nem lehet kihagyni! Hiszen vele még a sátorállítás is móka és kacagás... Tarts vele és olvasd el, hogyan sikerült ez a napirendi pont a 3.a osztálynak!

tovább...

A jóga legyen veletek!

Agócs Írisz: Szia, jóga!

Manapság rengeteg jógás könyv jelenik meg, de Agócs Írisz új könyve egészen különleges!Hogy miért, az kiderül a képes könyv előszavából, amit itt és most el is olvashatsz. Megtudhatod, hogyan változtatta meg a jóga az életét és hoygan született meg ez a könyv. Ha tetszik, gyorsan vedd meg!

tovább...

Verses túlélőkészlet kamaszoknak

Interjú Dániel Andrással, a Szívlapát című versantológia illusztrátorával

Szívlapát címen jelenik meg kamaszoknak szóló versantológia a 2017-es Könyvhétre a Tilos az Á kiadónál. A kötetet Dániel András illusztrációi díszitik, aki első alkalommal kirándul a gyereknek szánt könyvektől az ifjúsági irodalom birodalmába. Vele beszélgettünk.

tovább...

Sütihasználati beállítások