5 vitathatatlan érv, hogy kuflikat kell olvasnod!

Ismerd meg a legviccesebb gyerekkönyveket!

Derítsd ki a cikkből, miért van mindenki rákattanva a kuflikra! Az öt (plusz egy meglepetés) érv a sorozat bármelyik kötetére igaz.

tovább...

Ezek a legújabb Pagony könyvek!

Neked mennyi van meg belőle?

Öt nagyon friss könyvet mutatunk be következő cikkünkben, hogy mindig naprakész és könyvrekész legyél... Találd meg a te kedvencedet, vagy ajánlj jó olvasnivalókat az óvónéniknek, a barátnődnek...

tovább...

Titkos reggeli Vadadi Adriennel és Kálmán Annával a Pagonyban!

Igazi, titkos családi könyvbemutató a Családi meséknek

Benne vagytok egy játékban? Titkos reggelire hívunk benneteket Vadadi Adrienn új könyvének megjelenése kapcsán. Igazi titkos reggelire, olyanra, amelyen csak három kisorolt család és Adrienn, valamint Kálmán Anna, a könyv illusztrátora vesz részt! Olvassátok el a részleteket!

tovább...

PAGONY RETRO

Mit jelent a könyvkiadásban 16 év?

Mit jelent az, hogy PAGONY? A 16. születésnapunk alkalmából most eláruljuk, hogy a kezdetek óta mely könyveket nem tudtuk elfelejteni... Tehát nosztalgiázz velünk! Bagossy Laura, a Pozsonyi úti Pagony boltvezetőjének szubjektív listáját olvasod.

tovább...

Megjelent A bandita patkány!

Ismerd meg Julia Donaldson legújabb versesmeséjét!

Ismeritek A graffalót, Bot Benőt, vagy a Boszi seprűnyélent? Hát persze, hiszen Julia Donaldson rímes meséi olyan kötelező elemek ma minden gyerek könyvespolcán, mint régebben a Pöttyös Pannik vagy a Tesz-vesz város – nincs ovis élet nélkülük. Ha már kívülről fújjátok az eddigi történeteket, van egy jó hírünk: végre magyarul is megjelent A bandita patkány!

tovább...

Ahol a szöveg és kép labdázik

Beszámoló az Aranyvackor 2017 ünnepélyes díjátadó- és kiállításmegnyitóról

2017 október 19-én kihirdetésre kerültek az Aranyvackor Pályázat díjai. A pályázatról magáról, a pályamunkákról, mesékről és képekről, jó és rossz gyerekkönyvekről olvashatsz a cikkben.

tovább...

A nagy álom egy közös mese

Sárdi Dóri, a Pagony egyik alapítója mesél

Négy gyereke mellett biztos, hogy az elmúlt 16 évben ő az, aki a legtöbb mesét olvasta reggel-délben-este és úton-útfélen. És ezenkívül a Pagony egyik alapítója, aki a család mellett ezerrel pörögve talál ki újabb terveket, menedzseli a Pagonyt. Ismerd meg most őt!

tovább...

Kötelezők egy mondatban

Kamaszkritika

"A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól." Mindenki ismeri Woody Allen szállóigévé vált szavait. Most kamaszkritikusaink foglalják össze egy mondatban, hogyan hatottak rájuk a kötelező olvasmányok.

tovább...

Az „Emmák” pedig köztünk élnek

Kamaszkritika

Napok óta ülök a papír felett és próbálom megfogalmazni gondolataimat Louise O'Neillúj könyvével, aTe kerested a bajttal kapcsolatban. Újra és újra nekiállok, aztán áthúzom a leírtakat. A szerző húgának ajánlja művét, a regény igazi megszólítottja a középiskolás, főiskolás korosztály. Főhőse, Emma maga meséli el az olvasónak mindazt, ami vele történt

tovább...

Sütihasználati beállítások