„Gimesi Dóri meséiben semmi sem fekete vagy fehér”

Interjú Szegedi Katalinnal

Végre megjelent Gimesi Dóra: A Macskaherceg kilencedik élete című könyve, melyhez Szegedi Katalin készített gyönyörű illusztrációkat. A kötet két meséje közül melyik az illusztrátor kedvence? Mely korokban képzelte el a benne szereplő meséket? Milyen jelentéseket hordoznak magukban akár a felnőtt olvasók számára? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Szegedi Katival készített interjúból.

tovább...

Pagony Meseíró játék Berg Judittal és Kertész Erzsivel!

Mire készül DR? Fejezzétek be a történetet!

Idén nyáron Berg Judit és Kertész Erzsi írt egy közös könyvet, A négy madár titka címen. A kalandregény egyik fontos szereplője a titokzatos, okos, gátlástalan DR.

tovább...

Macskás szerelem

Mi történik, ha két fiatal egymásba szeret?

Ismerd Meg Gimesi Dóra és Szegedi Katalin varázslatokkal teli mesekönyvét, amiben még a tündérek is szerembe eshetnek, csalódhatnak, újra szerelembe eshetnek és megbékélhetnek! 

Lenyűgöző történetek 8 éves kortól felnőtteknek is, ünnepi díszben.

tovább...

Amikor a városban megállt az idő

A Macskaherceg kilenc élete című könyv bevezető meséje

"Özvegy Závoczki Endréné sokat járt a Ligetbe, amíg élt. Tavasszal a padon üldögélve szagolta a nyíló akácokat, nyáron a napba tartotta az arcát, ősszel térdig gázolt a falevélben, télen morzsát szórt a rigóknak." - ezzel a mondattal indul Gimesi Dóra legújabb könyve, ahol a gyönyörű történeteket Szegedi Katalin művészi illusztrációi teszik tejessé. Olvasd el a folytatást most!

tovább...

Hiszem, ha látom

Nem a szemeddel látsz - Kamaszkritika

A vak is látja! Nem látsz a szemedtől? Ne félj, amíg engem látsz! A szerelem vak. Vak vezet világtalant. Úgy vigyázz rá, mint a szemed fényére! Rosszul látod a dolgot. Csak néhány a számtalan kifejezésünkből, szólásunkból és közmondásunkból, amely a látáson alapszik. Nem véletlen. Bár a legnagyobb jóindulattal sem nevezném magam jónak biológiából, azt mégis tudom, hogy a szemünk az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb érzékszervünk. De mi történik, ha nem támaszkodhatunk rá, mint legfőbb segítőnkre? kamaszkritika a Nem a szemeddel látsz című könyvhöz

tovább...

Betegségűző könyvek kicsiknek

Tippek és trükkök lábadozáshoz

Kicsik a betegágyban? Nincs ok aggodalomra! Ezekkel a könyvekkel tuti, hogy egy pillanatnak tűnik a gyógyulási idő!

tovább...

Kicsik kedvencei

Új kukucskálós könyvek a polcon

Kemény lapos könyvek, izgalmas képek, nyitogatható fülek, böngészők... A Scolar kiadó újdonságai tele vannak leleménnyel, varázslattal és játékkal. Ráadásul tanulhatunk, beszélgethetünk és rengeteget játszhatunk velük.

tovább...

Nincs mese! Rumini kalandjai itt és most életre kelnek!

Berg Judit mesél arról, hogyan készült a Rumini kalandszoba

Hamarosan nyit a Rumini kalandszoba! Ki mást is kérdezhettünk volna, mint magát Berg Juditot, a népszerű Rumini könyvek szerzőjét. Ha elolvasod a vele készült interjút, biztos te is kedvet kapsz, hogy kipróbáld magad a Bartók Pagonyban található két pálya egyikén, és akkor saját szemeddel láthatod a címben szereplő idézetet is, a kalandszoba bejáratánál.

tovább...

Itt vannak az újdonságok!

5 szuper könyv a Pagonytól

Már most jó előre készülj fel, hogy milyen újdonságokra számíthatsz... Keresd meg a legszebb, legjobb, leginkább neked való Pagony könyvet, hogy majd legyen mit a karácsonyfa alá tenni... Mutatjuk a már éppen megérkezett nyomdaillatú köteteket és azokat is, melyek a jövő héten landolnak a boltokban!

tovább...

Sütihasználati beállítások